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Registros recuperados : 191 | |
61. | | ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, G. A.; VOLTOLINI, T. V.; MORAES, S. A. de; PEREIRA, L. G. R.; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S. Chemical composition and fermentative characteristics of old man saltbush silage supplemented with energy concentrates. Semina: Ciências Agrárias, v. 39, n. 3, p. 1155-1166, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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62. | | VOLTOLINI, T. V.; MORAES, S. A. de; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; SANTOS, R. D. dos; NEVES, A. L. A. Carcass traits and meat cuts of lambs receiving increasing levels of concentrate. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 42, n. 2, p. 526-533, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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63. | | MANERA, D. B.; SANTOS, B. R. C. dos; VOLTOLINI, T. V.; SILVA, F. G. H. da; SANTOS, E. F. dos; SANTOS, R. D. dos; MORAES, S. A. de. Caroço de algodão em rações para caprinos em crescimento. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 4., 2009, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. p. 293-298. (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 221) . Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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64. | | CAMPECHE, D. F. B.; MORAES, S. A. de; LIMA, V. T.; SOUSA, S. M. de N.; OLIVEIRA, S. T. L. de; SOUZA, M. G. de; PAULINO, R. V. Composição bromatológica e digestibilidade aparente de alimentos encontrados na região Semiárida brasileira para arraçoamento de tilapia rosa em cultivos. Ciência Rural, v. 41, n. 2, p. 343-348, fev. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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68. | | RANGEL, J. H. de A.; PIMENTEL, J. C. M.; MUNIZ, E. N.; FERNANDES, E. N.; MORAES, S. A. de; AMARAL, A. J. do; SOUZA, S. F. de. Sylvopastoral system as a replacement of nitrogen fertilization of brachiaria brizantha on brazilian northeast coastal tablelands. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS, 3.; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: [proceedings..]. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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69. | | SANTOS, F. M. dos; ARAUJO, G. G. L. de; SOUZA, L. L. de; YAMAMOTO, S. M.; QUEIROZ, M. A. A.; LANNA, D. P. D.; MORAES, S. A. de. Impact of water restriction periods on carcass traits and meat quality of feedlot lambs in the Brazilian semi-arid region. Meat Science, v. 156, p. 196-204, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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70. | | SANTOS, S. K. C. S.; SANTOSM J. W. M. dos; SILVA, R. C. S. da; RIBEIRO, P. R. de A; MORAES, S. A. de; FERNANDES JUNIOR, P. I. Identificação molecular de rizóbios isolados de Gliricídia sepium em solos do Semiárido. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 16., 2022, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2022. p. 26-27. (Embrapa Semiárido. Documentos, 308). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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72. | | SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; NEVES, A. L. A.; AZEVÊDO, J. A. G.; MORAES, S. A. de; COSTA, C. T. F. Características agronômicas de variedades de milho para produção de silagem. Acta Scientiarum. Animal Sciences, v. 32, n. 4, p. 367-373, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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74. | | GODOY, I. H. de; MORAES, S. A. de; MARTINS, A. L. M.; PEREIRA, J. C. V. N. A.; VEIGA, R. F. de A. Avaliacao do potencial agronomico de introducoes de amendoim com vistas ao melhoramento genetico. Bragantia, Campinas, v.49, t.1, p.127-140, 1990. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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75. | | ALVES FILHO, F. M.; MEURER, F.; SANTOS, L. D. dos; MORAES, S. A. de; OLIVEIRA, S. T. L. de; SOUSA, S. M. de N. Digestibilidade aparente do Ascophyllum nodosum para a tilápia do Nilo. