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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  17/11/2014
Data da última atualização:  17/11/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VALENTE, A. M. M. P.; BOFFO, E. F.; MELO, I. S. de; FERREIRA, A. G.
Afiliação:  ANGELA MARIA MONTES PERAL VALENTE, UFSCar; ELISANGELA FABIANA BOFFO, UFBA; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; ANTONIO G FERREIRA, IFSCar.
Título:  Quantification of mycophenolic acid and citrinin produced by Penicillium sp. using 1H NMR.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Applied Magnetic Resonance, Wien, v. 45, n. 3, p. 207-215, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, without any purification. The quantification of the compounds was done by 1H nuclear magnetic resonance (NMR) using the signal integration and an internal standard, N,N-dimethylformamide. Fungi were cultivated for a period of 20 days and quantification of the metabolites in the extracts was done starting from time zero, 2 days and after this period in an interval of 4 days. The maximum production of mycophenolic acid and citrinin was obtained at 12 and 8 days of fermentation, respectively. These results show that the 1H NMR technique was efficient to define the production curves of mycophenolic acid and citrinin directly in the crude extracts. In addition, the technique made it possible to evaluate the purity degree of the substances obtained in the extraction process. Furthermore, this is the first study that uses the 1H NMR technique to determine the production curves of secondary metabolites.
Palavras-Chave:  Mycophenolic acid; NMR; Penicillium sp.
Thesagro:  Análise de laboratório; Fungo.
Thesaurus Nal:  Citrinin; Nuclear magnetic resonance spectroscopy.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111791/1/2014AP014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA13224 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  26/12/2013
Data da última atualização:  03/01/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  VILARINHO, A. A.; PEDROZO, C. A.; MEDEIROS, R. D. de; ROCHA, L. M. P. da.
Afiliação:  ALOISIO ALCANTARA VILARINHO, CPAF-RR; CASSIA ANGELA PEDROZO, CPAF-RR; ROBERTO DANTAS DE MEDEIROS, CPAF-RR; LEONARDO MELO PEREIRA DA ROCHA, CNPMS.
Título:  Desempenho agronômico de genótipos de milho no estado de Roraima.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013.
Páginas:  p. 2630-2633.
Idioma:  Português
Thesagro:  Genótipo; Melhoramento genético vegetal.
Thesaurus NAL:  Genotype; Plant breeding.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/94579/1/Desempenho-agronomico-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS25514 - 1UPCAA - DD
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