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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  01/10/1998
Data da última atualização:  28/09/2012
Autoria:  HÜHN, S.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; CARVALHO, L. O. D. de M.; NASCIMENTO, C. N. B. do; VIEIRA, L. C.
Afiliação:  SEBASTIÃO HÜHN, CPATU; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, CPATU; LUIZ OCTAVIO DANIN DE MOURA CARVALHO, CPATU; CRISTO NAZARÉ BARBOSA DO NASCIMENTO, CPATU; LUIZ CARLOS VIEIRA, CPATU.
Título:  Aproveitamento do leite de búfala em produtos derivados.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DO TRÓPICO ÚMIDO, 1., 1984, Belém, PA. Anais... Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1986. v. 5, p. 265-269.
Série:  (EMBRAPA-CPATU. Documentos, 36).
Idioma:  Português
Notas:  v.5 Pastagem e produção animal.
Palavras-Chave:  Brasil; Cheese; Leite de bubalino; Milk products; Queijo mozarela; Requeijão marajoara; Tecnologia do leite; Yoghurt.
Thesagro:  Doce de Leite; Fruta; Iogurte; Produto Derivado do Leite; Provolone.
Thesaurus Nal:  Amazonia; buffaloes; fruits; technology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67047/1/CPATU-Doc36-v5P265.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU24033 - 1UMTPL - PP630.601S612a1991.00105
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  11/04/2016
Data da última atualização:  10/07/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MATTOS, B. D.; MISSIO, A. L.; CADEMARTORI, P. H. G. de; GATTO, D. A.; MAGALHAES, W. L. E.
Afiliação:  Bruno D. Mattos, Integrated program in Engineering & Materials Science (PIPE), UFPR; André L. Missio, Forestry Engineering (PPGEF), UFSM; Pedro H. G. de Cademartori, Wood and Forestry Science Center (PPGEF), UFPR; Darci A. Gatto, Professor da UFSM; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF.
Título:  Color changes of wood from Pinus taeda and Schizolobium parahybum treated by in situ polymerization of methyl methacrylate using cross-linkers.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Maderas. Ciencia y tecnología, Concepción, v. 18, n. 1, p. 113-124, ene. 2016.
DOI:  10.4067/S0718-221X2016005000012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the colorimetric properties of Pinus taeda and Schizolobium parahybum woods treated by in situ polymerization. The wood samples were impregnated in a vacuum/ pressure system and polymerized in an oven at 90°C for 10h, using benzoyl peroxide at 1,5wt% as the catalyst. The treatments were characterized using attenuated total reflectance infrared (ATRIR) spectroscopy and weight percentage gain (WPG). The color evaluation was performed using CIEL*a*b* concepts, specular gloss, and UV-Visible spectrophotometry. Treated woods showed increases in band intensity related to polymers (1730, 1460 and 1145 cm-1), and WPG ranged from 39 to 164%, depending of the wood species and treatments. Lightness decreased, while the Chroma, gloss and the color coordinates increased. A darkening of the all treated samples was observed, and confirmed by the decrease in the reflectance intensity between 400 and 700 nm.
Palavras-Chave:  Composites (materials); Espécie exótica; Free radical polymerization; Heat catalyst; Schizolobium parahybum; UV-Vis.
Thesagro:  Espécie nativa; Madeira; Pinus Taeda; Tratamento.
Thesaurus NAL:  Polymers; Wood treatment.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/142217/1/2016-Washington-Maderas-Collor.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF54941 - 1UPCAP - DD
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