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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  01/04/2008
Data da última atualização:  13/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARNEIRO, R. M. D. G.; MESQUITA, L. F. G.; CIROTTO, P. A. S.; MOTA, F. C.
Afiliação:  REGINA MARIA DECHECHI G CARNEIRO, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; LUIZ F. G. MESQUITA; PEDRO AUGUSTO CIROTTO; FABIANE DE CASTRO MOTA.
Título:  Biological control of Meloidogyne incognita on coffee plants using the isolate P10 of Pasteuria penetrans.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida. Resumos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007.
Série:  (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 250).
Idioma:  Inglês
Notas:  ID 559.
Palavras-Chave:  Isolado P10.
Thesagro:  Café; Controle Biológico; Meloidogyne Incognita.
Thesaurus Nal:  Pasteuria penetrans.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN29930 - 1UMTPC - CDCDR00502073
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  09/05/2017
Data da última atualização:  11/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MONTEIRO, A. N. T. R.; BERTOL, T. M.; OLIVEIRA, P. A. V. de; DOURMAD, J. Y.; COLDEBELLA, A.; KESSLER, A. M.
Afiliação:  ALESSANDRA NARDINA TRICIA RIGO MONTEIRO, UFRGS/Faculdade de veterinária; TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; PAULO ARMANDO VICTORIA DE OLIVEIRA, CNPSA; JEAN-YVES DOURMAD, INRA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; ALEXANDRE MELLO KESSLER, UFRGS/Faculdade de veterinária.
Título:  The impact of feeding growing-finishing pigs with reduced dietary protein levels on performance, carcass traits, meat quality and environmental impacts.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v. 198, p. 162-169, 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.livsci.2017.02.014
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this study was to evaluate the effect of reducing dietary nutrient content for pigs from 25 to 130 kg live weight, on performance, carcass traits, meat quality and environmental impact. Forty gilts and 40 barrows were distributed in a randomized block design with two treatments and 10 replications per treatment, with four animals per experimental unit. The feeding program was in four phases. Two diets were formulated for each feeding phase. One was adjusted using the InraPorc® model to minimize crude protein, amino acid and phosphorus excess (LN), and the other (ST) was formulated with standard Brazilian recommendations. No differences were found on performance. The mean ADG and ADFI were 0.919 and 2.46 kg/day, respectively. Carcass characteristics and meat quality were also not affected by the experimental diets. The average total feed cost was 6.8% lower (P < 0.05) for animals fed the LN diets. For nitrogen and phosphorus balance, there was no statistical difference in retention, but the nitrogen and phosphorus intake were 15.8% and 9.42% lower for pigs fed LN diets, respectively, and the excretion levels were 24.1% and 14.6% lower for pigs fed LN diets, respectively. Life cycle assessment showed that LN strategy can reduce the environmental impacts of climate change and terrestrial ecotoxicity by about 4%, acidification and eutrophication by 8% and 10%, respectively, and land occupation by 9%. Data suggest that nutritional adjustment is a valuab... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carcasses.
Thesagro:  Agricultura sustentável; Carcaça; Dieta; Meio ambiente; Nutrição animal; Sistema de produção; Suíno.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Diet; Environmental sustainability; Swine production.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21036 - 1UPCAP - DD
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