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Registros recuperados : 77 | |
3. | | GARCIA, C. A.; NERES, M. A.; MONTEIRO, A. L. G.; COSTA, C.; MAGALHAES, G. J. Analise quimica e composicao tecidual do lombo de cordeiros em creep feeding. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba, SP. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. p.1162-1163. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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4. | | SILVA, J. J. da; COSTA, C.; DUCATTI, C.; MONTEIRO, A. L. G.; GARCIA, C. A. Caracterização da dinâmica do consumo de ração dos cordeiros em "creep feeding"pela técnica dos isótopos estáveis de carbono. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 6 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | SILVA, J. J. da; COSTA, C.; MONTEIRO, A. L. G.; GARCIA, C. A.; CROCCIS, A. J. Contribuição do leite de ovelhas Suffolk no desempenho dos cordeiros, em dois sistemas de produção. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais de palestras. Recife: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2002. 4 f. Seção Manejo e reprodução.1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | MONTEIRO, A. L. G.; NERES, M. A.; GARCIA, C. A.; COSTA, C.; ROSA, G. J. M. Composicao tecidual da perna de cordeiros em creep feeding. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba, SP. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. p.1164-1165. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | GARCIA, C. A.; COSTA, C.; MONTEIRO, A. L. G.; NERES, M. A.; ROSA, G. J. M. Níveis de energia no desempenho e nas características da carcaça de cordeiros alimentados em creep feeding. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 32, n. 6, p. 1371-1379, nov./dez., 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | GARCIA, C. A.; MONTEIRO, A. L. G.; COSTA, C.; NERES, M. A.; ROSA, G. J. M. Medidas objetivas e composição tecidual da carcaça de cordeiros alimentados com diferentes níveis de energia em creep feeding. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 32, n. 6, p. 1380-1390, nov./dez., 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | MONTEIRO, A. L. G.; COSTA, C.; VALÉRIO, M. A.; SOUZA, A. G. de; GONÇALEZ, D. A. Produção e distribuição de matéria seca e proteína bruta de cultivares de alfafa (Medicago sativa L.). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 33., 1996, Fortaleza. Forragicultura: anais. Fortaleza: SBZ, 1996. v. 2, p. 295-297. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | COSTA, N. de L.; MORAES, A. de; MONTEIRO, A. L. G.; CARVALHO, P. C. de F.; MAGALHAES, J. A. Acúmulo de forragem e características morfogênicas e Estruturais de axonopus aureus no cerrado de Roraima. Scientia Agraria Paranaensis, Marechal Cândido Rondon, v. 14, n. suplemento, dez, p. 310-319, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
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11. | | COSTA, N. de L.; MORAES, A. de; CARVALHO, P. C. de F.; MONTEIRO, A. L. G.; OLIVEIRA, R. A. de. Características morfogênicas e estruturais de Trachypogon plumosus de acordo com a fertilidade do solo e o nível de desfolha. Pesquisa agropecuária brasileira, Brasília, v.48, n.3, p.320-328, mar., 2013. Biblioteca(s): Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | | MONTEIRO, A. L. G.; PORTUGAL, T. B.; MORARES, A. DE; BERNDT, A.; BAYER, C.; CARVALHO, P. C. DE F. Emissão de metano em bovinos produzidos em Sistemas Integrados de Produção Agropecuária (SIPA). In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; COSTA, M. de S. N. (org.). Coletânea de fatores de emissão e remoção de gases de efeito estufa da pecuária brasileira. Brasília, DF: MAPA: SENAR, 2020. p.52-53. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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14. | | ALMEIDA JÚNIOR, G. A. de; COSTA, C.; MONTEIRO, A. L. G.; GARCIA, C. A.; MUNARI, D. P.; NERES, M. A. Desempenho, características de carcaça e resultado econômico de cordeiros criados em creep feeding com silagem de grãos úmidos de milho. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 33, n. 4, p. 1048-1059, jul./ago. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | RIBEIRO, T. M. D.; COSTA, C.; MONTEIRO, A. L. G.; SILVA, M. G. B. da; GILAVERTE, S.; PRADO, O. R. Componentes não constituintes da carcaça e cortes cárneos de cordeiros em diferentes sistemas de alimentação. Boletim de Indústria Animal, Nova Odessa, v. 66, n. 1, p. 11-19, jan./mar. