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Registros recuperados : 10 | |
2. | | PRATA, M. A.; PEREIRA, M. C.; PRAXEDES, V. A.; VERNEQUE, R. da S.; PEIXOTO, M. G. C. D. Efeito da contagem de células somáticas sobre o desempenho produtivo de vacas Gir Leiteiro. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 4., 2009, Juiz de Fora, MG. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 136.). 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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4. | | PRATA, M. A.; MOREIRA, H. L.; VERCESI FILHO, A. E.; VERNEQUE, R. da S.; CARDOSO, V. L.; EL FARO, L. Parametros geneticos para caracteristicas de produção e qualidade do leite para a raça Gir leiteiro. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Viçosa: Sociedade Brasileira de Melhoramento Animal, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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5. | | VERNEQUE, R. da S.; PEREIRA, M. C.; PRATA, M. A.; FARO, L. E.; VERCESI FILHO, A. E.; PEIXOTO, M. G. C. D. Efeito do intervalo de partos sobre a eficiência produtiva e econômica em rebanhos Gir leiteiros. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso cientÃfico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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6. | | VERNEQUE, R. da S.; PRATA, M. A.; CARNEIRO, R. V.; TEODORO, R. L.; PENNA, V. M.; PEIXOTO, M. G. C. D. Progresso genético e fenotípico na raça Guzerá sob seleção para leite. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 7., 2008, São Carlos. Anais... São Carlos: SBMA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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7. | | PRATA, M. A.; EL FARO, L.; VERNEQUE, R. da S.; VERCESI FILHO, A. E.; PEIXOTO, M. G. C. D.; MOREIRA, E. L.; CARDOSO, V. L. Genetic parameters for milk production traits and breeding goals for Gir dairy cattle in Brazil. In: WORLD CONGRESS OF GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 10., 2014, Vancouver. Proceedings... Champaign: ASAS, 2014. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | PRATA, M. A.; VERCESI FILHO, A. E.; FARO, L. E.; VERNEQUE, R. da S.; PANETTO, J. C. do C.; CARDOSO, V. L.; FERNANDES, A. R. Objetivos de seleção para características de produção e qualidade do leite para a raça Gir Leiteiro Informe Agropecuário, v. 36, n. 286, p. 41-50, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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10. | | PRATA, M. A.; PEREIRA, M. C.; FARO, L. E.; CARDOSO, V. L.; VERCESI FILHO, A. E.; VERNEQUE, R. da S.; BRUNELI, F. A. T.; PEIXOTO, M. G. C. D. Efeito do intervalo de partos sobre a eficiência produtiva e econômica em rebanhos Gir Leiteiro. Boletim de Indústria Animal, v. 71, n. 1, p. 1-7, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 10 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
03/05/2019 |
Data da última atualização: |
20/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, A. A. A.; SILVA, M. N. P.; FIGUEIREDO, L. B. F.; GONÇALVES, J. D.; SILVA, M. J. S.; LOIOLA, M. L. G.; BASTOS, B. D. M.; OLIVEIRA, R. A.; RIBEIRO, L. G. M.; BARBERINO, R. S.; GOUVEIA, B. B.; MONTE, A. P. O.; NOGUEIRA, D. M.; CORDEIRO, M. F.; MATOS, M. H. T.; LOPES JÚNIOR, E. S. |
Afiliação: |
DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA. |
Título: |
Quercetin influences in vitro maturation, apoptosis and metabolically active mitochondria of goat oocytes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Zygote, v. 26, n. 6, p. 465-470, dez. 2018. |
DOI: |
10.1017/S0967199418000485 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study aimed to investigate the effect of quercetin as an alternative antioxidant tocysteamine onin vitromaturation. Oocytes were collected from goat ovaries, destined forin vitromaturation and distributed into three groups: CIS group, oocytes were immersed inMIV base medium; in Groups Q4 and Q8, oocytes were immersed in the medium of the CISgroup, adding 4μMor8μM of quercetin, respectively, and cultured for 24 h at 38.5°C with5% CO2. The CIS and Q4 groups presented the same percentage of expanded cumulus cells,but the per cent in the Q8 group was significantly lower than that of the other groups(P<0.05). The oocyte retraction rate in the Q8 group was higher (P<0.05) than in the CISand Q4 groups. Treatment with 8μM of quercetin presented a lower proportion of expandedoocytes than the CIS group and 4μM of quercetin (P<0.05). The percentage of MII oocyteswas higher in the Q4 group than in the CIS group (P<0.05), but the percentages in the CISand Q8 groups were similar. The rate of apoptosis was higher in the CIS group than in theother groups (P<0.05). In addition, oocytes matured with 4μM quercetin showed highermitochondrial activity than matured oocytes in the CIS and Q8 groups (P<0.05). Inconclusion, 4μM of quercetin can be used as an alternative to cysteamine in thein vitromaturation of goat oocytes |
Thesagro: |
Caprino. |
Thesaurus NAL: |
Dairy goats; Goats. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196934/1/Daniel-2018.pdf
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Marc: |
LEADER 02390naa a2200349 a 4500 001 2108670 005 2020-01-20 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1017/S0967199418000485$2DOI 100 1 $aSILVA, A. A. A. 245 $aQuercetin influences in vitro maturation, apoptosis and metabolically active mitochondria of goat oocytes.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe present study aimed to investigate the effect of quercetin as an alternative antioxidant tocysteamine onin vitromaturation. Oocytes were collected from goat ovaries, destined forin vitromaturation and distributed into three groups: CIS group, oocytes were immersed inMIV base medium; in Groups Q4 and Q8, oocytes were immersed in the medium of the CISgroup, adding 4μMor8μM of quercetin, respectively, and cultured for 24 h at 38.5°C with5% CO2. The CIS and Q4 groups presented the same percentage of expanded cumulus cells,but the per cent in the Q8 group was significantly lower than that of the other groups(P<0.05). The oocyte retraction rate in the Q8 group was higher (P<0.05) than in the CISand Q4 groups. Treatment with 8μM of quercetin presented a lower proportion of expandedoocytes than the CIS group and 4μM of quercetin (P<0.05). The percentage of MII oocyteswas higher in the Q4 group than in the CIS group (P<0.05), but the percentages in the CISand Q8 groups were similar. The rate of apoptosis was higher in the CIS group than in theother groups (P<0.05). In addition, oocytes matured with 4μM quercetin showed highermitochondrial activity than matured oocytes in the CIS and Q8 groups (P<0.05). Inconclusion, 4μM of quercetin can be used as an alternative to cysteamine in thein vitromaturation of goat oocytes 650 $aDairy goats 650 $aGoats 650 $aCaprino 700 1 $aSILVA, M. N. P. 700 1 $aFIGUEIREDO, L. B. F. 700 1 $aGONÇALVES, J. D. 700 1 $aSILVA, M. J. S. 700 1 $aLOIOLA, M. L. G. 700 1 $aBASTOS, B. D. M. 700 1 $aOLIVEIRA, R. A. 700 1 $aRIBEIRO, L. G. M. 700 1 $aBARBERINO, R. S. 700 1 $aGOUVEIA, B. B. 700 1 $aMONTE, A. P. O. 700 1 $aNOGUEIRA, D. M. 700 1 $aCORDEIRO, M. F. 700 1 $aMATOS, M. H. T. 700 1 $aLOPES JÚNIOR, E. S. 773 $tZygote$gv. 26, n. 6, p. 465-470, dez. 2018.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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