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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  05/01/2008
Data da última atualização:  15/08/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  LIMA, C. L. R. de L.; PILLON, C. N.; LIMA, A. C. R. de; SILVA, S. D. dos A. e.; SCHLEE, B. N.
Título:  Qualidade física e química de um argissolo sob culturas promissoras a produção de bioenergia.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO ESTADUAL DE AGROENERGIA, 1.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE AGROENERGIA-RS, 1., 2007, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007.
Volume:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT10089 - 1UMTPL - --001002007.00100
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  30/09/2013
Data da última atualização:  05/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VALENTE, A. M. M. P.; FERREIRA, A. G.; DAOLIO, C.; RODRIGUES FILHO, E.; BOFFO, E. F.; SOUZA, A. A. de; SEBASTIANES, F. L. S; MELO, I. S. de.
Afiliação:  ANGELA M.M.P. VALENTE, CNPMA; ANTONIO G. FERREIRA, UFSCar; CRISTINA DAOLIO, UFSCar; EDSON RODRIGUES FILHO, UFSCar; ELISANGELA F. BOFFO, UFBA; ANTONIA Q.L. SOUZA, UFAM; FERNANDA L.S. SEBASTIANES, USP; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA.
Título:  Production of 5-hydroxy-7-methoxy-4-methylphthalide in a culture of Penicillium crustosum.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 85, n. 2, p. 487-496, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The chemical reactions carried out by microorganisms have been used as a tool in modern chemistry. This paper reports the production of mycophenolic acid and a new phthalide by the endophytic fungus Penicillium crustosum obtained from coffee seeds. The fungus was cultivated in a liquid medium for a period of seven days and after that the culture medium was divided into four treatments: A, B, C and D, to which different organic substances were added. Treatment A was maintained as the control to evaluate the occurrence of biotransformation. Organic acids were added to the culture media of treatments B (ferulic and quinic acids) and C [cinnamic and 3,4-(methylenedioxy) cinnamic acids], and caffeine was added in the treatment D. All these organic compounds were dissolved in DMSO, and the fermentation was maintained for more 13 days, totalizing 20 days. Mycophenolic acid was isolated from the culture with no added acids (treatment A). Mycophenolic acid and a new phthalide, 5-hydroxy-7-methoxy-4-methylphthalide were isolated from treatments B and C, and mycophenolic acid and caffeine (added to the culture medium) were isolated from treatment D. The structures were determined by NMR techniques and confi rmed by MS and MS/MS techniques
Palavras-Chave:  5-hydroxy-7-methoxy- 4-methylphthalide; Endophytic fungus; Mycophenolic acid.
Thesagro:  Café; Fungo; Semente.
Thesaurus NAL:  Coffee beans; Isolation techniques; Penicillium crustosum; Seed-borne fungi.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90284/1/2013AP21.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA12794 - 1UPCAP - DD
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