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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17. | | NERES, M. A.; GARCIA, C. A.; MONTEIRO, A. L. G.; COSTA, C.; SILVEIRA, A. C.; ROSA, G. J. M. Níveis de feno de alfafa e forma física da ração no desempenho de cordeiros em creep feeding. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 30, n. 3, supl. 1, p. 941-947, maio/jun., 2001. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | PELLEGRINI, L. G. de; PELLEGRIN, A. C. R. S.; MONTEIRO, A. L. G.; MOLENTO, M. B.; NEUMANN, M.; LONGHI, E. Infecção parasitária de cordeiros e contaminação larval em pasto submetido à adubação nitrogenada. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 31, n. 12, p. 1097-1101, dez., 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | NERES, M. A.; MONTEIRO, A. L. G.; GARCIA, C. A.; COSTA, C.; ARRIGONI, M. de B.; ROSA, G. J. M. Forma física da ração e pesos de abate nas características de carcaça de cordeiros em creed feeding. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 30, n. 3, supl. 1, p. 948-954, maio/jun., 2001. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 77 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
23/09/2020 |
Data da última atualização: |
23/09/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
POLI, C. H. E. C.; MONTEIRO, A. L. G.; DEVINCENZI, T.; ALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de; MOTTA, J. H. da; BORGES, L. I.; MUIR, J. P. |
Afiliação: |
CESAR HENRIQUE ESPÍRITO CANDAL POLI, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) - Porto Alegre, RS, Brazil; ALDA LUCIA GOMES MONTEIRO, Universidade Federal do Paraná (UFPR) - Curitiba, PR, Brazil; THAIS DEVINCENZI, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) - Tacuarembó, Uruguay; FERNANDO HENRIQUE MELO ANDRADE RODRIGUES DE ALBUQUERQUE, CNPC; JULIANO HENRIQUES DA MOTTA, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) - Porto Alegre, RS, Brazil; LUIZA ILHA BORGES, Universidade Federal do Paraná (UFPR) - Curitiba, PR, Brazil; JAMES PIERRE MUIR, Texas A&M AgriLife - Stephenville, TX, United States. |
Título: |
Management Strategies for Lamb Production on Pasture-Based Systems in Subtropical Regions: A Review. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Veterinary Science, v. 7, article 543, Sept. 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.3389/fvets.2020.00543 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sheep production on pasture plays an important role in subtropical climates around the world, with great economic and environmental relevance to those regions. However, this production is much lower than its true potential in subtropical regions, largely due to lack of knowledge of how to feed grazing lambs, and mitigate gastrointestinal parasite infections. Due to weather instability and the high growth rate of tropical grasses, it is difficult to adjust the quality and quantity of feed consumed by lambs. In addition, due to warm, wet weather during spring, summer, and autumn, gastrointestinal parasite infection can be intense on subtropical pastures. Thus, the objective of this paper is to summarize 17 years of research in southern regions of Brazil testing alternative management for sheep farmers under these challenging conditions. Our review indicates that ewes play important roles raising their lambs. Besides protecting and providing milk, they leave a better pasture structure for lamb nutrition. The use of creep feeding and creep grazing are additional alternatives to improve lamb growth. However, feeding supplementation with concentrate can deteriorate pasture quality at the end of the summer?autumn season. Gastrointestinal parasitic infections can be reduced with improved lamb nutrition, although L3 larvae of Haemonchus contortus can be present at various pasture heights. This indicates that it is difficult to control L3 ingestion solely by manipulating grazing heights. We summarize important technologies for raising lambs on pasture-based systems to make the best of high herbage growth and minimize intense parasitic infections common in subtropical regions. We discuss research results in light of the latest studies from other ecoregions and climates, although there is a lack of similar research in subtropical regions of the world. MenosSheep production on pasture plays an important role in subtropical climates around the world, with great economic and environmental relevance to those regions. However, this