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Registros recuperados : 403 | |
263. | | PALMIERI, F.; RODRIGUES, T. E.; SANTOS, H. G. dos; MOTHCI, E. P.; FREITAS, F. G. de; MATOS, M. de M. Súmula da X Reunião Técnica de Levantamento de Solos (SNLCS. Série Miscelânia, 1). Rio de Janeiro, RJ: Embrapa - Serviço Nacional de Levantamento e Conservação de Solos, 1979. 83 p. (Embrapa. Serviço Nacional de Levantamento e Conservação de Solos. Miscelânia, 1). Conforme folha de rosto: Miscelânia. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
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266. | | MATOS, M.; CLARO, F. C.; LIMA, T. A. M.; AVELINO, F.; HANSEL, F. A.; MACIEL, G. M.; LOMONACO, D.; MAGALHAES, W. L. E. Acetone: water fractionation of pyrolytic lignin improves its antioxidant and antibacterial activity. Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, v. 156, 105175, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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267. | | MATOS, M. H. T.; SILVA, J. R. V.; LUCCI, C. M.; BÁO, S. N.; SANTOS, R. R.; COSTA, S. H. F.; CELESTINO, J. J. H.; FIGUEIREDO, J. R. Análise morfológica e ultraestrutural de folículos primordiais ovinos conservados em solução salina 0,9% e TCM 199. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 31, p. 468, 2003. Suplemento. Edição de anais da 17a. Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Beberibe, CE, ago. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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268. | | MATOS, M. A. de; COLOZZI FILHO, A.; CEZARIO, N. F. P.; GOES, K. C. G. P. de; BARBOSA, G. M. de C.; NOGUEIRA, M. A. Atividade enzimática em solo com o uso de dejeto líquido de suíno em sistema de plantio direto e plantio convencional. In: REUNIÃO LATINOAMERICANA DE RIZOBIOLOGIA - RELAR, 27., 2016, Londrina. Fortalecendo as parcerias Sul-Sul: anais. Curitiba: SBCS-NEPAR, 2016. p. 191. Editores: Mariangela Hungria, Douglas Fabiano Gomes, Arnaldo Colozzi Filho. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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272. | | SANTOS, S. F. da C. B. dos; SOUZA, H. A. de; BATISTA, L. P.; VERA, G. de S.; MATOS, M. H. M.; SOBRAL, A. H. S. Avaliação da fauna do solo em diferentes sistemas de cultivo no Cerrado do leste maranhense. In: JORNADA CIENTIFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 6., 2020,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2021. p. 26 (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 284). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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273. | | MACHADO, C. de F.; SOUZA, V. de O.; MATOS, M. S. S.; JESUS, L. G. S. F. de; SILVA, F. de O. da. Avaliação de descritores em acessos do banco de germoplasma de maracujazeiro da Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. 1 CD-ROM. pdf 1028 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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275. | | LIMA, G. G. de; AGGIO, B.; MATOS, M.; LIMA, T. A. M. de; PEREIRA, B. L.; PEDRO, A. C.; MAGALHAES, W. L. E. Cryoslash as an effective pre-treatment to obtain nanofibrillated cellulose using ultra-fine friction grinder with kraft pulp. Nordic Pulp & Paper Research Journal, v. 38, n. 2, p. 333-341, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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276. | | MOTHE, C. G.; ROSENTHAL, A.; ANDRADE, C. M.; CASCARDO, F.; DOMINGUES, A. M.; FARIAS, C. A. A.; MATOS, M. F.; RIBEIRO, R. A. R. Comportamento reologico e tratamento enzimatico de suco de frutas tropicais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza, CE. Livro de resumos... Fortaleza: SBCTA, 2000. v.2, p.6.178. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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279. | | MATOS, M. V. R.; MAMEDES, A. de S.; SOUZA, E. G. de; SILVA, T. T. da; NORMANDO, C. A.; CRUZ, M. R. N. da; PIMENTEL, M. A. G. Correlação entre massa específica, total de avariados e incidência de fumonisinas em amostras de grãos de milho. In: CONFERÊNCIA BRASILEIRA DE PÓS-COLHEITA, 8., 2023, Rio Verde, GO. Anais... Londrina: Associação Brasileira e Pós-Colheita, 2023. p. 317-323. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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280. | | FORNAZIERI JÚNIOR, A.; KASSAB, A. L.; BARRERA, P.; ANSELMI, R.; BASTOS, E.; PELEGRINI, B.; MATOS, M. P. DE; SCHMIDT, A. P.; PADOVANI, M. I. Manual Brasil agrícola: principais produtos agrícolas. São Paulo: Ícone, 1999. 527 p. Organização e atualização: Paulo San Martin Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Rondônia. |
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Registros recuperados : 403 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/06/2023 |
Data da última atualização: |
17/09/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
