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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
31/05/2013 |
Data da última atualização: |
28/06/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BROWN, G. G.; FEIJOO, A.; NIVA, C. C.; SCHMELZ, R. M.; JAMES, S. W.; BARTZ, M. L. C. |
Afiliação: |
GEORGE GARDNER BROWN, CNPF; ALEXANDER FEIJOO, Universidad Tecnológica de Pereira; CINTIA CARLA NIVA, Bolsista da Embrapa Florestas; RUDIGER M. SCHMELZ, Universidad de A. Coruña; Samuel Wooster James, University of Iowa; Marie Luise Carolina Bartz, UDESC. |
Título: |
Advances in terrestrial oligochaete research with special focus on Brasil. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL OLIGOCHAETE TAXONOMY MEETING, 6., 2013, Palmeira de Faro, Portugal. Book of abstracts. [Braga]: University of Minho, CBMA, 2013. |
Páginas: |
p. 18. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Oligochaete; Oligoqueta terrestre. |
Thesagro: |
Minhoca. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/83608/1/2013-GeorgeB-IOTM-Advances.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
30/06/2022 |
Data da última atualização: |
14/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MORAIS, B. H. dos S.; CARDOSO, D. de L.; COSTA, J. da S.; MAYOR, P.; ALBUQUERQUE, N. I. de; CHISTÉ, R. C.; GUIMARÃES, D. A. de A. |
Afiliação: |
BRUNO HENRIQUE DOS SANTOS MORAIS, UFPA; DEISE DE LIMA CARDOSO, UFRA; JULIANE DA SILVA COSTA, UFPA; PEDRO MAYOR, UFRA / Autonomous University of Barcelona; NATALIA INAGAKI DE ALBUQUERQUE, CPATU; RENAN CAMPOS CHISTÉ, UFPA; DIVA ANÉLIE DE ARAÚJO GUIMARÃES, UFPA. |
Título: |
Use of wildlife as an alternative protein source: Collared peccary meat. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 192, 108895, Oct. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108895 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Knowledge on the nutritional and sensory characteristics of wild meat provides a better basis for its use as food, ultimately expanding studies in gastronomy areas and stimulating the development of new products. This review aims to present information on the use of wild meat, with a focus on collared peccaries (Pecari tajacu). The biological characteristics of collared peccaries are discussed, with a focus on the main aspects of their meat. Collared peccary meat has excellent nutritional value due to its high protein levels (18.25%), unsaturated fatty acids (51.6?57.8%), and tenderness, similar to other domestic animals, thereby stimulating the interest of a new product market. Despite the demand for this product, collared peccary meat is scarce and not readily available for commercialization. Further, public policies are needed to encourage the management of this species to add value to the development of a production chain. |
Palavras-Chave: |
Carne de caça; Pecari tajacu. |
Thesagro: |
Animal Selvagem; Carne; Qualidade. |
Thesaurus NAL: |
Game meat; Meat quality; Wild animals. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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