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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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101.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. A. M.; GRADELA, A.; MORAES, E. A.; SOUZA, W. L.; ALVES, N. G.; COSTA, J. M. S.; MATOS, W. C. G. Características de sêmen a fresco e descongelado de garanhões da raça nordestina. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 11, p. 925-932, nov. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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102.Imagem marcado/desmarcadoLENQUISTE, S. A.; MARINELI, R. da S.; MORAES, E. A.; DIONISIO, A. P.; BRITO, E. S. de; MARÓSTICA JUNIOR, M. R. Jaboticaba peel and jaboticaba peel aqueous extract shows in vitro and in vivo antioxidant properties in obesity model. Food Research International, v. 77, p. 162-170, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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103.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, J. F.; BRUSCHI, J. H.; SANTOS, I. C. C.; VIANA, J. H. M.; MAGALHÃES, A. C. M.; MAFFILI, V. V.; MORAES, E. A. Indução de estro em cabras secas Toggenburg com diferentes protocolos. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 31, p. 366, 2003. Suplemento. Edição de anais da 17a. Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Beberibe, CE, ago. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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104.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA JUNIOR, G. I. de; MORAES, V. B. de; NAKAJIMA, V. M.; SILVA, C. O. da; MORAES, E. A.; PAES, M. C. D.; COSTA, N. M. B. Influência da fibra de pericarpo de milho na biodisponibilidade de ferro em ratos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DOS ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINOAMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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105.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, J. F. da; TORRES, C. A. C.; SANTOS, A. D. F.; MAFFILI, V. V.; AMORIM, L. S.; MORAES, E. A. Progesterone and behavioral features when estrous is induced in Alpine goats. Animal Reproduction Science, v. 103, n. 3/4, p. 366-373, Jan., 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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106.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, V. A. V.; MORAES, E. A.; SCHAFFERT, R. E.; MOREIRA, A. F.; RIBEIRO, S. M. R.; MARTINO, H. S. D. Potencial funcional e tecnologia de processamento do sorgo (Sorghum bicolor (L.) Moench), na alimentação humana. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 10, n. 3, p. 180-195, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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107.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA JÚNIOR, G. I.; MORAES, V. B.; MORAES, E. A.; MARTINO, H. S. D.; PAES, M. C. D.; COSTA, N. M. B. Resíduo micropulverizado da moagem a seco de milho não afeta biodisponibilidade de zinco em ratos. Revista Chilena de Nutrición, Santiago de Chile, v. 36, 2009. Suplemento 1. Trabalho apresentado no XV Congresso Latinoamericano de Nutricion e XVI Jornadas de la Sociedad Chilena de Nutrición, 2009, Santiago do Chile.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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108.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA JÚNIOR, G. I.; MORAES, V. B.; MORAES, E. A.; MARTINS, H. S. D.; PAES, M. C. D.; COSTA, N. M. B. Resíduo micropulverizado da moagem a seco de milho não afeta biosponibilidade de cálcio em ratos. Revista Chilena de Nutrición, Santiago de Chile, v. 36, p. 496, 2009. Suplemento 1. Trabalho apresentado no XV Congresso Latinoamericano de Nutricion e XVI Jornadas de la Sociedad Chilena de Nutrición, 2009, Santiago do Chile.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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109.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, A. V.; ROLIM, R. B.; MONTEIRO, P. M. F. O.; KIIHL, R. A. S.; NUNES JUNIOR, J.; MORAES, E. A. Soja: cultivar EMGOPA-301. In: SEMINARIO NACIONAL DE PESQUISA DE SOJA, 3., 1984, Campinas. Anais... Londrina: EMBRAPA-CNPS, 1984. p.462-465. (EMBRAPA-CNPS. Documentos, 7).

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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110.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, E. A.; MARINELLI, R. da S.; LENQUISTE, S. A.; STEEL, C. J.; MENEZES, C. B. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R. Sorghum flour fractions: correlations among polysaccharides, phenolic compounds, antioxidant activity and glycemic index. Food Chemistry, Essex, v. 180, p. 116-123, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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111.Imagem marcado/desmarcadoMARTINO, H. S. D.; MORAES, E. A.; NATAL, D. I. G.; QUEIROZ, V. A. V.; SCHAFFERT, R. E.; RIBEIRO, S. M. R. Sorghum genotype decrease low-grade inflammation, oxidative stress and maintained intestinal morphology in rats fed with high-fat diet. In: ANNUAL MEETING OF THE SOCIETY FOR EXPERIMENTAL BIOLOGY, 2012, SaN Diego. [Abstracts]. San Diego: Society for Experimental Biology, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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112.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, E. A.; CARNEIRO, J. E. de S.; DEL PELOSO, M. J.; COSTA, J. G. C. da; SARTORATO, A.; SILVA, C. C. da; SILVA, L. O. e. Safira: nova alternativa de feijão de cor para Goiás. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 4., 1993, Londrina. Resumos. Londrina: IAPAR, 1993. Resumo 109.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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113.Imagem marcado/desmarcadoMAFFILI, V. V.; TORRES, C. A. A.; FONSECA, J. F. da; BRUSCHI, J. H.; VIANA, J. H. M.; PROSPERI, C. P.; MORAES, E. A.; PONTES, R. A. M. Sincronização do estro de cabras com protocolos de curta duração utilizando CIDR-G e esponja intravaginal. Acta Scientiae Veterinariae, v. 33, supl. 1, p. s251, 2005. Edição dos resumos da 19a. Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Angra dos Reis, RJ, ago., 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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114.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, J. F. da; BRUSCHI, J. H.; SANTOS, A. F. A.; MAFFILI, V. V.; MORAES, E. A.; PONTES, R. A.; PROSPERI, C. P. Sincronização de estro em cabras Toggenburg durante a estação de acasalamento. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 32, p. 238, 2004. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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115.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, J. F. da; BRUSCHI, J. H.; SANTOS, A. F. A.; MAFFILLI, V. V.; MORAES, E. A.; PONTES, R. A.; PROSPERI, C. P.; AMAMBUJA, A. A. Sincronização de estro em cabras Toggenburg durante a estação de acasalamento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 3 f. CD ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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116.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, J. F. da; BRUSCHI, J. H; SANTOS, A. F. A; MAFFILI, V. V.; MORAES, E. A.; PONTES, R. A.; PROSPERI, C. P. Synchronization of estrus in dairy Toggenburg goats during the breeding season. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 32, p. 238, 2004. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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117.Imagem marcado/desmarcadoMAFFILI, V. V.; TORRES, C. A. A.; FONSECA, J. F.; PROSPERI, C. P.; PONTES, R. A. M.; SANTOS, A. D. F.; MORAES, E. A. Taxa de gestação de cabras das raças Alpina e Saanen tratadas com gonadotrofina coriônica humana no quinto e vigésimo dia após a monta natural. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 31, p. 446, 2003. Suplemento. Edição de anais da 17a. Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Beberibe, CE, ago. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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118.Imagem marcado/desmarcadoPROSPERI, C. P.; TORRES, C, A. A.; FURST, R.; MAFFLI, V. V.; SANTOS, A. D. F.; ALVES, N. G.; AMORIN, L. da S.; MORAES, E. A. de. Uso da prostaglandina no terceiro dia pós-estro em cabras. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 4 f. 1 CD ROM. Disponível em separata.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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119.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, V. A. V.; MORAES, E. A.; QUEIROZ, L. R.; TARDIN, F. D.; GUEDES, E. de O.; PEREIRA FILHO, I. A.; LOMBARDI, C. T. Utilização de cobertura comestível na conservação pós-colheita de minimilho minimamente processado. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 30, n. 4, p. 910-916, out./dez. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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120.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, E. A.; QUEIROZ, V. A. V.; SCHAFFERT, R. E.; COSTA, N. M. B.; NELSON, J. D.; RIBEIRO, S. M. R. In vivo protein quality of new sorghum genotypes for human consumption. Food Chemistry, Essex, v. 134, p. 1549-1555, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  27/09/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MATOS, J. C.; MENEZES, V. G.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; BARCELLOS, B. S. de C.; SOARES, M. G.; MATOS, M. H. T. de; MORAES, E. A.; MENEZES, D. R.; QUEIROZ, M. A. A.
Afiliação:  JAIR CORREIA MATOS, UNIVASF; VANÚZIA GONÇALVES MENEZES, UFRPE; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; BRUNNA SAMUEL DE CARVALHO BARCELLOS, UFRGS; MARILIZ GUTTERRES SOARES, UFRGS; MARIA HELENA TAVARES DE MATOS, UNIVASF; ELENICE ANDRADE MORAES, UNIVASF; DANIEL RIBEIRO MENEZES, UNIVASF; MÁRIO ADRIANO ÁVILA QUEIROZ, UNIVASF.
Título:  Histological and physical-mechanical characteristics of the skin of Dorper sheep related to residual feed intake and the confinement environment.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 5, 314, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11250-022-03320-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim was to evaluate the effect of residual feed intake (RFI) on the histological, physical and mechanical characteristics of the sheep skin confined in full sun or shade. Dorper sheep (n = 64), male, with an initial bodyweight of 17.8 ± 2.43 kg was confined for 40 days to determine the RFI. After classification, 30 animals with positive RFI and 30 animals with negative RFI were selected, which were distributed in 2 confinement environments. This was a factorial arrangement of 2 (groups of animals?positive RFI and negative RFI) × 2 (environments?full sun and shade), with 15 animals for each combination of factors. The sheep remained in confinement for 60 days. After slaughter, skins were divided in half, and fragments were collected from the right portion for histological sections. The left part of each skin was subjected to tanning. Interaction effect RFI × environment was found in the evaluation of leather fragments in the horizontal direction on elongation at break, leather thickness and tear strength (p < 0.05). An isolated effect of the environment was found on elongation at break of leather fragments in the evaluation on the vertical direction (p = 0.01) and on the number of secondary follicles during the histological evaluation of the dorsal and lateral regions of the skin (p < 0.05). An effect of the interaction RFI × environment was observed for the thermostatic layer of the hip region (p = 0.03). Sheep with positive RFI and kept in confinement in full sun have a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Eficiência alimentar; Estresse térmico; Resistência à tração.
Thesagro:  Confinamento; Consumo Alimentar; Meio Ambiente; Ovino; Pele.
Thesaurus NAL:  Heat stress; Tensile strength.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146876/1/Histological-and-physicalmechanical-characteristics-of-the-skin-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60052 - 1UPCAP - DD
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