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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76. | | MORAES, S. A. de; SALIBA, E. de O. S.; NEIVA, J. N. M.; BORGES, I.; SILVA, A. G. M. e; LIMA, D. M. de ROSAM O. R. da. Digestibilidade aparente de nutrientes de dietas contendo farelo da castanha de caju (Anacardium occidentale L.) em caprinos In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Lavras: UFLA: SBZ, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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77. | | OLIVEIRA, A. P. D. de; BAGALDO, A. R.; MORAES, S. A. de; LIMA, L. F.; SIQUEIRA, R. T.; CIRNE, L. G. A. Digestibilidade de nutrientes e balanço de nitrogênio em caprinos alimentados com dietas contendo mandioca e algaroba. Research, Society and Development, v. 12, n. 8, e4512831307, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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78. | | MORAES, S. A. de; NEIVA, J. N. M.; SALÍBA, E. de O. S.; BORGES, I.; SILVA, A. G. M. e; LOPES, V. E. da S. Digestibilidade de nutrientes de dietas contendo subproduto de urucum (Bixa Orellana L.) em caprinos. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 3., 2007, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SEBRAE-PB: EMEPA-PB, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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79. | | ALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; ARAÚJO, P. T. L. de; MORAES, S. A. de; VOLTOLINI, T. V.; MENEZES, D. R. Dietas compostas por feno de erva-sal e palma forrageira para novilhos da raça Sindi: digestibilidade de nutrientes In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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80. | | SOUZA, R. A.; VOLTOLINI, T. V.; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; BELÉM, K. V. J; MORAES, S. A. de. Ácidos orgânicos em silagens de cultivares de capim-búfel em diferentes idades de corte. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 7.; FÓRUM DE COORDENADORES DE PÓS GRADUAÇÃO EM PRODUÇÃO ANIMAL DO NORDESTE, 1.; FÓRUM DE AGROECOLOGIA RO RIO GRANDE DO NORTE, 1., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: Sociedade Nordestina de Producao Animal; UFERSA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 191 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
20/12/2018 |
Data da última atualização: |
07/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, G. A.; VOLTOLINI, T. V.; MORAES, S. A. de; PEREIRA, L. G. R.; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S. |
Afiliação: |
GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; GENILSON AMARAL SANTOS, UNIVASF, Petrolina; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF, Petrolina; FLEMING SENA CAMPOS, Universidade Federal Rural de Pernambuco. |
Título: |
Chemical composition and fermentative characteristics of old man saltbush silage supplemented with energy concentrates. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, v. 39, n. 3, p. 1155-1166, 2018. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2018v39n3p1155 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the fermentation profile and chemical composition of old man saltbush (Atriplex nummularia Lindl.) silage supplemented with cassava (Manihot esculenta Crantz) scraps or grain sorghum (Sorghum bicolor) in the proportion of 10% based on natural matter. The experimental design was completely randomized, in a 3 x 7 factorial arrangement (3 treatments and 7 opening days), with three replications. The treatments consisted of three silages: old man saltbush silage, old man saltbush silage + cassava scrap, and old man saltbush silage + grain sorghum. The experiment was conducted at the EMBRAPA Semiarid Animal Nutrition Laboratory, located in the city of Petrolina-PE. Twenty-one experimental silos were used for each treatment; these silos were opened after 1, 3, 5, 7, 14, 28, and 56 days in ensiling. The pH, ammoniacal nitrogen and total nitrogen ratio, dry matter, crude protein, ether extract, mineral matter, organic matter, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrate, and dry matter in vitro digestibility. The additives grain sorghum and cassava scrap increased the dry matter content and reduced pH values. N-NH3 NT-1 values increased as the fermentation processes progressed, and after 56 fermentation days were close to 11%. Silages were classified as excellent in the fermentation process. The addition of cassava scrap and grain sorghum favors the ensiling process of the old man saltbush, providing improvements in the silage nutritive value. During the storage period, the use of these additives promoted a reduction of total losses, inhibition of alcoholic fermentation, and greater carbohydrates recovery, resulting in silage with a nutritive value similar to that of fresh forage, representing an alternative source of additives. MenosThe objective of this study was to evaluate the fermentation profile and chemical composition of old man saltbush (Atriplex nummularia Lindl.) silage