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Registros recuperados : 216 | |
7. | | MELLO, L. M. R. de. Atuação do Brasil no mercado vitivinícola mundial: panorama 2005. Jornal da Fruta, Lages, v. 14, n. 169, p. 14, 2006. Publicado também em: Bon Vivant, Flores da Cunha, v. 8, n. 86, p. 4, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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13. | | MELLO, L. M. R. de. Atuação do Brasil no mercado vitivinícola mundial: [panorama 2009. Portal Dia de Campo, mar. 2010. Publicado também em: Jornal da Fruta, Lages, v. 18, n. 225, p. 4, abr. 2010; A Vindima, Flores da Cunha, v. 3, n. 18, p. 11 abr. 2010; Portal Territorio Rural (15/04/2010); Portal do Agronegócio (01/03/2010). Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | | MELLO, L. M. R. de. Atuação do Brasil no mercado vitivinícola mundial - panorama 2010. Jornal da Fruta, Lages, v. 19, n. 239, p. 17, abr. 2011. Publicado também no jornal A Vindima, Flores da Cunha, v. 3, n. 28, p. 10, abr. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | | MELLO, L. M. R. de. Atuação do Brasil no mercado vitivinícola mundial: panorama 2011. Jornal da Fruta, Lages, v. 20, n. 255, p. 22, jun. 2012. Publicado também em: A Vindima, Flores da Cunha, v. 4, n. 39, p. 15, abr. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 216 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/10/2022 |
Data da última atualização: |
20/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. |
Afiliação: |
LOIVA MARIA RIBEIRO DE MELLO, CNPUV; NADIA SOLANGE SCHMIDT, CNPSA; LIGIA ALVES DOS SANTOS, Cenargen; AUREA FABIANA APOLINÁRIO DE ALBUQUERQUE GERUM, CNPMF. |
Título: |
Research and innovation: solutions and challenges for economic and decent work growth . |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). TDecent work and economic growth: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. E-book. Chap. 6, p. 47-52. |
Série: |
(Sustainable Development Goal 8) |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the last years, Brazilian agricultural industry underwent important transformations conquering relevant space in the internal and external markets. Currently, Brazil is the main exporter of orange juice, sugar, coffee, beef, pork and poultry, and the second largest exporter of soy and maize (Usda, 2017). Technology development and constant technological innovations was the watershed for Brazil to leave the past as a food importer in the 1960s to become an agricultural power, competing in the largest global markets. Within this successful effort, the creation of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) in December 1972, was decisive. Since its inception, the institution has produced hundreds of innovations that have dramatically increased agricultural efficiency. |
Thesagro: |
Agricultura Sustentável; Crescimento Econômico; Desenvolvimento Econômico; Desenvolvimento Sustentável; Economia Agrícola; Economia da Produção; Tecnologia Agrícola. |
Thesaurus NAL: |
Sustainable agriculture; Sustainable development. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147503/1/Mello-2019-ODS8-Chap6.pdf
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Marc: |
LEADER 01848naa a2200277 a 4500 001 2147503 005 2022-10-20 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMELLO, L. M. R. de 245 $aResearch and innovation$bsolutions and challenges for economic and decent work growth .$h[electronic resource] 260 $c2020 490 $a(Sustainable Development Goal 8) 520 $aIn the last years, Brazilian agricultural industry underwent important transformations conquering relevant space in the internal and external markets. Currently, Brazil is the main exporter of orange juice, sugar, coffee, beef, pork and poultry, and the second largest exporter of soy and maize (Usda, 2017). Technology development and constant technological innovations was the watershed for Brazil to leave the past as a food importer in the 1960s to become an agricultural power, competing in the largest global markets. Within this successful effort, the creation of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) in December 1972, was decisive. Since its inception, the institution has produced hundreds of innovations that have dramatically increased agricultural efficiency. 650 $aSustainable agriculture 650 $aSustainable development 650 $aAgricultura Sustentável 650 $aCrescimento Econômico 650 $aDesenvolvimento Econômico 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEconomia Agrícola 650 $aEconomia da Produção 650 $aTecnologia Agrícola 700 1 $aBASSI, N. S. S. 700 1 $aSANTOS, L. A. dos 700 1 $aGERUM, A. F. A. de A. 773 $tIn: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). TDecent work and economic growth: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. E-book. Chap. 6, p. 47-52.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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