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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/11/2010 |
Data da última atualização: |
30/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CÁRCEL, J. A.; NOGUEIRA, R. I.; ROSSELLÓ, C.; MARIANO, E. S.; BLASCO, M.; MULET, A. |
Afiliação: |
JUAN A. CÁRCEL, ASPA GROUP; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; C. ROSSELLÓ, UNIVERSITY OF ILLES BALEARS; E. S. MARIANO, ASPA GROUP; M. BLASCO, PARQUE TECNOLÓGICO DE VALENCIA; A. MULET, ASPA GROUP. |
Título: |
Influence on olive leaves (Olea Europaea, var. Serrana) antioxidant extraction kinetics of ultrasound assisted drying. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Defect and Diffusion Forum, v. 297-301, p. 1077-1082, 2010. |
DOI: |
10.4028/www.scientific.net/DDF.297-301.1077 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The olive crop has a great importance in the economy of Spain. Every year during the pruning of the olive trees a significant quantity of leaves are cut and discarded. It is known that these leaves constitute a source of antioxidant compounds and its processing would provide an added value to this raw material. Antioxidant compounds may be damaged when drying, the previous process to extraction. Thus, the goal of this work was to study the influence of the high intensity ultrasound applied during the drying of olive leaves on the kinetic of extraction of antioxidants compounds. From the parameters identified from Naik model, it can be concluded that the application of high intensity ultrasound during drying reduced the antioxidant activity of extracts at the equilibrium but increased the initial extraction kinetic compared to conventional hot air drying. This last aspect could have high interest to the antioxidant extraction from an industrial scale point of view. |
Palavras-Chave: |
Cinética; Folha de oliveira; Transferência de massa. |
Thesagro: |
Olea Europaea; Secagem; Ultrassom. |
Thesaurus Nal: |
Antioxidant activity; Kinetics; Mass transfer; Ultrasonics. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
16/02/2007 |
Data da última atualização: |
11/05/2009 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Circulação/Nível: |
-- - -- |
Autoria: |
MEDEIROS, A. C. de S.; ABREU, D. C. A. |
Título: |
Alternativa para armazenamento de sementes de pau-jacaré (Piptadenia gonoacantha) para pequenos viveiristas. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Informativo Abrates, Pelotas, v. 15, n. 1/2/3, p. 293, ago. 2005. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Edição dos resumos do Congresso Brasileiro de Sementes, 14., 2005, Foz do Iguaçú. |
Palavras-Chave: |
Pau-jacaré; Piptadenia gonoacantha. |
Thesagro: |
Armazenamento; Semente. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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