Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  24/09/1997
Data da última atualização:  24/09/1997
Autoria:  EMBRAPA. Departamento de Diretrizes e Metodos de Planejamento (Brasilia, DF).
Título:  Subsidio ao plano indicativo da pesquisa agropecuaria - 1980/85.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  Brasilia, 1979.
Volume:  2v.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Agricultural planning; Brasil; EMBRAPA.
Thesagro:  Diretriz; Planejamento Agrícola.
Thesaurus Nal:  Brazil.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH10794 - 1EMBLV - --630.72E55s1979.052
CNPH10794 - 2EMBLV - --630.72E55s1979.053
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Soja.
Data corrente:  26/02/2014
Data da última atualização:  04/06/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FAGERIA, N. K.; MOREIRA, A.; MORAES, L. A. C.; MORAES, M. F.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; ADONIS MOREIRA, CNPSO; LARISSA ALEXANDRA CARDOSO MORAES, CNPSO; M. F. MORAES.
Título:  Nitrogen uptake and use efficiency in upland rice under two nitrogen sources.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, New York, v. 45, n. 4, p. 461-469, 2014.
ISSN:  0010-3624
DOI:  10.1080/00103624.2013.861907
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Upland rice is an important crop in South America, including Brazil. Nitrogen (N) is one of the most yield-limiting nutrients in upland rice production in Brazil. A greenhouse experiment was conducted to evaluate N uptake and use efficiency as influenced by N sources. The soil used in the experiment was an Oxisol. The N sources were ammonium sulfate and urea, and N rates were 0, 50, 100, 150, 300, and 400 mg kg−1 of soil. Nitrogen concentrations in the root, shoot, and grain were significantly influenced by N sources. The N rate and N source significantly influenced the N uptake in root, shoot, and grain. Similarly, nitrogen rate by N source interaction was also significant for N uptake in the root, shoot, and grain, indicating N source has a significant influence on uptake of N. Overall, concentration (content per unit dry weight) of N was greater in the grain, followed by root and shoot. Agronomical efficiency, apparent recovery efficiency, and utilization efficiency of N were significantly influenced by N rate and varied with N sources. However, physiological and agrophysiological efficiencies were only influenced significantly by N sources. Overall, N recovery efficiency was 33% for ammonium sulfate and 37% for urea. Hence, the large amount of N lost from soil?plant system may be by denitrification or voltilization.
Thesagro:  Arroz; Microelemento; Nitrogênio; Nutriente; Oryza sativa; Solo.
Thesaurus NAL:  Nutrient use efficiency; Rice.
Categoria do assunto:  --
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32526 - 1UPCAP - DD2014.0272014.027
CNPSO35079 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional