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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  05/10/2022
Data da última atualização:  17/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COLLANTES, N. F.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; CHAVEZ, D. W. H.; COMETTANT-RABANAL, R.; BERNARDO, C. O.; QUEIROZ, V. A. V.
Afiliação:  NATHÁLIA FERREIRA COLLANTES, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; RAÚL COMETTANT-RABANAL, Universidad Privada San Juan Bautista; CRISTIANY OLIVEIRA BERNARDO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum grits genotypes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, e17204, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfpp.17204
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum genotypes was studied using a single-screw system. The raw sorghum flours were characterized in terms of chemical composition and particle size. Specific mechanical energy (SME) was measured as a process parameter, as well as expansion properties, hydration, paste viscosity, instrumental color, and texture, along with total phenolic compounds (TPC) and total condensed tannins (TCT) in the puffed extrudates. In general, the addition of 10% sucrose reduced SME (p<.05), sectional expansion, hydration, and cold paste viscosity, indicating lower starch conversion and increased lightness (L*) and hardness (Fc). In contrast, BRS 501 showed opposite results for most of the variables measured, due to the suppression of the lubricant effect attributed to the high lipid in this genotype. Furthermore, the extrusion process at 0% sucrose released TPC values by 71.2% and 317.5% for low-tannin extrudates, while the addition of sucrose (10%) did not alter the TPC (p>.05) and had a protective effect on TCT retention in BRS 305 genotype extrudates.
Thesagro:  Extrusão; Farinha; Genótipo; Sacarose; Sorgo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS29896 - 1UPCAP - DD
CTAA15429 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  09/10/2003
Data da última atualização:  15/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, N. P.; MESQUITA, C. de M.; MAURINA, A. C.; FRANÇA-NETO, J. B.; KRZYZANOWSKI, F. C.; HENNING, A. A.
Afiliação:  NILTON PEREIRA DA COSTA, CNPSo; CEZAR DE MELLO MESQUITA, CNPSo; JOSE DE BARROS FRANCA NETO, CNPSO; FRANCISCO CARLOS KRZYZANOWSKI, CNPSO; ADEMIR ASSIS HENNING, CNPSO.
Título:  Análise de correlação de ruptura de tegumento, dano mecânico e quebra sobre a germinação, o vigor e a viabilidade de sementes de soja.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Informativo ABRATES, Londrina, v. 13, n. 3, p. 125, set. 2003. Número especial, ref. 126.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos Resumos do XIII Congresso Brasileiro de Sementes, Gramado, RS, set. 2003.
Thesagro:  Dano Mecânico; Soja.
Thesaurus NAL:  Mechanical damage; Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO22104 - 1UPCRA - DD
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