Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  26/11/2019
Data da última atualização:  09/01/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  ALVES, F. S. F.; PINHEIRO, R. R.; FACCIOLI-MARTINS, P. Y.; PINHEIRO, A. A.
Afiliação:  FRANCISCO SELMO FERNANDES ALVES, CNPC; RAYMUNDO RIZALDO PINHEIRO, CNPC; PATRICIA YOSHIDA FACCIOLI MARTINS, CNPC; ALICE ANDRIOLI PINHEIRO, CNPC.
Título:  Principais enfermidades infecciosas dos caprinos: bacterianas e virais.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SELAIVE-VILLARROEL, A. B.; GUIMARAES, V. P. (Ed.). Produção de caprinos no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 255-381.
Idioma:  Português
Thesagro:  Bactéria; Caprino; Doença Animal; Infecção; Vírus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39335 - 1UPCPL - PP636.39S464p
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  07/11/2017
Data da última atualização:  07/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FAGERIA, N. K.; MELO, L. C.; KNUPP, A. M.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; ADRIANO MOREIRA KNUPP, CNPAF.
Título:  Dry bean genotype evaluation for potassium-use efficiency.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 46, n. 9, p. 1061-1075, 2015.
DOI:  10.1080/00103624.2014.981637
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Dry bean (Phaseolus vulgaris L.) is an important food legume for the South American population. In South America it is eaten every day by all sections of the population along with rice. The average yield of this legume is low in South America and use of inadequate rates of fertilizers, including potassium (K), is one of the main factors. A greenhouse experiment was conducted to evaluate thirty dry bean genotypes for K-use efficiency. The K rates used were 0mgkg(-1) (low) and 200mgkg(-1) (high). Soil used in the experiment was an Oxisol. There was a significant response of potassium level and genotypes for most of the growth, yield, and yield components. In addition, Kxgenotype interactions were also significant for most of the traits evaluated. The Kxgenotype significant interaction indicates different responses of dry bean genotypes to change in K levels. Based on grain yield efficiency index, genotypes were classified as efficient, moderately efficient, and inefficient in K-use efficiency. Grain yield showed a significant positive association with straw yield, number of pods per plant, number of grain per pod, root length, and grain harvest index. Overall, maximum grain yield was obtained with Mehlich 1-extractable76mgKkg(-1) soil and K saturation of 3.2 percent.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus vulgaris; Potassio; Solo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF34922 - 1UPCAP - DD20152015
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional