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Registros recuperados : 25 | |
1. | | DINI, M.; RASEIRA, M. do C. B.; SCARIOTTO, S.; MARCHI, P. M.; MELLO-FARIAS, P. Peach phenological characters: heritability, maternal effect and correlation with brown rot. Genetics and Molecular Research, v. 20, n. 1, GMR18684, 2021. 12 p. GMR. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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3. | | MARQUES, L. O. D.; MELLO-FARIAS, P.; SANTOS, R. F. dos; MARTINS, C. R.; KONZEN, L. H.; MALGARIM, M. B. Alternative budburst inducers for kiwifruit vines grown in an organic system. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 43, n. 4, e-313, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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5. | | SOUZA, R. S. de; MARTINS, C. R.; CASTRO, C. M.; PINHEIRO, N. L.; MELLO-FARIAS, P. C. de. Genetic variability in pecan genotypes in Brazil. Revista Ceres, Viçosa, v. 70, n. 5, e70504, Aug./Sep 2023. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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7. | | FARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; MARTINS, C. R.; MELLO-FARIAS, P. C. de. Application time of chemical thinning with metamitron in Sensação peach trees. Revista Ceres, Viçosa, v. 67, n. 1, p. 016-022, Jan./Feb. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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8. | | FARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; MARTINS, C. R.; MELLO-FARIAS, P.; MARODIN, G. A. B. Chemical thinning of 'BRS Kampai' peach trees. Pesquisa Agropecuária Brasileira., Brasília, v. 54, e01353, 2019 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais. |
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10. | | FARIAS, R. de M.; MARTINS, C. R.; BARRETO, C. F.; GIOVANAZ, M. A.; MALGARIM, M. B.; MELLO-FARIAS, P. Time of metamitron application and concentration in the chemical thinning of "Maciel" peach. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 41, n. 4, e-017, 2019. 11 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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11. | | SCHIAVON, A. V.; BECKER, T. B.; DELAZERI, E. E.; VIGNOLO, G. K.; MELLO-FARIAS, P.; ANTUNES, L. E. C. Production and quality of strawberry plants produced from different nutrient solutions in soilless cultivation. Revista Ceres, Viçosa, v. 69, n. 3, p. 348-357, may/jun. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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12. | | GOULART, C.; FLORES CANTILLANO, R. F.; AGUIAR, G. A.; KIRINUS, M. B. M.; MELLO-FARIAS, P. C.; MALGARIM, M. B. Preservation of cv. Jubileu peaches in a conventional cold storage system under a dynamic controlled atmosphere. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 43, n. 4, p. 1737-1756, jul./ago. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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13. | | LERIN, S.; GROHS, D. S.; ALMANÇA, M. A. K.; BOTTON, M.; MELLO-FARIAS, P.; FACHINELLO, J. C. Prediction model for phenology of grapevine cultivars with hot water treatment. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 887-895, out. 2017. Título em português: Modelo de previsão para fenologia de cultivares de videira com tratamento de água quente. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | | NARDELLO, I. C.; FLORES CANTILLANO, R. F.; SEIFERT, M.; MELLO-FARIAS, P. C.; MALGARIM, M. B.; OLIVEIRA, R. P. de. Postharvest Quality during Refrigerated Storage of 'Nadorcott' Mandarin. Journal of Experimental Agriculture International, v. 19, n. 5, p. 1-10, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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17. | | BENATI, J. A.; NAVROSKI, R.; NAVA, G.; FISCHER, L. DE O.; BERGMANN, A.; HOLZ, I. R.; HERTER, F. G.; MELLO-FARIAS, P. Adubação nitrogenada no estado nutricional e produtividade de oliveiras arbequina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 28.; ENCONTRO NACIONAL DE OLIVICULTURA, 5., 2023, Pelotas. Tecnologia e sustentabilidade: anais... Pelotas: Universidade Federal de Pelotas, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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18. | | HERTER, F. G.; MELLO-FARIAS, P. C.; MALGARIM, M. B.; KIRINUS, M. B. M.; YAMAMOTO, R. R.; CHAVES, A. L. S.; SIMÕES, F.; WREGE, M. S. Dormancy adaptation in pear trees grown under mild winter conditions in Brazil. In: LUZ, A. R. (Ed.). Pears: cultivars, production and harvesting. New York: Nova Science Publ., 2019. p. 141-169. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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19. | | SOUZA, R. S. de; SILVA, G. F. da; LIMA, A. D. V.; HELLWING, C. G.; MARTINS, C. R.; MELLO-FARIAS, P. Diferentes concentrações de húmus líquido Em mudas de nogueira-pecã. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 28.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO UFPEL, 21.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 5., 2019, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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20. | | FARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; SCHIAVON, A. V.; HELLWING, C. G.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MELLO-FARIAS, P. C. Effect of Chemical Thinning Season Using Metamitron on Peaches 'Sensação' Quality. Journal of Experimental Agriculture International, v. 19, n. 6, p. 1-7, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 25 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
17/03/2020 |
Data da última atualização: |
10/03/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; MARTINS, C. R.; MELLO-FARIAS, P. C. de. |
Afiliação: |
ROSELI DE MELLO FARIAS; CAROLINE FARIAS BARRETO; RENAN RICARDO ZANDONÁ; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; PAULO CELSO DE MELLO-FARIAS. |
Título: |
Application time of chemical thinning with metamitron in Sensação peach trees. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ceres, Viçosa, v. 67, n. 1, p. 016-022, Jan./Feb. 2020. |
DOI: |
10.1590/0034-737X202067010003 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Thinning is a cultural practice that leads to balance between fruit yield and quality. It is carried out in a short period of time and requires qualified workforce, whose shortage ends up increasing costs. This study aimed at evaluating the thinning effect of metamitron on peach trees at different periods of time after bloom. The experiment was carried out in a commercial orchard of ?Sensação? peach trees located in Morro Redondo, Rio Grande do Sul (RS) state, Brazil, in 2015-2016 crops. Treatments were the application of 200 mg L-1 metamitron, 20, 30, 40, 50 and 60 days after full bloom (DAFB), and manual thinning 40 DAFB. Fruit abscission, effective fructification, period of manual and chemical thinning, number of fruits and yield per plant, mean fruit mass and fruit caliber were evaluated. When metamitron was applied 40 DAFB, percentages of fruit abscission and fruit set, besides the number of fruits, were similar to the ones found when manual thinning was carried out. The intensity of the thinning effect of metamitron in peach trees depends on the application period. |
Palavras-Chave: |
Cultivar Sensação. |
Thesagro: |
Desbaste; Fruticultura; Pêssego. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211900/1/0034-737X-rceres-67-01-16.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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