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Registros recuperados : 423 | |
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86. | | LIMA, M. I. P. M.; MINELLA, E.; MIRANDA, M. Z. de; MALLMANN, C. A.; SCHMITZ, D. Evaluation of barley genotypes to fusarium head blight (FHB) under favorable environment for the disease. In: INTERNATIONAL BARLEY GENETICS SYMPOSIUM, 12., 2016, Minneapolis. Abstracts... Minneapolis: University of Minnesota, 2016. Section Abiotic stresses, poster 110. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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91. | | BRESSIANI, O.; BIDUSKI, B.; MIRANDA, M. Z. de; GUTKOSKI, L. C.; GULARTE, M. A. Pasting properties of whole wheat flour with different particle size from brazilian cultivars indicated to cookies production. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 13., 2019, Campinas. Anais... Campinas: UNICAMP - FEA: Associação Latino Americana de Ciência dos Alimentos, 2019. v. 4, Eixo 2. Caracterização química e físico-química de alimentos (FQ), pôster 115852. SLACA. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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95. | | SCHEUER, P. M.; DI LUCCIO, M.; ZIBETTI, A. W.; MIRANDA, M. Z. de; FRANCISCO, A. de. Relationship between instrumental and sensory texture profile of bread loaves made with whole-wheat flour and fat replacer. Journal of Texture Studies, Westport, v. 47, n. 1, p. 14-23, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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97. | | MIRANDA, M. Z. de; CAIERÃO, E.; BORDIGNON, J. R.; SÓ e SILVA, M.; SCHEEREN, P. L. Solvent retention capacity test and its relationship with wheatquality evaluation parameters. In: CONFERENCIA LATINOAMERICANA CEREALES, 2., 2011, Santiago, Chile. "Key for cereal chain innovation": event guide. Santiago: ICC: Granotec, 2011. p. 113. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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98. | | BAYER, V. M. L.; SCHEUER, P. M.; MATTIONI, B.; MIRANDA, M. Z. de; DE FRANCISCO, A. Treinamento para perfil de textura sensorial em pães. Higiene Alimentar, v. 33, n. 288/289, p. 1521-1525, abr./maio 2019. Edição dos Anais do IX Congresso Latino Americano, XV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos e VII Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, Maceió, abr./maio 2019. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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99. | | VECCHIA, A. L.; CASTRO, R. L. de; ERBE, P. Z.; MIRANDA, M. Z. de; CAIERAO, E.; FONTANELI, R. S. Aptidão de grãos para alimentação animal resultantes do cultivo de combinações de trigo duplo propósito. In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 13., 2021, Passo Fundo. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 20. XVI Mostra de Iniciação Científica; XIII Mostra de Pós-Graduação da Embrapa Trigo, Passo Fundo, Rio Grande do Sul, 14 de setembro de 2021; Tammy Aparecida Manabe Kiihl (CNPT), Paulo Ernani Peres Ferreira (CNPT), editores técnicos. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 423 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
18/04/2021 |
Data da última atualização: |
25/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
AMARAL, E. J. F. do; SOUSA, M. do S. M. de; SANTOS, J. E. V. dos; COSTA, L. M.; MELEM JUNIOR, N. J.; TOLEDO, J. J. de; ADAIME, R. |
Afiliação: |
ERIC JOEL FERREIRA DO AMARAL, UNIFAP. PPG em Biodiversidade Tropical.; MARIA DO SOCORRO MIRANDA DE SOUSA, UNIFAP. PPG em Biodiversidade Tropical; JHULIE EMILLE VELOSO DOS SANTOS, FAMA; LAUANE MONTEIRO COSTA, UNIFAP; NAGIB JORGE MELEM JUNIOR, CPAF-AP; JOSÉ JULIO DE TOLEDO, UNIFAP. PPG em Biodiversidade Tropical; RICARDO ADAIME DA SILVA, CPAF-AP. |
Título: |
Effect of soil class and moisture on the depth of pupation and pupal viability of Bactrocera carambolae Drew & Hancock (1994). |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Entomologia, v. 65, n. 1 p. 1-8, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
e20200075. |
Conteúdo: |
Bactrocera carambolae is a quarantine pest present in Brazil and today represents the main phytosanitary barrier to the export of the fresh fruits produced in the country. The effect of soil classes and moisture on the pupation depth and pupal viability of this insect was evaluated. Soils with three textural classes (sandy, sandy clay loam and clay loam) and four moisture levels (0%, 30%, 60% and 90% of field capacity of each soil) were used, for a total of 12 treatments with six repetitions. The pupation depths varied from the surface to 5 cm. The soil class was the most significant variable regarding the pupal development of B. carambolae. The moisture level did not have a significant effect on the pupation depth or pupal emergence, but there was a strong effect of the interaction of soil texture and moisture on the pupal viability, with an increase in emergence with higher moisture in the clay loam and sandy clay loam soils. |
Palavras-Chave: |
Textural classe. |
Thesagro: |
Biologia Animal. |
Thesaurus NAL: |
Fruit flies. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222701/1/CPAF-AP-2021-Effect-of-soil-class.pdf
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Marc: |
LEADER 01699naa a2200241 a 4500 001 2131351 005 2021-11-25 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAMARAL, E. J. F. do 245 $aEffect of soil class and moisture on the depth of pupation and pupal viability of Bactrocera carambolae Drew & Hancock (1994).$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $ae20200075. 520 $aBactrocera carambolae is a quarantine pest present in Brazil and today represents the main phytosanitary barrier to the export of the fresh fruits produced in the country. The effect of soil classes and moisture on the pupation depth and pupal viability of this insect was evaluated. Soils with three textural classes (sandy, sandy clay loam and clay loam) and four moisture levels (0%, 30%, 60% and 90% of field capacity of each soil) were used, for a total of 12 treatments with six repetitions. The pupation depths varied from the surface to 5 cm. The soil class was the most significant variable regarding the pupal development of B. carambolae. The moisture level did not have a significant effect on the pupation depth or pupal emergence, but there was a strong effect of the interaction of soil texture and moisture on the pupal viability, with an increase in emergence with higher moisture in the clay loam and sandy clay loam soils. 650 $aFruit flies 650 $aBiologia Animal 653 $aTextural classe 700 1 $aSOUSA, M. do S. M. de 700 1 $aSANTOS, J. E. V. dos 700 1 $aCOSTA, L. M. 700 1 $aMELEM JUNIOR, N. J. 700 1 $aTOLEDO, J. J. de 700 1 $aADAIME, R. 773 $tRevista Brasileira de Entomologia$gv. 65, n. 1 p. 1-8, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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