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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
31/10/2019 |
Data da última atualização: |
02/03/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FEDDERN, V.; MAZZUCO, H.; FONSECA, F. M. da; LIMA, G. J. M. M. de. |
Afiliação: |
VIVIAN FEDDERN, CNPSA; HELENICE MAZZUCO, CNPSA; FRANCISCO NOE DA FONSECA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M. DE LIMA, CNPSA. |
Título: |
A review on biogenic amines in food and feed: toxicological aspects, impact on health and control measures. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Production Science, v.59, n. 4, p. 608-14,618, 2019. |
DOI: |
10.1071/AN18076 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Biogenic amines (BAs) represent a considerable toxicological risk in some food and feed products. They are formed under unhygienic conditions during storage and processing; therefore, an increase in the concentrations of those metabolites is related to putrefaction. Because BAs are thermostable, they remain in food and feed that have undergone heat treatment. There are several toxicological effects, especially caused by histamine, when high concentrations of BAs are ingested by humans, depending on the food itself and also on individual susceptibility and individual health status. The present paper reviews the main BAs in meat products, their use as spoilage indicators, the risk on human health and also the contamination of by-product meals. Furthermore, we highlight the state of art regarding impact of BAs on poultry, meat and eggs. |
Palavras-Chave: |
Aminas bioativas; Aminas biogênicas; Bioactive amines; By-products; Risco toxicológico; Saúde humana. |
Thesagro: |
Amina; Ave Domestica; Carne; Frango de Corte; Processamento; Ração; Saúde Pública; Toxicologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Chicken meat; Human health; Poultry meat; Rendering. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211381/1/A-review-on-biogenic-amines-feddern2019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Tabuleiros Costeiros. Para informações adicionais entre em contato com cpatc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
28/12/2021 |
Data da última atualização: |
05/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARVALHO, A. S.; MENEZES, S. A.; SANTOS, H. L.; SANTANA, F. S. de; SANTOS, J. M. F.; SANTOS, C. C. M.; FUJIMOTO, R. Y. |
Afiliação: |
AMANDA SILVA CARVALHO; SHIRLEY AVILA MENEZES; HUGO LEANDRO SANTOS; FABRICIO SA DE SANTANA; JESSICA MARIA FONTES SANTOS; CINDY CAROLINE MOURA SANTOS; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC. |
Título: |
Atividade in vitro de nanopartículas de zinco contra agentes patogênicos de peixes. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 10., 2021, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2021. |
Páginas: |
p. 10-13. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Nanotecnologia. |
Thesagro: |
Patógeno; Peixe. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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