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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, V. R.; MIKICH, S. B. Alternativas ao uso da acetólise no tratamento de pólen. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 21., 2022, Colombo. Anais... Colombo: Embrapa Florestas, 2023. p. 30. (Embrapa Florestas. Documentos, 384).

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2.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, V. R.; MIKICH, S. B. Levantamento de visitantes florais na Floresta Atlântica do Sul do Brasil como base para a recuperação de áreas degradadas. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 20., 2021, Colombo. Anais... Colombo: Embrapa Florestas, 2021. p. 25. (Embrapa Florestas. Documentos, 366).

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3.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, V. R.; MIKICH, S. B. Atributos florais e sua relação com a atração de diferentes grupos de insetos. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 22., 2023, Colombo. Anais... Colombo: Embrapa Florestas, 2023. p. 25. (Embrapa Florestas. Eventos técnicos & científicos, 1).

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4.Imagem marcado/desmarcadoCETNARSKI, M.; MACEDO, V. R.; PAROLIN, L. C.; MIKICH, S. B. Efeito potencial da quantidade e concentração de néctar na atração de morcegos polinizadores em uma floresta antropizada. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 22., 2023, Colombo. Anais... Colombo: Embrapa Florestas, 2023. p. 24. (Embrapa Florestas. Eventos técnicos & científicos, 1).

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/06/2022
Data da última atualização:  28/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GUEDES, I. S. A.; VIANA, E. de S.; REIS, R. C.; SANTOS, F. D.; MESQUITA, P. R. R.
Afiliação:  IOHANA SCARLET ALMEIDA GUEDES, FAMAM; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; FABRINE DIAS SANTOS, FAMAM; PAULO ROBERTO RIBEIRO MESQUITA, FAMAM.
Título:  Development of a cake rich in resistant starch with good sensory acceptance.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciência Agrárias, Londrina, v. 42, n. 6, suplemento 2, p. 3741-3756, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to develop a cake rich in resistant starch, with green banana flour (GBF), of good sensory acceptance. In step 1, four cake formulations were prepared with increasing concentrations of GBF and evaluated for acceptability and purchase intention. In step 2, four new formulations were made by modifying the most accepted formulation in step 1, in addition to the formulation without GBF (control). The resistant starch content, proximate composition, total calorific value, and sensory acceptance data were obtained. The formulation with cocoa powder and dried banana (E1F4) achieved 97.78% overall acceptance and higher purchase intent. In step 2, the formulations with 14% and 18% GBF were the most accepted for flavor, texture/softness, and overall acceptance. Adding the categories of ?would certainly buy? and ?would probably buy?, 53.33% of consumers would buy the cake with 14% GBF and 48.89% would buy the cake containing 18% GBF. The incorporation of GBF increased the resistant starch contents of the formulations as compared with the control. Ash content was highest in the formulation with 26% GBF (2.22%) and lipid content in the control formulation (11.58%). The treatments did not differ in terms of moisture content. Protein content decreased as the GBF content in the formulations was increased. The total dietary fiber content of the formulations was 9.30%. Carbohydrate content and calorific value also did not vary. The mean values of L*, a*, b*, C*... Mostrar Tudo
Thesagro:  Alimento; Banana; Bolo; Farinha.
Thesaurus NAL:  Bakery industry; Flour; Functional foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF33535 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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