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Registros recuperados : 110 | |
22. | | VILAR, A. L. T.; SIMÕES, S. V. D.; COSTA, R. G.; SOUZA, P. M. de; MEDEIROS, A. N. de. Concentração de imunoglobulinas e produção de colostro de cabras Saanen em função da ordem de parto e do momento da ordenha. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 4 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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23. | | COSTA, R. G.; MEDEIROS, A. N. de; MELO, L. S. de; CRUZ, S. E. S. B. S. Desempenho de cabritos Saanen na fase de recria, submetidos a diferentes níveis de volumoso: concentrado 1. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. [Resumos]. João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 650. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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24. | | COSTA, R. G.; MEDEIROS, A. N. de; MADRUGA, M. S.; CRUZ, S. E. S. B. S.; MELO, L. S. de. Rendimento de vísceras para "buchada" em caprinos Saanen alimentados com diferentes níveis de volumoso e concentrado. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. [Resumos]. João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 663. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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26. | | ALVES, A. C.; BEELEN, P. M. G.; MEDEIROS, A. N. de; GONZAGA NETO, S.; BEELEN, R. N. Consumo e digestibilidade do feno de sabiá por caprinos e ovinos suplementados com polietilenoglicol. Revista Caatinga, Mossoró, v. 24, n. 2, p. 152-157, abr./jun. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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28. | | COSTA, R. G.; MEDEIROS, A. N. de; MADRUGA, M. S.; CRUZ, S. E. S. B. S.; MELO, L. S. de. Qualidade da carcaça de caprinos Saanen alimentados com diferentes níveis de volumoso: concentrado. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. [Resumos]. João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 671. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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29. | | QUEIROGA, R. de C. R do E.; COSTA, R. G.; MADRUGA, M. S.; MEDEIROS, A. N. de; GARRUTI, D. dos S.; MAGNANI, M.; SOUZA, E. L de. Influence of lactation stage and some flock management practices on sensory characteristics of goat milk from Brazilian Saanen breed. Animal Science Journal, v. 87, n. 4, p. 600-606, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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30. | | QUEIROGA, R. de C. R. do E.; COSTA, R. G.; BISCONTINI, T. M. B.; MEDEIROS, A. N. de; MADRUGA, M. S.; SCHULER, A. R. P. Influência do manejo do rebanho, das condições higiênicas da ordenha e da fase de lactação na composição química do leite de cabras Saanen. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 36, n. 2, p. 430-437, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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31. | | PARENTE, H. N.; ANDRADE, A. P. de; SILVA, D. S. da; MEDEIROS, A. N. de; ARAUJO, K. D. de; ANDRADE, M. V. M. de. Influência do pastejo caprino sobre o estrato herbáceo da caatinga. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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32. | | BRITO, E. A. de; SOUSA, W. H. de; MEDEIROS, A. N. de; CUNHA, M. das G. G.; RAMOS, J. L. F.; CLEMENTINO, R. H.; CÂNDIDO, M. M. Avaliação de características qualitativas da carcaça de caprinos e ovinos terminados em confinamento. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. [Resumos]. João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 668. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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33. | | LIMA, A. B. da; SILVA, A. M. de A.; MEDEIROS, A. N. de; RODRIGUES, O. G.; ARAÚJO, G. T. de; COSTA, R. G. da. Estudos preliminares da Calotropis procera S. W. na dieta de ovino. Agropecuária Científica no Semi-Árido, Patos, v. 1, p. 15-24, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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34. | | TORREÃO, G. N. da C.; PIMENTA FILHO, E. C.; MEDEIROS, A. N. de; GONZAGA NETO, S.; MARIZ, T. M. A.; BARRETO, L. M. dos S. Efeito da ingestão de energia sobre a concetração sérica de glicose, beta-hidroxibutirato e ácidos graxos não esterificados em ovelhas Morada Nova no terço final da gestação. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 4.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 10.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 1., 2006, Petrolina. Anais... Petrolina: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Semi-Arido, 2006. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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35. | | DAL MONTE, M. A. de B. L.; COSTA, R. G.; GROTA, M.; BRAGAGNOLI, G.; JACINTO, M. A. C.; MEDEIROS, A. N. de; F. Efeito da idade nas características histológicas de peles de caprinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais de palestras. Recife: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2002. 5 f. Seção Manejo e reprodução.1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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37. | | GONZAGA NETO, S.; CÉZAR, M. F.; MEDEIROS, A. N. de; ARAÚJO FILHO, J. T. de; PEREIRA, V. O.; COSTA, R. G. Enfoques na avaliação de carcaça ovina. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 7.; CONGRESSO NACIONAL DE ZOOTECNIA, 10.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 11.; FÓRUM DE ENTIDADES DE ZOOTECNIA, 28.; FÓRUM DE COORDENADORES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 1., 2005, Campo Grande, MS. Produção animal e responsabilidade: [anais]. Campo Grande, MS: ABZ: UEMS: UFMS: CPAP: MAPA, 2005. 32 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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38. | | SIMÕES, S. V. D.; COSTA, R. G.; VILAR, A. L. T.; SOUZA, P. M. de; MEDEIROS, A. N. de; LIMA, P. B. de. Avaliação da imunidade passiva de cabritos da raça Saanen submetidos a diferentes manejos na fase de colostro. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 4 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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39. | | FERNANDES, M. F.; MEDEIROS, A. N. de; BOMFIM, M. A. D.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; PINHEIRO, R. R.; SANTIAGO, L. B. Avaliação do hemograma e das funções hepática e renal de cabras leiteiras alimentadas com farelo de mamona destoxificado. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 7.; FÓRUM DE COORDENADORES DE PÓS GRADUAÇÃO EM PRODUÇÃO ANIMAL DO NORDESTE, 1.; FÓRUM DE AGROECOLOGIA RO RIO GRANDE DO NORTE, 1., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: Sociedade Nordestina de Producao Animal; UFERSA, 2010. 5 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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40. | | CASTRO, J. M. da C.; SILVA, D. S. da; MEDEIROS, A. N. de; PIMENTA FILHO, E. C.; SOUZA, H. M. H.; LIMA, P. H. R. Desempenho de cordeiros Santa Inês alimentados com rações completas contendo níveis crescentes de feno de maniçoba. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 5 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 110 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
09/09/2022 |
Data da última atualização: |
09/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
PESSOA, D. V.; ANDRADE, A. P. de; MAGALHÃES, A. L. R.; TEODORO, A. L.; SANTOS, D. C. do; ARAUJO, G. G. L. de; MEDEIROS, A. N. de; NASCIMENTO, D. B. do; VALENÇA, R. de L. |
Afiliação: |
DIANA VALADARES PESSOA, Federal University of Agreste of Pernambuco; ALBERICIO PEREIRA DE ANDRADE, Federal University of Agreste of Pernambuco; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, Federal University of Agreste of Pernambuco; ANA LÚCIA TEODORO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Piauí; DJALMA CORDEIRO DOS SANTOS, Instituto Agronômico de Pernambuco, Arcoverde; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ARIOSVALDO NUNES DE MEDEIROS; DANIEL BEZERRA DO NASCIMENTO, Federal University of Agreste of Pernambuco, Garanhuns; ROBERTA DE LIMA VALENÇA, Federal University of Agreste of Pernambuco, Garanhuns. |
Título: |
Forage nutritional differences within the genus Opuntia. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Arid Environments,v. 181, 104243, 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study is to evaluate the bromatological composition, carbohydrate fractionation, in vitro digestibility and gas production of varieties of forage cactus of the genus Opuntia, associated with different phenological phases. The experiment was conducted in a completely randomized design in a 5 × 3 factorial arrangement consisting of five forage cactus varieties of the genus Opuntia ((IPA-20 (Opuntia ficus-indica Mill), Gigante (Opuntia ficus-indica Mill), Erect Prickly Pear (EPP) (Opuntia stricta Haw), African Prickly Pear (APP) (Opuntia undulata) and F-08 (Opuntia atropes Rose)). and three phenological phases (young, intermediate and mature). The concentrations of neutral detergent fiber and the C ratio of carbohydrates were lower in the Erect Prickly Pear (EPP) variety, in this same variety, a higher proportion of pectin was observed along with the giant variety and higher in vitro digestibility, with similar digestibility for the African Prickly Pear (APP) and F-08. The concentration of total carbohydrates was higher in the IPA-20 variety since the gas production adjusted by the bicompartmental model was higher for