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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMASSON, M. F. Mapping, combining abilities, heritabilities and heterosis with 4x x 2x crosses in potato. Madison : University of Wisconsin, 1985. 119p. Tese Doutorado.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCOURTOIS, J.; MÁSSON, M. Recherches sur la phytase. XVI. Étude de corps obtenus aprés hydrolyse partielle de l'acide phytique. Bulletin de la Société Chimie Biologique, v. 32, n. 5/6, p. 326-332, 1950.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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3.Imagem marcado/desmarcadoROVERSI, R. M.; MASSON, M. L. Qualidade sensorial da alface crespa minimamente processada embalada em diferentes filmes plásticos sob atmosfera modificada. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 29, n. 4, p. 824-832, jul./ago. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoROVERSI, R. M.; MASSON, M. L. Qualidade da alface crespa minimamenrte e processada acondicionada em atmosfera modificada. Quality of minimally processed crisp head Iettuce packaged under modified atmosphere UNICAMP/ UFPR Rua Adelaide Stresser Scheleder, 135, C. 12 - Jardim Social - Curitiba, PR. Ciência e Agrotecnologia. Lavras, v.28, n.4, p.823-830, jul./ago., 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoREVERSI, R. M.; MASSON, M. L. Qualidade da alface crespa minimamente processada acondicionada em atmosfera modificada. Ciência e Agriotecnologia, Lavras, v. 28. n. 5, p. 823-830, jul./ago, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMOGHARBEL, A. D. I.; MASSON, M. L. Perigos associados ao consumo da alface, (Lactuca sativa), in natura. Alimentos e Nutrição, Araraquara, v. 16, n. 1, p. 83-88, jan./mar. 2005

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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7.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. M. de; MASSON, M. L. Terminologia e definições utilizadas nos sistemas da qualidade e segurança alimentar. Boletim da Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 37, n. 1, p. 52-57, jan./jun. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMOGHARBEL, A. D. I.; REIS. F. R.; MASSON, M. L. Survey of biological hazards in the lettuce used in commercial snacks (sandwiches) from Curitiba, PR, Brazil. Alimentos e Nutrição, Araraquara, v. 19, n. 3, p. 235-241, jul./set. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoWILCKEN, C. F.; SOUZA, A. R. de; MASSON, M. V.; BARBOSA, L. R.; JUNQUEIRA, L. R. La avispa de la agalla: estado actual y métodos de control. In: JORNADAS FORESTALES DE ENTRE RÍOS, 29., 2015, Concordia. Producción, manejo, industria y mercado del sector forestal. Concordia: INTA: AIANER, 2015. 6 p. Disponível online.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFURTADO, E. L.; SANTOS, C. A. G. dos; MASSON, M. V. Impacto potencial das mudanças climáticas sobre a ferrugem-do-eucalipto no Estado de São Paulo. In: GHINI, R.; HAMADA, E. (Ed.). Mudanças climáticas: impactos sobre doenças de plantas no Brasil. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2008. p. 273-286.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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11.Imagem marcado/desmarcadoVIDAL, J. R. M. B.; SIERAKOWSKI, M.-R.; HAMINIUK, C. W. I.; MASSON, M. L. Propriedades reológicas da polpa de manga (Mangifera indica L. cv. Keitt) centrifugada. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 30, n. 5, p. 955-960, set./out. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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12.Imagem marcado/desmarcadoTOSI, M. M.; TORRICILLAS, M. da S.; MASSON, M.; MARTINS, M. A.; ASSIS, O. B. G. de; BLÁCIDO, D. Nanofibers from soybean straw: a comparsion between enzymatic and acid hydrolysis extraction processes. In: BRAZILIAN MRS MEETING, 14., 2015, Rio de Janeiro. Program book... Rio de Janeiro: SBPMat, 2015. 1 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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13.Imagem marcado/desmarcadoNIETSCHE, K.; MALVESTITI, M. B.; FERNANDES, L. G.; LEIVAS, M. R. K.; GIROTO, J. M.; MASSON, M. L.; WASZCZYNSKYJ, N. Extrato em po de erva-mate canchada (Ilex paraguariensis A. St. Hil.). In: CONGRESSO SUL-AMERICANO DA ERVA MATE, 2.; REUNIAO TECNICA DA ERVA MATE, 3., 2000, Encantado. Anais. Porto Alegre: Comissao dos Organizadores / Universidade do Rio Grande do Sul / Fundacao Estadual de Pesquisa Agropecuaria, 2000. p.171-173. Poster.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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14.Imagem marcado/desmarcadoPASSADOR, M. M.; PORCENA, A. S.; MASSON, M. V.; PIERI, C. de; FINKENAUER, E.; FURTADO, E. L. Escalas diagramáticas para quantificação da severidade de manchas em folhas de Eucalyptus globulus Labill causadas por Teratosphaeria nubilosa (cooke) Crous & U.Braun. Ciência Florestal, Santa Maria, RS, v. 23, n. 2, p. 521-528, abr./jun. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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15.Imagem marcado/desmarcadoWILCKEN, C. F.; ZACHÉ, B.; MASSON, M. V.; PEREIRA, R. A.; BARBOSA, L. R.; ZANUNCIO, J. C. Vespa-da-galha-do-eucalipto, Leptocybe invasa Fisher & La Salle. In: VILELA, E. F.; ZUCCHI, R. A. (Ed.). Pragas introduzidas no Brasil: insetos e ácaros. Piracicaba: FEALQ, 2015. p. 835-844.