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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoPARRELLA, R. A. da C.; MAY, A.; SIMEONE, M. L. F.; DAMASCENO, C. M. B.; SCHAFFERT, R. E. Sorgo bioenergia. In: PEREIRA FILHO, I. A.; RODRIGUES, J. A. S. (Ed.). Sorgo: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. cap. 17, p. 281-291. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas).

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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82.Imagem marcado/desmarcadoVIANA, R. da S.; MOREIRA, B. R. de A.; MIASAKI, C. T.; MATHEUS, G. P.; MAY, A. Trinexapac-ethyl as chemical ripening agent on sweet sorghum crop. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, v. 18, n. 2, p. 243-255, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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83.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS, P. F.; BRAZ, L. T.; RESENDE, J. T. V. de; MAY, A.; SANTOS, E. M. dos. Variação estacional de preços de cebola nos Ceasas de Minas Gerais. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 427, jul. 2004. Suplemento 1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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84.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS, P. F.; BRAZ, L. T.; RESENDE, J. T. V. de; MAY, A.; SANTOS, E. M. dos. Variação estacional de preços e quantidades comercializadas de cenoura nos Ceasas de Minas Gerais. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 427, jul. 2004. Suplemento 1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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85.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, L. F. de; MOURA, M. M. de; OLIVEIRA, I. C. M.; ROCHA, D. D. D.; SCHAFFERT, R. E.; PARRELLA, R. A. da C.; MAY, A. Análise de adaptabilidade e estabilidade em cultivares em sorgo sacarino pelo método de Annicchiarico. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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86.Imagem marcado/desmarcadoFRANCA, A. E. D. de; PARRELLA, R. A. da C.; SOUSA, V. F. de; MOURA, S. M.; SILVA, M. J. da; MAY, A. Adaptabilidade e estabilidade de genótipos de sorgo sacarino avaliada pelos métodos de Centróide e Annicchiarico. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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87.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, M. M. de; OLIVEIRA, I. C. M.; SILVA, K. J. da; RIBEIRO, L. C. A.; PARRELLA, N. N. L. D.; PARRELLA, R. A. da C.; MAY, A. Adaptabilidade e estabilidade de sorgo sacarino em diferentes ambientes. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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88.Imagem marcado/desmarcadoJOANELLA, G. K.; SOUZA, M. M. de; SILVA, C. da; FILIMBERTI, E. L.; SPAZIANI, C.; TARDIN, F. D.; MAY, A.; SILVA, A. F. da. Adequação de épocas de semeadura de sorgo sacarino no município de Sinop- MT. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGRONOMIA, 28., 2013, Cuiabá. Segurança alimentar e nutricional: anais. Cuiabá: CONFAEAB: AEAMT, 2013. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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89.Imagem marcado/desmarcadoMANTOVANI, E. C.; ABREU JÚNIOR, A.; FREITAS, J. de; BUZINARO, I.; MAY, A.; PARRELLA, R. A. da C.; OLIVEIRA, A. C. de. Adequação de uma semeadora para a semeadura/implantação de sorgo sacarino e biomassa em área de descanso da cana-de-açúcar. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2017. 32 p. (Embrapa Milho e Sorgo. Documentos, 215).

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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90.Imagem marcado/desmarcadoVIANA, R. da S.; MAY, A.; MOREIRA, B. R. de A.; CRUZ, V. H.; VIEIRA JUNIOR, N. A.; SILVA, E. H. F. M. da; SIMEONE, M. L. F. Addition of glycerol to agroindustrial residues of bioethanol for fuel-flexible agropellets: fundamental fuel properties, combustion, and potential slagging and fouling from residual ash. Industrial Crops and Products, v. 192, 116134, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Milho e Sorgo.

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91.Imagem marcado/desmarcadoVIANA, R. S.; FIGUEIREDO, P. A. M.; LISBOA, L. A. M.; ASSUMPÇÃO, A. C. N. D.; SÁ, M. E.; MAY, A. Aplicação de fitorreguladores químicos na qualidade tecnológica do sorgo sacarino cv. Biomatrix 535. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 14, n. 3, p. 326-334, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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92.Imagem marcado/desmarcadoVIANA, R. da S.; MOREIRA, B. R. de A.; MAY, A.; MIASAKI, C. T.; CARASCHI, J. C.; ANDRADE, M. G. de O. Juice technological quality, lignocellulosic physical-chemical attributes and biomass yield from energy cane clones. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 5, p. 746-752, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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93.Imagem marcado/desmarcadoCHAGAS, M. F.; CAVALETT, O.; PICOLI, J. F.; BARRANTES, L. de S.; BUNGENSTAB, D. J.; MAY, A.; MATSUURA, M. I. da S. F. Life cycle inventories of agricultural and agroindustrial operations (crop production activities) in Brazil. In: MATSUURA, M. I. S. F.; PICOLI, J. F. Life cycle inventories of agriculture, forestry and animal husbandry - Brazil. Zürich: Ecoinvent Association, 2018. p. 123-135.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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94.Imagem marcado/desmarcadoPICOLI, J. F.; MATSUURA, M. I. da S. F.; BARRANTES, L. de S.; MAY, A.; HIRAKURI, M. H.; CASTRO, C. de. Life cycle inventories of grains and its products in Brazil. In: MATSUURA, M. I. da S. F.; PICOLI, J. F. Life cycle inventories of agriculture, forestry and animal husbandry: Brazil: for the SRI project. Zurich: Ecoinvent Association, 2019. p. 15-34.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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95.Imagem marcado/desmarcadoMATSUURA, M. I. da S. F.; PICOLI, J. F.; CHAGAS, M. F.; CAVALETT, O.; NOVAES, R. M. L.; PAZIANOTTO, R. A. A.; MAY, A. Environmental profile of Brazilian sugarcane. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON LIFE CYCLE ASSESSMENT OF FOOD. Putting LCA into practise: book of abstracts... Dublin: UCD Institute of Food and Health, 2016. Ref. P70. 3 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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96.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, W. P. M.; PEDROSA, A. W.; RIBEIRO, M. de F.; PICOLI, E. A. de T.; MAY, A.; DONZELES, S. M. L. Estado nutricional dos solos e cafeeiros da região das Matas de Minas. Brasília, DF: Embrapa Café, 2021. 42 p. PDF. (Embrapa Café. Documentos, 14).

