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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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161.Imagem marcado/desmarcadoJUNQUEIRA, V. S.; PEIXOTO, L. de A.; LAVIOLA, B. G.; BHERING, L. L.; MENDONCA, S.; COSTA, T. da S. A.; ANTONIASSI, R. Bayesian multi-trait analysis reveals a useful tool to increase oil concentration and to decrease toxicity in Jatropha curcas L. Plos One, v. 11, e0157038, 2016. DOI: 10.1371/journal.pone.015038

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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162.Imagem marcado/desmarcadoMENDONÇA, S. A.; MATEUS, R. G.; BARRIOS, S. C. L.; VALLE, C. B. do; MEIRELLES, P. R. de L.; FIGUEIREDO, U. J. Avaliação de híbridos intraespecíficos de Brachiaria decumbens sob cortes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 3 p. 1 CD-ROM. Trabalho 4PSB.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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163.Imagem marcado/desmarcadoMARIONI, B.; FARIAS, I.; VERDADE, L. M.; BASSETTI, L.; COUTINHO, M. E.; MENDONÇA, S. H. S. T. de; VIEIRA, T. Q.; MAGNUSSON, W. E.; CAMPOS, Z. Avaliação do risco de extinção do jacaré-açu Melanosuchus niger (Spix, 1825) no Brasil. Biodiversidade Brasileira, v. 3, n. 1, p. 31-39, 2013. 9p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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164.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; MARIONI, B.; FARIAS, I.; VERDADE, L. M.; BASSETTI, L.; COUTINHO, M. E.; MENDONÇA, S. H. S. T. de; VIEIRA, T. Q.; MAGNUSSON, W. E. Avaliação do risco de extinção do jacaré-coroa Paleosuchus trigonatus (Schneider, 1801) no Brasil. Biodiversidade Brasileira, v. 3, n. 1, p. 48-53, 2013. 6p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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165.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; MARIONI, B.; FARIAS, I.; VERDADE, L. M.; BASSETTI, L.; COUTINHO, M. E.; MENDONÇA, S. H. S. T. de; VIEIRA, T. Q.; MAGNUSSON, W. E. Avaliação do risco de extinção do jacaré-paguá Paleosuchus palpebrosus (Cuvier, 1807) no Brasil. Biodiversidade Brasileira, v. 3, n. 1, p. 40-47, 2013. 8p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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166.Imagem marcado/desmarcadoFARIAS, I. P.; MARIONI, B.; VERDADE, L. M.; BASSETTI, L.; COUTINHO, M. E.; MENDONÇA, S. H. S. T. de; VIEIRA, T. Q.; MAGNUSSON, W. E.; CAMPOS, Z. Avaliação do risco de extinção do jacaré-do-pantanal Caiman yacare (Daudin, 1802) no Brasil. Biodiversidade Brasileira, v. 3, n. 1, p. 21-30, 2013. 10p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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167.Imagem marcado/desmarcadoCOUTINHO, M. E.; MARIONI, B.; FARIAS, I. P.; VERDADE, L. M.; BASSETTI, L.; MENDONÇA, S. H. S. T. de; VIEIRA, T. Q.; MAGNUSSON, W. E.; CAMPOS, Z. Avaliação do risco de extinção do jacaré-de-papo-amarelo Caiman latirostris (Daudin, 1802) no Brasil. Biodiversidade Brasileira, v. 3, n. 1, p. 13-20, 2013. 8p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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168.Imagem marcado/desmarcadoFARIAS, I. P.; MARIONI, B.; VERDADE, L. M.; BASSETTI, L.; COUTINHO, M. E.; MENDONÇA, S. H. S. T. de; VIEIRA, T. Q.; MAGNUSSON, W. E.; CAMPOS, Z. Avaliação do risco de extinção do jacaré-tinga Caiman crocodilus (Linnaeus, 1758) no Brasil. Biodiversidade Brasileira, v. 3, n. 1, p. 4-12, 2013. 9p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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169.Imagem marcado/desmarcadoPESSÔA, G. K. A.; REATO, L. I. B.; LAVIOLA, B. G.; MENDONCA, S.; SILVA, J. P.; VIEIRA, R. F.; COSTA, T. da S. A. Caracterização de 50 acessos de pinhão-manso quanto ao teor de óleo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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170.Imagem marcado/desmarcadoPESSÔA, G. K. A.; REATO, L. I. B.; LAVIOLA, B. G.; MENDONCA, S.; SILVA, J. P.; VIEIRA, R. F.; COSTA, T. da S. A. Caracterização de 50 acessos de pinhão-manso quanto ao teor de óleo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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171.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, M. B.; CARMONA, P. A. O.; PORTO, B. L. S.; RIBEIRO, J. A. de A.; CAMPANHA, R. B.; CUNHA, R. N. V. da; MENDONCA, S. Caracterização de híbridos interespecíficos de palma de óleo da região Amazônica. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 6.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 9., 2016, Natal, RN. Biodiesel: 10 anos de pesquisa, desenvolvimento e inovação no Brasil: anais. Lavras: UFLA, 2016. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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172.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, M. B.; CARMONA, P. A. O.; PORTO, B. L. S.; RIBEIRO, J. A. de A.; CAMPANHA, R. B.; CUNHA, R. N. V. da; MENDONCA, S. Caracterização de híbridos interespecíficos de palma de óleo da região Amazônica. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 6.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 9., 2016, Natal, RN. Biodiesel: 10 anos de pesquisa, desenvolvimento e inovação no Brasil: anais. Lavras: UFLA, 2016. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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173.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, C. V.; ORTIZ, J. A. R.; TAKEITI, C. Y.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P.; MENDONCA, S.; CORRÊA, R. F.; ANDRADE, K. C. S. Efeito da adição de cal (CaO) nas propriedades tecnológicas de torta de pinhão manso desengordurada processada por extrusão termoplástica. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD EXTRUSION, 2., 2010, Rio de Janeiro. Resumos expandidos. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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174.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, C. V.; ORTIZ, J. A. R.; TAKEITI, C. Y.