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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
19/12/2022 |
Data da última atualização: |
19/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
VALGAS, R. A. |
Afiliação: |
RICARDO ALEXANDRE VALGAS, CPACT. |
Título: |
Aplicação da regressão logística em dados experimentais utilizando o Software R. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2022. |
Páginas: |
29 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Documentos, 529). |
ISSN: |
1806-9193 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A utilização de técnicas de estatística experimental vem sendo amplamente utilizada nos diversos campos da ciência. Há alguns anos, o conceito de experimentação era algo relativamente novo, porém passou a ganhar espaço cada vez maior nos setores produtivos, devido aos bons resultados obtidos na avaliação de experimentos de pesquisas, área em que seus princípios e prática já estavam mais difundidos. Com o avanço da informática, a análise estatística foi se tornando uma ferramenta cada vez mais comum para comprovar as hipóteses formuladas nos projetos de pesquisas. Nessa linha, o programa estatístico R foi ocupando lugar de destaque pelo seu uso crescente no meio agronômico. Atualmente, é um dos programas de análise de dados mais difundido no meio científico. Buscando motivar o aprendizado e a aplicação da regressão logística no contexto da pesquisa agropecuária, este trabalho foi elaborado no Rstudio, uma das interfaces disponíveis do software R. Portanto, com esta publicação, espera-se possibilitar a qualificação técnica de pessoas com interesse nessa área, em especial pesquisadores e estudantes. |
Thesagro: |
Análise Estatística; Estatística; Estatística Agrícola; Método Estatístico. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150001/1/Cpact-DOCUMENTOS-529.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
Classificação |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
10/02/2017 |
Data da última atualização: |
06/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FIORELLI, L.; ZALAMENA, J.; IWAMOTO, H.; ZIERO, H. D. D.; VIEIRA, J. L.; NETO, J. A.; MELO, G. W. B. de. |
Afiliação: |
Luis Fiorelli, CNPUV; Jovani Zalamena, CNPUV; Hissashi Iwamoto, CNPUV; Henrique Di D. Ziero, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho.; Jaqueline L. Vieira, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho.; José A. Neto, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gmail; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV. |
Título: |
Organic and mineral fertilizing for grapevine growth in south of Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1058, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The growth fertilizer recommendation for grapevine is mainly based on using mineral fertilizers, which only recommends the application of nitrogen. However, using organic fertilizers is getting more popular in agriculture. It benefits the environment because it is a natural process, promotes organic matter recycling, and also helps the edaphic fauna, as well as worms, beetles, fungi with beneficial bacteria. With the objective to compare the organic and the mineral fertilizer during the initial growth of the Paulsen 1103 (berlandieri x rupestres) rootstock and, posteriorly, the leaves nutritional composition and the production of dry matter from the branches of the Cabernet Sauvignon graft, it has been developed as an experiment in the field, at Embrapa Uva e Vinho dependencies, Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul, Brazil, in Neossolo Litólico soil, using an experimental design of random blocks with 5 repetitions, with the experimental plot constituted by 32 Paulsen 1103 rootstocks, planted in July 2013, with 2,5m spacing between lines and 1,3m between each rootstock and conducted in a vertical trellis system. The treatments by the application consisted of 20 kg ha-1 of N, as nitrate, using calcium nitrate sources 17% of N) and the organic compost (density of 0,6 kg L-1, 1,54% of N total with 0,1 % of N-NO3, 0,52% of P, 2,38% of K, 8% of Ca, 0,29% of Mg). |
Palavras-Chave: |
Grapevine growth; Mineral fertilizing; Videira. |
Thesagro: |
Adubacao; Fertilizante; Uva. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202805/1/39OIV2016-1058.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155291/1/39OIV2016-1058.pdf
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Marc: |
LEADER 02281nam a2200253 a 4500 001 2113042 005 2023-09-06 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFIORELLI, L. 245 $aOrganic and mineral fertilizing for grapevine growth in south of Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1058, 2016.$c2016 520 $aThe growth fertilizer recommendation for grapevine is mainly based on using mineral fertilizers, which only recommends the application of nitrogen. However, using organic fertilizers is getting more popular in agriculture. It benefits the environment because it is a natural process, promotes organic matter recycling, and also helps the edaphic fauna, as well as worms, beetles, fungi with beneficial bacteria. With the objective to compare the organic and the mineral fertilizer during the initial growth of the Paulsen 1103 (berlandieri x rupestres) rootstock and, posteriorly, the leaves nutritional composition and the production of dry matter from the branches of the Cabernet Sauvignon graft, it has been developed as an experiment in the field, at Embrapa Uva e Vinho dependencies, Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul, Brazil, in Neossolo Litólico soil, using an experimental design of random blocks with 5 repetitions, with the experimental plot constituted by 32 Paulsen 1103 rootstocks, planted in July 2013, with 2,5m spacing between lines and 1,3m between each rootstock and conducted in a vertical trellis system. The treatments by the application consisted of 20 kg ha-1 of N, as nitrate, using calcium nitrate sources 17% of N) and the organic compost (density of 0,6 kg L-1, 1,54% of N total with 0,1 % of N-NO3, 0,52% of P, 2,38% of K, 8% of Ca, 0,29% of Mg). 650 $aAdubacao 650 $aFertilizante 650 $aUva 653 $aGrapevine growth 653 $aMineral fertilizing 653 $aVideira 700 1 $aZALAMENA, J. 700 1 $aIWAMOTO, H. 700 1 $aZIERO, H. D. D. 700 1 $aVIEIRA, J. L. 700 1 $aNETO, J. A. 700 1 $aMELO, G. W. B. de
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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