|
|
Registros recuperados : 2.029 | |
126. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BIONDI, D.; ARAUJO, A. J. de. Como realizar o melhoramento genetico de arvores urbanas. In: CONGRESSO FLORESTAL PANAMERICANO, 1.; CONGRESSO FLORESTAL BRASILEIRO, 7., 1993, Curitiba. Floresta para o Desenvolvimento: Política, Ambiente, Tecnologia e Mercado: anais. São Paulo: SBS; [S.l.]: SBEF, 1993. v. 2, p. 726. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
128. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, A. M. de; RIBEIRO, F. L. Caprinos do Nordeste têm diferenciação genética. Jornal Agrosoft. Seção artigos, 22 jul. 2008., Seção Ovinos e Caprinos, 17 jul. 2008. Disponível em: . Disponível também em: http://www.agrolink.com.br/noticias/NoticiaDetalhe.aspx?codNoticia=72665; Diário do Povo, Teresina, 07 ago. 2008. Opinião, p. 2; Jornal Cabra&Ovelha, ano 3, ago., 2008. p. 52; O Dia, Teresina, 27 jul. 2008;... Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso ao objeto digital](/consulta/web/img/pagina.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
129. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, A. M. de; RIBEIRO, F. L. Caprinos do Nordeste têm diferenciação genética. Agrosoft Brasil. Disponível em: Acesso em: 22 jul. 2008. Disponível também em:
http://www.agrolink.com.br/noticias/NoticiaDetalhe.aspx?codNoticia=72665;
Diário do Povo, Teresina, 07 ago. 2008. Opinião, p. 2;
Jornal Cabra&Ovelha, ano 3, ago., 2008. p. 52;
O Dia, Teresina, 27 jul. 2008;... Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso ao objeto digital](/consulta/web/img/pdf.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
Registros recuperados : 2.029 | |
|
|
![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/12/2022 |
Data da última atualização: |
12/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MIRANDA, N. G. M. DE; GOMES, F. dos S.; CABRAL, L. M. C.; JESUS, M. S. C. de. |
Afiliação: |
NARA GODINHO MOTTA MIRANDA, UFRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA. |
Título: |
Thermal concentration effects of tomato pulp and carotenoids extraction from the residue. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 80, e20220047, [p. 1-8]. 2023. |
DOI: |
http://doi.org/10.1590/1678-992X-2022-0047 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study evaluated the effect of two thermal concentration systems on bioactive compounds, the sugar content of tomato (Solanum lycopersicum L.) pulp, and the carotenoid bioaccessibility of pulp concentrate. The closed processing system ensured a higher retention of phenolic and carotenoid compounds. The bioaccessibility of lycopene in tomato pulp concentrate was relatively low (0.54 %) but higher than in raw tomato pulp (0.15 %), corroborating other results that have reported the low availability of the compound in these matrices. Carotenoid extraction from tomato residue was also evaluated through both conventional (CE) and ultrasound (UAE) extractions together with the stability of extracts over 30 days. UAE promoted a superior release of lycopene and lutein than conventional extraction. Lycopene showed less stability with a reduction of 18 % in 30 days. Keywords: phenolic compounds, bioaccessibility, ultrasound, conventional extraction |
Thesaurus NAL: |
Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01557naa a2200181 a 4500 001 2149331 005 2024-01-12 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://doi.org/10.1590/1678-992X-2022-0047$2DOI 100 1 $aMIRANDA, N. G. M. DE 245 $aThermal concentration effects of tomato pulp and carotenoids extraction from the residue.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe present study evaluated the effect of two thermal concentration systems on bioactive compounds, the sugar content of tomato (Solanum lycopersicum L.) pulp, and the carotenoid bioaccessibility of pulp concentrate. The closed processing system ensured a higher retention of phenolic and carotenoid compounds. The bioaccessibility of lycopene in tomato pulp concentrate was relatively low (0.54 %) but higher than in raw tomato pulp (0.15 %), corroborating other results that have reported the low availability of the compound in these matrices. Carotenoid extraction from tomato residue was also evaluated through both conventional (CE) and ultrasound (UAE) extractions together with the stability of extracts over 30 days. UAE promoted a superior release of lycopene and lutein than conventional extraction. Lycopene showed less stability with a reduction of 18 % in 30 days. Keywords: phenolic compounds, bioaccessibility, ultrasound, conventional extraction 650 $aPhenolic compounds 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aJESUS, M. S. C. de 773 $tScientia Agricola$gv. 80, e20220047, [p. 1-8]. 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|