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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Taste sensors: concepts and application for beverages. In: BRAZILIAN MEETING ON CHEMISTRY OF FOODS AND BEVERAGES, 5., dez. 2004, São Carlos, SP. Program and abstracts.... São Carlos: Instituto de Química de São Carlos/USP, 2004. p.17.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Atomic force spectroscopy: a valuable tool to conduct investigation in nanometer scale. In: LATIN AMERICAM SYMPOSIUM ON SCANNING PROBE MICROSCOPY - LASPM, 3., 2005, Ouro Preto. Anais eletrônicos... Ouro Preto: SBMN, 2005. 1 CD-ROM.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Applications of electronic tongue for beverages. In: BRAZILIAN MEETING ON CHEMNISTRY OF FOOD AND BEVERAGES - BMCFB, 8., 2010, São Carlos. Book of abstracts... São Carlos, SP: IQSC, 2010. p. 9.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Using atomic force microscopy to investigate nanostructered polymer films. In: LATIN AMERICAM SYMPOSIUM ON SCANNING PROBE MICROSCOPY, 3., 2005, Ouro Preto. [Invited...]. Ouro Preto: SBMN, 2005. 1 CD-ROM.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Using nanotechnology to develop natural polymer composites. In: INTERNATIONAL MACROMOLECULAR COLLOQUIUM - IMC, 11.; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON NATURAL POLYMERS AND COMPOSITES - ISNaPol, 6., 2007, Gramado, RS. Natural polymers and composites. Resumos... [São Carlos: ABPol, 2007]. não paginado. 1 CD-ROM.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Conferência internacional de compósitos reforçados com fibras vegetais. Polímeros: Ciência e Tecnologia, São Carlos, p.16, abr./jun. 1999.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Polianilinas; síntese, estrutura e propriedades. Química Nova, v. 19, n. 4, p. 388-393.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Plásticos condutores de eletricidade. Ciência hoje, São Paulo, v. 28, n. 167, p. 16-17, 2000.

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9.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C. Plásticos que conduzem eletricidade: ficção ou realidade? Polímeros: ciência e tecnologia, São Carlos, v. 6, n. 3, p. 6-10, jul./set. 1996.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, M. A.; MATTOSO, L. H. C. Chemically treated powdered tire rubber for application in composites. In: INTERNATIONAL SEMINAR ON ELASTOMERS, 10., 2005, Rio de Janeiro. Resumos... Rio de Janeiro: UERJ, 2005. 1 CD-ROM.

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11.Imagem marcado/desmarcadoCEZAR, A. B.; MATTOSO, L. H. C. Characterization of VO2 structures performed by electrodeposition. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCED MATERIALS - ICAM, 11.; ENCONTRO SBPMat, 8., 2009, Rio de Janeiro. Abstracts... Rio de Janeiro: SBPMat, 2009. 1 CD-ROM.

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12.Imagem marcado/desmarcadoCORRADINI, E.; MATTOSO, L. H. C. Comportamento termico de amido de milho. In: SIMPOSIO INTERUNIDADES EM CIENCIA E ENGENHARIA DE MATERIAIS (SICEM 2000), 3., 2000, São Carlos. Programa e resumos... São Carlos: USP-EESC-CETEPE, 2000. p. 115-116. Resumos estendidos.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMANTOVANI, G. L.; MATTOSO, L. H. C. Comportamento termo-dinâmico-mecânico de blendas elastoméricas de polianilina. In: ENCONTRO NACIONAL DE FISICA DA MATERIA CONDENSADA, 19., set. 1996, Aguas de Lindoia, SP. Resumos... Sao Paulo: Sociedade Brasileira de Fisica, 1996. p. 29.

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14.Imagem marcado/desmarcadoRAJA, S.; MATTOSO, L. H. C. Surface modification on cellulose nanocrystals (CNC) towards organic redox - batteries. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p.609-612. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis.

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15.Imagem marcado/desmarcadoPARIS, E. C.; MATTOSO, L. H. C. Síntese e caracterização de filmes finos de ZnO depositados por Dip-coating e evaporação por canhão de elétrons. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 62-64. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

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16.Imagem marcado/desmarcadoJOSEPH, K.; MATTOSO, L. H. C. Sisal fibre reinforced polymer composites: status and future. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON NATURAL POLYMERS AND COMPOSITES-ISNaPol/2000, 3.; WORKSHOP ON PROGRESS IN PRODUCTION AND PROCESSING OF CELLULOSIC FIBRES AND NATURAL POLYMERS, 2000, São Pedro. Natural polymers and composites. São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária: USP-IQSC; Botucatu: UNESP, 2000. p. 333-343. Editors: Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Alcides Leão, Elisabete Frollini.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, M. A.; MATTOSO, L. H. C. Short sisal fiber-reinforced tire rubber composites: dynamic and mechanical properties. Journal of Applied Polymer Science, New York, v.91, p.670-677, 2004.