production is much lower than its true potential in subtropical regions, largely due to lack of knowledge of how to feed grazing lambs, and mitigate gastrointestinal parasite infections. Due to weather instability and the high growth rate of tropical grasses, it is difficult to adjust the quality and quantity of feed consumed by lambs. In addition, due to warm, wet weather during spring, summer, and autumn, gastrointestinal parasite infection can be intense on subtropical pastures. Thus, the objective of this paper is to summarize 17 years of research in southern regions of Brazil testing alternative management for sheep farmers under these challenging conditions. Our review indicates that ewes play important roles raising their lambs. Besides protecting and providing milk, they leave a better pasture structure for lamb nutrition. The use of creep feeding and creep grazing are additional alternatives to improve lamb growth. However, feeding supplementation with concentrate can deteriorate pasture quality at the end of the summer?autumn season. Gastrointestinal parasitic infections can be reduced with improved lamb nutrition, although L3 larvae of Haemonchus contortus can be present at various pasture heights. This indicates that it is difficult to control L3 ingestion solely by manipulating grazing heigh... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Concentrate supplement; Creep grazing. |
Thesaurus NAL: |
Animal performance; Animal production; Creep feeding; Ewes; Feed concentrates; Feed supplements; Lamb feeding; Pasture management; Pastures; Sheep feeding. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216156/1/CNPC-2020-Art-18.pdf
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Marc: |
LEADER 02925naa a2200349 a 4500 001 2125066 005 2020-09-23 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3389/fvets.2020.00543$2DOI 100 1 $aPOLI, C. H. E. C. 245 $aManagement Strategies for Lamb Production on Pasture-Based Systems in Subtropical Regions$bA Review.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aSheep production on pasture plays an important role in subtropical climates around the world, with great economic and environmental relevance to those regions. However, this production is much lower than its true potential in subtropical regions, largely due to lack of knowledge of how to feed grazing lambs, and mitigate gastrointestinal parasite infections. Due to weather instability and the high growth rate of tropical grasses, it is difficult to adjust the quality and quantity of feed consumed by lambs. In addition, due to warm, wet weather during spring, summer, and autumn, gastrointestinal parasite infection can be intense on subtropical pastures. Thus, the objective of this paper is to summarize 17 years of research in southern regions of Brazil testing alternative management for sheep farmers under these challenging conditions. Our review indicates that ewes play important roles raising their lambs. Besides protecting and providing milk, they leave a better pasture structure for lamb nutrition. The use of creep feeding and creep grazing are additional alternatives to improve lamb growth. However, feeding supplementation with concentrate can deteriorate pasture quality at the end of the summer?autumn season. Gastrointestinal parasitic infections can be reduced with improved lamb nutrition, although L3 larvae of Haemonchus contortus can be present at various pasture heights. This indicates that it is difficult to control L3 ingestion solely by manipulating grazing heights. We summarize important technologies for raising lambs on pasture-based systems to make the best of high herbage growth and minimize intense parasitic infections common in subtropical regions. We discuss research results in light of the latest studies from other ecoregions and climates, although there is a lack of similar research in subtropical regions of the world. 650 $aAnimal performance 650 $aAnimal production 650 $aCreep feeding 650 $aEwes 650 $aFeed concentrates 650 $aFeed supplements 650 $aLamb feeding 650 $aPasture management 650 $aPastures 650 $aSheep feeding 653 $aConcentrate supplement 653 $aCreep grazing 700 1 $aMONTEIRO, A. L. G. 700 1 $aDEVINCENZI, T. 700 1 $aALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de 700 1 $aMOTTA, J. H. da 700 1 $aBORGES, L. I. 700 1 $aMUIR, J. P. 773 $tFrontiers in Veterinary Science$gv. 7, article 543, Sept. 2020.
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