supplemented with cassava (Manihot esculenta Crantz) scraps or grain sorghum (Sorghum bicolor) in the proportion of 10% based on natural matter. The experimental design was completely randomized, in a 3 x 7 factorial arrangement (3 treatments and 7 opening days), with three replications. The treatments consisted of three silages: old man saltbush silage, old man saltbush silage + cassava scrap, and old man saltbush silage + grain sorghum. The experiment was conducted at the EMBRAPA Semiarid Animal Nutrition Laboratory, located in the city of Petrolina-PE. Twenty-one experimental silos were used for each treatment; these silos were opened after 1, 3, 5, 7, 14, 28, and 56 days in ensiling. The pH, ammoniacal nitrogen and total nitrogen ratio, dry matter, crude protein, ether extract, mineral matter, organic matter, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrate, and dry matter in vitro digestibility. The additives grain sorghum and cassava scrap increased the dry matter content and reduced pH values. N-NH3 NT-1 values increased as the fermentation processes progressed, and after 56 fermentation days were close to 11%. Silages were classified as excellent in the fermentation process. The addition of cassava scrap and grain sorghum favors the ensiling process of the old man saltbush, pr... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Alimentação animal; Conservação de forragem; Erva-sal; Foodstuffs; Forage conservation; Raspa de mandioca; Semi-arid; Suplementação alimentar; Supplementation. |
Thesagro: |
Nutrição Animal; Pastagem; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Atriplex nummularia; Forage; Forage production. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189250/1/Semina-GHERMAN-Chemical.pdf
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Marc: |
LEADER 02993naa a2200385 a 4500 001 2102422 005 2019-01-07 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5433/1679-0359.2018v39n3p1155$2DOI 100 1 $aARAUJO, G. G. L. de 245 $aChemical composition and fermentative characteristics of old man saltbush silage supplemented with energy concentrates.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe objective of this study was to evaluate the fermentation profile and chemical composition of old man saltbush (Atriplex nummularia Lindl.) silage supplemented with cassava (Manihot esculenta Crantz) scraps or grain sorghum (Sorghum bicolor) in the proportion of 10% based on natural matter. The experimental design was completely randomized, in a 3 x 7 factorial arrangement (3 treatments and 7 opening days), with three replications. The treatments consisted of three silages: old man saltbush silage, old man saltbush silage + cassava scrap, and old man saltbush silage + grain sorghum. The experiment was conducted at the EMBRAPA Semiarid Animal Nutrition Laboratory, located in the city of Petrolina-PE. Twenty-one experimental silos were used for each treatment; these silos were opened after 1, 3, 5, 7, 14, 28, and 56 days in ensiling. The pH, ammoniacal nitrogen and total nitrogen ratio, dry matter, crude protein, ether extract, mineral matter, organic matter, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrate, and dry matter in vitro digestibility. The additives grain sorghum and cassava scrap increased the dry matter content and reduced pH values. N-NH3 NT-1 values increased as the fermentation processes progressed, and after 56 fermentation days were close to 11%. Silages were classified as excellent in the fermentation process. The addition of cassava scrap and grain sorghum favors the ensiling process of the old man saltbush, providing improvements in the silage nutritive value. During the storage period, the use of these additives promoted a reduction of total losses, inhibition of alcoholic fermentation, and greater carbohydrates recovery, resulting in silage with a nutritive value similar to that of fresh forage, representing an alternative source of additives. 650 $aAtriplex nummularia 650 $aForage 650 $aForage production 650 $aNutrição Animal 650 $aPastagem 650 $aSilagem 653 $aAlimentação animal 653 $aConservação de forragem 653 $aErva-sal 653 $aFoodstuffs 653 $aForage conservation 653 $aRaspa de mandioca 653 $aSemi-arid 653 $aSuplementação alimentar 653 $aSupplementation 700 1 $aSANTOS, G. A. 700 1 $aVOLTOLINI, T. V. 700 1 $aMORAES, S. A. de 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aCAMPOS, F. S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias$gv. 39, n. 3, p. 1155-1166, 2018.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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