APP. Was observed in all varieties greater concentration of neutral detergent fiber and the C fraction of the carbohydrates in the mature cladodes. In vitro digestibility of mature phase was also superior in all varieties except APP. The Erect Prickly Pear and African Prickly Pear varieties present best nutritional value for feeding ruminants and mature phase is the least relevant. MenosThe objective of this study is to evaluate the bromatological composition, carbohydrate fractionation, in vitro digestibility and gas production of varieties of forage cactus of the genus Opuntia, associated with different phenological phases. The experiment was conducted in a completely randomized design in a 5 × 3 factorial arrangement consisting of five forage cactus varieties of the genus Opuntia ((IPA-20 (Opuntia ficus-indica Mill), Gigante (Opuntia ficus-indica Mill), Erect Prickly Pear (EPP) (Opuntia stricta Haw), African Prickly Pear (APP) (Opuntia undulata) and F-08 (Opuntia atropes Rose)). and three phenological phases (young, intermediate and mature). The concentrations of neutral detergent fiber and the C ratio of carbohydrates were lower in the Erect Prickly Pear (EPP) variety, in this same variety, a higher proportion of pectin was observed along with the giant variety and higher in vitro digestibility, with similar digestibility for the African Prickly Pear (APP) and F-08. The concentration of total carbohydrates was higher in the IPA-20 variety since the gas production adjusted by the bicompartmental model was higher for APP. Was observed in all varieties greater concentration of neutral detergent fiber and the C fraction of the carbohydrates in the mature cladodes. In vitro digestibility of mature phase was also superior in all varieties except APP. The Erect Prickly Pear and African Prickly Pear varieties present best nutritional value for feeding ruminants... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Composição bromatológica; Fenofase; Pera espinhosa africana; Pera espinhosa ereta. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Forragem; Nutrição Animal; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira; Pastagem; Pectina. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Forage; Pectins. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146323/1/Forage-nutritional-differences-within-the-genus-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 02607naa a2200385 a 4500 001 2146323 005 2022-09-09 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPESSOA, D. V. 245 $aForage nutritional differences within the genus Opuntia.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe objective of this study is to evaluate the bromatological composition, carbohydrate fractionation, in vitro digestibility and gas production of varieties of forage cactus of the genus Opuntia, associated with different phenological phases. The experiment was conducted in a completely randomized design in a 5 × 3 factorial arrangement consisting of five forage cactus varieties of the genus Opuntia ((IPA-20 (Opuntia ficus-indica Mill), Gigante (Opuntia ficus-indica Mill), Erect Prickly Pear (EPP) (Opuntia stricta Haw), African Prickly Pear (APP) (Opuntia undulata) and F-08 (Opuntia atropes Rose)). and three phenological phases (young, intermediate and mature). The concentrations of neutral detergent fiber and the C ratio of carbohydrates were lower in the Erect Prickly Pear (EPP) variety, in this same variety, a higher proportion of pectin was observed along with the giant variety and higher in vitro digestibility, with similar digestibility for the African Prickly Pear (APP) and F-08. The concentration of total carbohydrates was higher in the IPA-20 variety since the gas production adjusted by the bicompartmental model was higher for APP. Was observed in all varieties greater concentration of neutral detergent fiber and the C fraction of the carbohydrates in the mature cladodes. In vitro digestibility of mature phase was also superior in all varieties except APP. The Erect Prickly Pear and African Prickly Pear varieties present best nutritional value for feeding ruminants and mature phase is the least relevant. 650 $aAnimal nutrition 650 $aForage 650 $aPectins 650 $aDigestibilidade 650 $aForragem 650 $aNutrição Animal 650 $aOpuntia Ficus Indica 650 $aPalma Forrageira 650 $aPastagem 650 $aPectina 653 $aComposição bromatológica 653 $aFenofase 653 $aPera espinhosa africana 653 $aPera espinhosa ereta 700 1 $aANDRADE, A. P. de 700 1 $aMAGALHÃES, A. L. R. 700 1 $aTEODORO, A. L. 700 1 $aSANTOS, D. C. do 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aMEDEIROS, A. N. de 700 1 $aNASCIMENTO, D. B. do 700 1 $aVALENÇA, R. de L. 773 $tJournal of Arid Environments,v. 181, 104243, 2020.
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