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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  17/11/2010
Data da última atualização:  10/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PINTO, A. C. da S.; CHAVES, F. C. M.; SANTOS, P. A. dos; NUNEZ, C. V.; TADEI, W. P.; POHLIT, A. M.
Afiliação:  FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA.
Título:  Piper peltatum: biomass and 4-nerolidylcatechol production.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Planta Medica, New York, v. 76, n. 13, p. 1473-1475, 2010.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1055/s-0029-1240938
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Piper peltatum L. is used for the treatment of inflammation, malaria, and other ailments. 4-Nerolidylcatechol (4-NC) is a valuable natural product that has important anti-inflammatory, antima-larial, and antioxidant properties. 4-NC is a component of P. peltatumand P. umbellatum extracts, which are used in cosmetics.The aim of this work was to evaluate the production of plant biomass and the production of 4-NC in roots of cultivated P. peltatumover a full life cycle. Seedlings were produced in a greenhouse and then transplanted. The weight of dry plant parts (leaves, stems, roots, and inflorescences); numbers of stems, leaves, and inflorescences; and the leaf-to-stem ratio were evaluated at intervals of 60 days after transplanting (DAT). Extracts were prepared using 1:1 ethanol-chloroform and an ultra sound bath. Roots, leaves, and inflorescences contained 4-NC according toTLC photo densitometry analysis. Quantification of 4-NC in root extracts was performed using HPLC?DAD analysis. Per-hectare production of 4-NC by roots was estimated based on quantitativ e HPLC analysis and biomass data. Optimal per-hectare yields of 4-NC were obtained by harvesting roots between 350 and 400 DAT. In this period, the average yield was 27 kg 4-NC per hectare. Importantly, at the time of maximal overall production of root biomass (470 DAT), there was a decrease in the production of 4-NC(23.8 kg/ha), probably due to the on set of senescence.
Thesagro:  Pimenta.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA23036 - 1UPCAP - PPS8729S8729
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  13/12/2011
Data da última atualização:  24/09/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LOPES, F. B.; SILVA, M. C.; PAIVA, S. R.; FACO, O.; MCMANUS, C. M. P.
Afiliação:  UFG; UFG; SAMUEL REZENDE PAIVA, CENARGEN; OLIVARDO FACO, CNPC; UnB.
Título:  Economic weights for selection objectives in dairy goat systems in Brazil.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCIA INTERNACIONAL DE CAPRINOS, 10., 2010, Recife, PE. [Anais...]. Recife: IGA, 2010.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Goat.
Thesagro:  Cabra; Leite; Produção.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61237/1/RAC-Economic-weights.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC24941 - 1UPCRA - DD
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