ARAÚJO, C. de A.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; SANTOS, K. C. dos; MATOS, M. H. T. de; NASCIMENTO, D. B. do; SANTOS, N. S. |
Afiliação: |
CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AGRESTE DE PERNAMBUCO; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FLEMING SENA CAMPOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MARANHÃO; GLAYCIANE COSTA GOIS, FUNDAÇÃO DE AMPARO À CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE PERNAMBUCO; KELLY CRISTINA DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; MARIA HELENA TAVARES DE MATOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; DANIEL BEZERRA DO NASCIMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; NEILSON SILVA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO. |
Título: |
Correlation between mineral profile, physical-chemical characteristics, and proximate composition of meat from Santa Ines ewes under water restriction. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Semina. Ciências Agrárias, v. 44, n. 2, p. 529-548, mar./abr. 2023. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2023v44n2p529 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the correlations between mineral profile, physical and chemical characteristics, and proximate composition of ewe meat receiving different water supply levels (100% - ad libitum group; 80%; 60% and 40% ad libitum group). Thirty-two Santa Ines ewes were assigned to a randomized block design, with 4 treatments, and 8 replications, during the 63-day experimental period. Significant correlations between all minerals (P<0.05) were found in the 60% and 40% water supply levels. A correlation (P<0.05) was observed for minerals P, K, Ca, Mg, S, Cu, and Fe with crude protein at 100% water supply. Negative correlations (P<0.05) between N, P, K, Ca, Mg, S, Cu, Fe, and Zn were detected in the meat of animals supplied with 60% water. Principal component analysis (PCA) of macrominerals explained 82.9% data variance. Zinc had a strong contribution to PC1. Cooking losses had a similar contribution to PC1 and PC2. PC1 and PC2 explained 66.7% data variance in chemical characteristics. The decrease in water supply causes the correlation of nitrogen with the other minerals in meat, in addition to altering the correlation between the physical and chemical profile of the meat. |
Palavras-Chave: |
Carne de ovelha; Composição centesimal; Principais componentes; Raça Santa Inês; Restrição hídrica. |
Thesagro: |
Cálcio; Carne; Ovelha; Proteína Bruta. |
Thesaurus NAL: |
Calcium; Crude protein; Ewes; Hardness; Iron. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154597/1/Correlation-between-mineral-profile-physical-chemical-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02402naa a2200397 a 4500 001 2154597 005 2024-09-17 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5433/1679-0359.2023v44n2p529$2DOI 100 1 $aARAÚJO, C. de A. 245 $aCorrelation between mineral profile, physical-chemical characteristics, and proximate composition of meat from Santa Ines ewes under water restriction.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to evaluate the correlations between mineral profile, physical and chemical characteristics, and proximate composition of ewe meat receiving different water supply levels (100% - ad libitum group; 80%; 60% and 40% ad libitum group). Thirty-two Santa Ines ewes were assigned to a randomized block design, with 4 treatments, and 8 replications, during the 63-day experimental period. Significant correlations between all minerals (P<0.05) were found in the 60% and 40% water supply levels. A correlation (P<0.05) was observed for minerals P, K, Ca, Mg, S, Cu, and Fe with crude protein at 100% water supply. Negative correlations (P<0.05) between N, P, K, Ca, Mg, S, Cu, Fe, and Zn were detected in the meat of animals supplied with 60% water. Principal component analysis (PCA) of macrominerals explained 82.9% data variance. Zinc had a strong contribution to PC1. Cooking losses had a similar contribution to PC1 and PC2. PC1 and PC2 explained 66.7% data variance in chemical characteristics. The decrease in water supply causes the correlation of nitrogen with the other minerals in meat, in addition to altering the correlation between the physical and chemical profile of the meat. 650 $aCalcium 650 $aCrude protein 650 $aEwes 650 $aHardness 650 $aIron 650 $aCálcio 650 $aCarne 650 $aOvelha 650 $aProteína Bruta 653 $aCarne de ovelha 653 $aComposição centesimal 653 $aPrincipais componentes 653 $aRaça Santa Inês 653 $aRestrição hídrica 700 1 $aMAGALHÃES, A. L. R. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aCAMPOS, F. S. 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aSANTOS, K. C. dos 700 1 $aMATOS, M. H. T. de 700 1 $aNASCIMENTO, D. B. do 700 1 $aSANTOS, N. S. 773 $tSemina. Ciências Agrárias$gv. 44, n. 2, p. 529-548, mar./abr. 2023.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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