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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  09/04/2021
Data da última atualização:  12/05/2021
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  LORINI, I.; SILVEIRA, J. M.; OLIVEIRA, M. A. de; MANDARINO, J. M. G.; HENNING, A. A.; KRZYZANOWSKI, F. C.; FRANÇA-NETO, J. B.; BENASSI, V. T.; CONTE, O.; HENNING, F. A.
Afiliação:  IRINEU LORINI, CNPSO; JOSE MIGUEL SILVEIRA, CNPSO; MARCELO ALVARES DE OLIVEIRA, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; ADEMIR ASSIS HENNING, CNPSO; FRANCISCO CARLOS KRZYZANOWSKI, CNPSO; JOSE DE BARROS FRANCA NETO, CNPSO; VERA DE TOLEDO BENASSI, CNPSO; OSMAR CONTE, CNPSO; FERNANDO AUGUSTO HENNING, CNPSO.
Título:  Colheita e pós-colheita de grãos.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: SEIXAS, C. D. S.; NEUMAIER, N.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; KRZYZANOWSKI, F. C.; LEITE, R. M. V. B. de C. (Ed.). Tecnologias de produção de soja. Londrina: Embrapa Soja, 2020. (Embrapa Soja. Sistemas de Produção, 17).
Páginas:  p. 317-345.
Idioma:  Português
Thesagro:  Soja.
Thesaurus Nal:  Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222456/1/p.-317-345-de-SP-17-2020-online.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO40176 - 1UPCPL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/05/2018
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; MIQUELOTO, A.; STEFFENS, C. A.; MACIEL, T. M.; DENARDI, V.; ARGENTA, L. C.; FREITAS, S. T. de.
Afiliação:  C. V. T. DO AMARANTE, Universidade do Estado de Santa Catarina; A. MIQUELOTO, Universidade do Estado de Santa Catarina; C. A. STEFFENS, Universidade do Estado de Santa Catarina; T. M. MACIEL, Universidade do Estado de Santa Catarina; V. DENARDI, Universidade do Estado de Santa Catarina; L. C. ARGENTA, Empresa de Pesquisa Agropecua?ria e Extensa?o Rural de Santa Catarina; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA.
Título:  Optimization of fruit tissue sampling method to quantify calcium, magnesium and potassium contents to predict bitter pit in apples.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 1194. p. 487-492, 2018.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2018.1194.71
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the VIII International Postharvest Symposium: Enhancing Supply Chain and Consumer Benefits - Ethical and Technological Issues, Cartagena, Murcia, Spain, abr. 2018.
Conteúdo:  This study was carried out to identify the best tissue sampling method and mineral attribute to predict bitter pit (BP) occurrence in apple fruit. ?Catarina? apples were stored at 0±0.5°C and 95% RH for four months and then separated in lots without and with BP symptoms, which were submitted to Ca, Mg and K analysis (mg kg-1 of fresh weight) in the total fraction (TF) of peel+flesh, and in the TF and soluble fraction (SF) of flesh or peel tissues. For the peel+flesh, a wedge-shaped segment was cut longitudinally from the fruit (with 1 cm wide at the equatorial region), discarding the core tissue. For peel (thickness of 2 mm) or flesh (thickness of 6 mm, under the peel) sampling, the fruits were cut along the equatorial region and only the distal end was used. Fruit without BP showed higher Ca content in the TF of peel+flesh and flesh, as well as lower Mg content in the TF and SF of flesh and lower K content in the TF of peel than fruit with BP. Fruit without BP had lower Mg/Ca, K/Ca and (Mg+K)/Ca ratios in the TF of peel+flesh, in the TF and SF of flesh, and in the SF of peel than fruit with BP. Also, fruit without BP had lower K/Ca and (Mg+K)/Ca ratios in the TF of peel than fruit with BP. The results show that BP occurrence in ?Catarina? apples is associated with high Mg/Ca and K/Ca ratios in the fruit. In addition, these ratios assessed in soluble extracts obtained from the peel or flesh, at the distal end of apples, represent a valuable approach to predict the risk of BP... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Teor de minerais solúveis; Teor mineral total.
Thesagro:  Cálcio; Casca; Distúrbio Fisiológico; Fisiologia Vegetal; Maçã; Magnésio; Malus Domestica; Polpa de Fruta; Potássio.
Thesaurus NAL:  Apples; Mineral content.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57360 - 1UPCAP - DD
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