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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  08/08/2017
Data da última atualização:  17/07/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GUGLIELMIN, M.; AMORIM, C.; ROSS, L.; SANTANA, V.; FERREIRA, W. A.; ANTONIOLLI, L. R.
Afiliação:  Michele Guglielmin, Graduandas do IFRS, Av. Osvaldo Aranha, 540, CEP 95700-000 Bento Gonçalves, RS. Bolsistas da Embrapa Uva e Vinho. E-mails: micheguglielmin@gmail.com; vanessaamaral100@yahoo.com; luhross@gmail.com; Catherine Amorim, Mestranda da UFRGS, Av. Bento Gonçalves, 7712, CE; Luana Ross, Graduandas do IFRS, Av. Osvaldo Aranha, 540, CEP 95700-000 Bento Gonçalves, RS. Bolsistas da Embrapa Uva e Vinho. E-mails: micheguglielmin@gmail.com; vanessaamaral100@yahoo.com; luhross@gmail.com; Vanessa Santana, Graduandas do IFRS, Av. Osvaldo Aranha, 540, CEP 95700-000 Bento Gonçalves, RS. Bolsistas da Embrapa Uva e Vinho. E-mails: micheguglielmin@gmail.com; vanessaamaral100@yahoo.com; luhross@gmail.com; WANDERSON ARAUJO FERREIRA, CNPUV; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV.
Título:  Perda de adstringência e evolução dos atributos de qualidade de caquis "Rama Forte" no decorrer da safra.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 15., 2017.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 11., 2017, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2017. p. 46.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Caquis ?Rama Forte? possuem como característica principal seu alto teor de taninos solúveis, necessitando de um processo artificial de remoção da adstringência para torná-los aceitos comercialmente.
Palavras-Chave:  Anais; Caquis Rama Forte; CNPUV; Evolução dos atributos de qualidade; IC; Iniciação cientifica; Perda de adstringência; Taninos solúveis.
Thesagro:  Caqui.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162539/1/Anais-15IC-2017-46.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17357 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  07/02/2020
Data da última atualização:  07/02/2020
Autoria:  SOUSA JUNIOR, A. D. de; CONEGLIAN, A.; RIBEIRO, P. H. P.; OLDONI, H.; MATOS, F. S.; FURTADO, J. da S.
Afiliação:  Aécio Dantas de Sousa Junior, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Ademilson Coneglian, Universidade Estadual de Goiás - UEG; Pedro Henrique Pinto Ribeiro, Valley/Valmont; Henrique Oldoni, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP; Fábio Santos Matos, Universidade Estadual de Goiás - UEG; Jhécika da Silva Furtado, Universidade Estadual de Goiás - UEG.
Título:  Initial development of Brazilian fire tree subjected to different substrates and saline water levels.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 36, n. 3, e26520, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Desenvolvimento inicial do guapuruvu submetido a diferentes substratos e níveis de água salina.
Conteúdo:  To make the tree cultivation for commercial purposes less vulnerable to inclement environment conditions in Goiás state, Brazil, it is necessary to spread other fast-growing species with timber potential, such as the Brazilian fire tree [Schizolobium parahyba (Vell.) S. F. Blake], locally known as guapuruvu. However, little is known on the initial physiological performance of this species. The present work aimed to evaluate the initial development of the Brazilian fire tree in three different substrates, in order to determine the critical salinity levels for its cultivation. A completely randomized experimental design was carried out with 15 treatments and 7 replicates, in a 5x3 factorial arrangement corresponding to five salinity levels and three substrates. The following variables were evaluated: plant height, stem diameter, number of leaves, mass of fresh roots and shoots, and mass of dry roots and shoots. Data were subjected to the analysis of variance, as well as to the Tukey´s test and the regression analysis. The seedlings of Brazilian fire tree are sensitive to salinity, and may be classified as glycophytes because of the damage to growth that they undergo when subjected to irrigation water with electric conductivity lower than 1.5 dS m-1. The commercial substrate Terral Solo promotes more vigorous vegetative growth to the seedlings of the Brazilian fire tree substrates with sugarcane bagasse and sand.
Palavras-Chave:  Potencial madeireiro; Timber potential.
Thesagro:  Condutividade Eletrica; Muda; Schizolobium Parahyba.
Thesaurus NAL:  Electrical conductivity; Salt stress; Seedlings.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210507/1/Initial-development-of-Brazilian.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE64399 - 1UPEAP - DD
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