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P.; MENDONÇA, S.; CORRÊA, R. F.; ANDRADE, K. C. S. Efeito da adição de cal (CaO) nas propriedades tecnológicas de torta de pinhão manso desengordurada processada por extrusão termoplástica. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD EXTRUSION, 2., 2010, Rio de Janeiro. Resumos expandidos. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2010. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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175.Imagem marcado/desmarcadoCONCEIÇÃO, A. A.; SOARES NETO, C. B.; RIBEIRO, J. A. de A.; SIQUEIRA, F. G. de; MILLER, R. N. G.; MENDONCA, S. Development of an RP-UHPLC-PDA method for quantification of free gossypol in cottonseed cake and fungal-treated cottonseed cake. Plos One, v. 13, n. 5, e0196164, May 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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176.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de; MACHADO, A. F. de F.; ANTONIASSI, R.; MENDONCA, S.; RUIZ, J. A. R.; ARÉVALO, A. M. Efeito de CaO no processamento da torta de pinhão manso (Jatropha curcas L.) por extrusão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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177.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P.; MACHADO, A. F. F.; ANTONIASSI, R.; MENDONCA, S.; RUIZ, J. A. R.; ARÉVALO, A. M. Efeito de CaO no processamento da torta de pinhão manso (Jatropha curcas L.) por extrusão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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178.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, R. C.; COSTA, C. V.; ORTIZ, J. A. R.; ASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P.; MENDONCA, S.; ANDRADE, K. C. A. Influência dos parâmetros de processamento e adição de NaOH nas propriedades mecânicas e densidade aparente de extrudados de torta de pinhão manso desengordurada. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD EXTRUSION, 2., 2010, Rio de Janeiro. Resumos expandidos. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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179.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, R. C.; COSTA, C. V.; ORTIZ, J. A. R.; ASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P.; MENDONÇA, S.; ANDRADE, K. C. A. Influência dos parâmetros de processamento e adição de NaOH nas propriedades mecânicas e densidade aparente de extrudados de torta de pinhão manso desengordurada. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD EXTRUSION, 2., 2010, Rio de Janeiro. Resumos expandidos. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2010. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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180.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, J. R. B.; CONCEIÇÃO, A. A.; VIEIRA, V. O.; DIAS, E. S.; ALMEIDA, E.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de. Laccase production by macro-basidiomycetes using Jatropha curcas seed cake as substrate under solid state cultivation. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA ENZIOMÁTICA - ENZITEC, 13., 2018, Florianópolis, SC. [Anais ...]. Florianópolis, 2018. Não paginado.

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Registros recuperados : 231
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  16/11/2018
Data da última atualização:  06/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CONCEIÇÃO, A. A.; SOARES NETO, C. B.; RIBEIRO, J. A. de A.; SIQUEIRA, F. G. de; MILLER, R. N. G.; MENDONCA, S.
Afiliação:  APARECIDO ALMEIDA CONCEIÇÃO, Universidade Federal da Bahia; CLEMENTE BATISTA SOARES NETO, Universidade de Brasília; JOSE ANTONIO DE AQUINO RIBEIRO, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE; ROBERT NEIL GERARD MILLER, Universidade de Brasília; SIMONE MENDONCA, CNPAE.
Título:  Development of an RP-UHPLC-PDA method for quantification of free gossypol in cottonseed cake and fungal-treated cottonseed cake.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Plos One, v. 13, n. 5, e0196164, May 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1371/journal.pone.0196164
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Cottonseed cake biomass, which is a residue of oil extraction, is potentially appropriate for use as animal feed, given the high mineral, fibre and protein content. The presence of free gossypol, however, a toxic pigment in the glands of the cotton plant, limits use of this biomass for monogastric livestock. A promising method to detoxify cottonseed cake relies on fermentation by fungi, which can eliminate up to 100% of gossypol. In order to quantify trace levels of free gossypol in different cotton materials, including cottonseed cake treated with macrofungi, a simple and rapid chromatographic detection method was developed and validated. Under optimized conditions, extraction was performed using 70% acetone. The extract was then analysed by Ultra High-Performance Liquid Chromatography (UHPLC), with gradient elution on a C18 reverse phase column KINETEX® (100 x 2.10 mm, 2.6 um). Methanol-0.1% TFA aqueous solution was employed as mobile phase and PDA detection conducted at 254 nm. The optimized method was validated by analysis of specificity, linearity and range, limit of detection, limit of quantification, precision and accuracy. Detection and quantification limits were observed at 0.2 and 0.5 ug/mL, respectively. With good reproducibility, with precision (RSD)<10% and recovery greater than 94%, the developed assay was appropriate for quantification of low quantities of free gossypol. The validated method was successfully applied to determine trace levels of free ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Human-serum albumin; Performance liquid-chromatography; Terpenoid aldehydes.
Thesaurus NAL:  Biomass; Cottonseed cake; Gossypol; White-rot fungi.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222356/1/pone.0196164.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE3406 - 1UPCAP - DD
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