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18.Imagem marcado/desmarcadoMALMONGE, J. A.; MATTOSO, L. H. C. Studies on conductivity of polyaniline and P(VDF-TrFE) blends. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE AND TECHNOLOGY OF SYNTHETIC METALS= CONFERENCE INTERNATIONALE SUR LA SCIENCE ET LA TECHNOLOGIE DES METAUX SYNTHETIQUES, 1998. Montepellier. Book of abstracts... Montepellier: [s. n.], 1998. p. 194. ref. THP 72.

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19.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C.; MALMONGE, L. F. Structure and properties of blends of polyaniline and PVDF. In: WORKSHOP ON STRUCTURAL CHARACTERIZATION OF POLYMERS BY X-RAY SCATTERING (WORKPOL), July 1996, Sao Carlos, SP. Programme, abstracts and list of participants... Sao Carlos: USP-IFSC, 1996. p.1.

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20.Imagem marcado/desmarcadoMALMONGE, L. F.; MATTOSO, L. H. C. Structural studies on blends of PVDF and doped poly(o-methoxyaniline). In: ENCONTRO NACIONAL DE FISICA DA MATERIA CONDENSADA, 20., jun. 1997, Caxambu, MG. Resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Fisica, 1997. p. 316.

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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  06/06/2023
Data da última atualização:  06/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  SOARES, A. C.; SOARES, J. C.; SANTOS, D. M. dos; MIGLIORINI, F. L.; POPOLIN-NETO, M.; PINTO, D. dos S. C.; CARVALHO, W. A.; BRANDAO, H. de M.; PAULOVICH, F. V.; CORREA, D. S.; OLIVEIRA JUNIOR, O. N.; MATTOSO, L. H. C.
Afiliação:  ANDREY COATRINI SOARES; JULIANA COATRINI SOARES, Universidade de São Paulo; DANILO MARTINS DOS SANTOS; FERNANDA L. MIGLIORINI; MARIO POPOLIN-NETO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de São Paulo; DANIELLE DOS SANTOS CINELLI PINTO; WANESSA ARAUJO CARVALHO, CNPGL; HUMBERTO DE MELLO BRANDAO, CNPGL; FERNANDO VIEIRA PAULOVICH, Eindhoven University of Technology; DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA; OSVALDO N. OLIVEIRA JUNIOR, Universidade de São Paulo; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA.
Título:  Nanoarchitectonic E-tongue of electrospun zein/curcumin carbon dots for detecting Staphylococcus aureus in milk.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  ACS Omega, v. 8, n. 15, p. 13721-13732, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1021/acsomega.2c07944?urlappend=%3Fref%3DPDF&jav=VoR&rel=cite-as
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We report a nanoarchitectonic electronic tongue made with flexible electrodes coated with curcumin carbon dots and zein electrospun nanofibers, which could detect Staphylococcus aureus(S. aureus) in milk using electrical impedance spectroscopy. Electronic tongues are based on the global selectivity concept in which the electrical responses of distinct sensing units are combined to provide a unique pattern, which in this case allowed the detection of S. aureus through non-specific interactions. The electronic tongue used here comprised 3 sensors with electrodes coated with zein nanofibers, carbon dots, and carbon dots with zein nanofibers. The capacitance data obtained with the three sensors were processed with a multidimensional projection technique referred to as interactive document mapping (IDMAP) and analyzed using the machine learning-based concept of multidimensional calibration space (MCS). The concentration of S. aureus could be determined with the sensing units, especially with the one containing zein as the limit of detection was 0.83 CFU/mL (CFU stands for colony-forming unit). This high sensitivity is attributed to molecular-level interactions between the protein zein and C?H groups in S. aureus according to polarization-modulated infrared reflection-absorption spectroscopy (PM-IRRAS) data. Using machine learning and IDMAP, we demonstrated the selectivity of the electronic tongue in distinguishing milk samples from mastitis-infected cows from milk collected from ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Calibração; Doença infecciosa; Nanofibra; Produto lácteo; Propriedade elétrica.
Thesagro:  Bactéria; Leite; Produto Derivado do Leite; Zeína.
Thesaurus NAL:  Beverages; Calibration; Dairy products; Electrical properties; Infectious diseases.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154290/1/Nanoarchitectonic-E8209tongue-of-electrospun-zein-curcumin-carbon.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18252 - 1UPCAP - DDPROCI.23/672023/71
CNPGL26033 - 1UPCAP - DD
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