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Meio Ambiente.

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97.Imagem marcado/desmarcadoNOVAES, R. M. L.; PAZIANOTTO, R. A. A.; BRANDÃO, M.; ALVES, B. J. R.; MAY, A.; MATSUURA, M. I. da S. F. Estimating 20-year land-use change and derived CO2 emissions associated to crops, pasture and forestry in Brazil and each of its 27 states. Global Change Biology, v. 23, n. 9, p. 3716-3728, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Milho e Sorgo.

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98.Imagem marcado/desmarcadoMAY, A.; SANTOS, M. S. dos; SILVA, E. H. F. M. da; VIANA, R. S.; VIEIRA JUNIOR, N. A.; RAMOS, N. P.; MELO, I. S. de. Effect of Bacillus aryabhattai on the initial establishment of pre-sprouted seedlings of sugarcane varieties. Research, Society and Development, v. 10, n. 2, e11510212337, 2021. p. 1-9.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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99.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. C. dos; CRUZ, S. C. B. da; COTA, L. V.; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; KURIHARA, C. H.; MAY, A. Marcha de acúmulo de matéria seca e macronutrientes do sorgo sacarino. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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100.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. C. dos; CRUZ, S. C. B. da; COTA, L. V.; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; KURIHARA, C. H.; MAY, A. Marcha de acúmulo de matéria seca e macronutrientes do sorgo sacarino. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  03/05/2017
Data da última atualização:  17/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NOVAES, R. M. L.; PAZIANOTTO, R. A. A.; BRANDÃO, M.; ALVES, B. J. R.; MAY, A.; MATSUURA, M. I. da S. F.
Afiliação:  RENAN MILAGRES LAGE NOVAES, CNPMA; RICARDO ANTONIO ALMEIDA PAZIANOTTO, CNPMA; MIGUEL BRANDÃO, INSTITUTE OF SOIL SCIENCE AND PLANT CULTIVATION, PULAWY, POLAND; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; ANDRE MAY, CNPMS; MARILIA IEDA DA S F MATSUURA, CNPMA.
Título:  Estimating 20-year land-use change and derived CO2 emissions associated to crops, pasture and forestry in Brazil and each of its 27 states.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Global Change Biology, v. 23, n. 9, p. 3716-3728, 2017.
DOI:  10.1111/gcb.13708
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Land use change (LUC) in Brazil has important implications on global climate change, ecosystem services and biodiversity, and agricultural expansion plays a critical role in this process. Concerns over these issues have led to the need for estimating the magnitude and impacts associated to that, which are increasingly reported in the environmental assessment of products. Currently, there is an extensive debate on which methods are more appropriate for estimating LUC and related emissions and regionalized estimates are lacking for Brazil, which is a world leader in agricultural production (e.g. food, fibers and bioenergy). We developed a method for estimating scenarios of past 20-years LUC and derived CO2 emissions associated to 64 crops, pasture and forestry in Brazil as whole and in each of its 27 states, based on time-series statistics and in accordance with most used carbon-footprinting standards. The scenarios adopted provide a range between minimum and maximum rates of CO2 emissions from LUC according to different possibilities of land use transitions, which can have large impacts in the results. Specificities of Brazil, like multiple cropping and highly heterogeneous carbon stocks, are also addressed. The highest CO2 emissions rates are observed in the Amazon biome states and crops with the highest rates are those that have undergone expansion in this region. Some states and crops showing large agricultural areas have low emissions associated, especially in southern an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar; Carbon footprinting; Maize; Soybean.
Thesagro:  Dióxido de carbono; Milho; Soja; Uso da terra.
Thesaurus NAL:  beef; Brazil; Life cycle assessment; Soybeans; Sugarcane.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB40486 - 1UPCAP - DD2017.000382017.00038
CNPMA15772 - 1UPCAP - DD
CNPMS27963 - 1UPCAP - DD
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