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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16.Imagem marcado/desmarcadoMASSON, M. V.; TAVARES, W. de S.; ALVES, J. M.; FERREIRA-FILHO, P. J.; BARBOSA, L. R.; WILCKEN, C. F.; ZANUNCIO, J. C. Bioecological aspects of the common black field cricket, Gryllus assimilis(Orthoptera: Gryllidae) in the laboratory and in Eucalyptus (Myrtaceae) plantations. Journal of Orthoptera Research, v. 29, n. 1, p. 83-89, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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17.Imagem marcado/desmarcadoWILCKEN, C. F.; FERREIRA FILHO, P. J.; LIMA, A. C. V.; ZACHÉ, B.; BARBOSA, L. R.; MASSON, M. V.; SA, L. A. N. de; ZANUNCIO, J. C. Introdução de Glycaspis brimblecombei e Leptocybe invasa em eucalipto no Brasil. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL SOBRE PRAGAS QUARENTENÁRIAS FLORESTAIS, 2012, Colombo. Anais... Colombo: Embrapa Florestas, 2012. (Embrapa Florestas. Documentos, 244).

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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18.Imagem marcado/desmarcadoDAL POGETTO, M. H. F. A.; TAVARES, W. S.; ZANUNCIO, J. C.; SILVA, W. M.; MASSON, M. V.; FERREIRA-FILHO, P. J.; BARBOSA, L. R. High population levels lead Glycaspis brimblecombei (Hemiptera: Aphalaridae) to unrecorded feeding and oviposition behaviors on Eucalyptus urograndis plants. Brazilian Journal of Biology, v. 84, e250931, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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19.Imagem marcado/desmarcadoMALTA, D. S.; LIMA, G. G. de; LEAL, F. C.; MAROLDI, W. V.; MATHIAS, A. L.; MAGALHAES, W. L. E.; HELM, C. V.; MASSON, M. L. Enhancing the health benefits of yogurt with pinhão seed coat extract: optimization of extraction methods and in vitro bioaccessibility. Journal of Food and Nutrition Research, v. 62, n. 3, p. 199-211, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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20.Imagem marcado/desmarcadoWILLE, G. M. C. MACEDO, R. E. F. de, MASSON, M. L. STERTZ, S. C. CELLUPI NETO, R. LIMA, J. M. Desnvolvimento de tecnologia para a fabricação de doce em massa com araçá-pêra (Psidium acutangulum D. C.) para o pequeno produtor. Ciência e agrotecnologia, Lavras, v. 28, n. 6, p. 1360-1366, nov./dez., 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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Registros recuperados : 26
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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  15/02/2023
Data da última atualização:  31/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  MALTA, D. S.; LIMA, G. G. de; ARANTES, M. S. T.; LACERDA, A. E. B. de; MATHIAS, A. L.; MAGALHAES, W. L. E.; HELM, C. V.; MASSON, M. L.
Afiliação:  DANIELLE SPECHT MALTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; GABRIEL GOETTEN DE LIMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; MATHEUS SAMPONI TUCUNDUVA ARANTES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; ANDRE EDUARDO BISCAIA DE LACERDA, CNPF; ALVARO LUIZ MATHIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; MARIA LUCIA MASSON, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA.
Título:  Linking geographical origin with nutritional, mineral, and visual proprieties of pinhão (Araucaria angustifolia seed) from the south of Brazil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science and Technology, v. 87, n.10, p. 4738-4750, Outubro, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of harvest location on cooked pinhão seeds (Araucaria angustifolia) was investigated with regard to its centesimal composition, minerals, and color, and later correlated with environmental and soil variables. Significant differences between cooked pinhão from various harvesting locations were seen; also, principal component analysis was performed for the minerals, protein, moisture, total starch, and color parameters. The geographic location was one of the most important factors. Caçador presented greater differences: lower values for moisture, minerals, geographic parameter, and color characteristics. However, nearby localities, such as Cruz Machado with Bituruna and Lapa with São João do Triunfo, presented similar overall values for minerals and geographic parameters. Each regional geographic location was able to present unique characteristics so that the principal component analysis categorized it in specific quadrants, which is also in agreement with the CIELAB color space. However, hierarchical tree exhibited that CAÇ was the most distinct, due to the most distant municipality, presenting a unique microbiome. The pinhão is a source of various nutrients, which contributes to healthy dietetic daily values. It provides from 20% to 30% of dietary fiber, Cu (42.2%), P (31.1%), K (23.5%), and Zn (22.1%), while also providing quantities of Mg (12.9%), Mn (12.4%), Fe (11.5%), and Ca (6.4%). Therefore, it is possible to obtain food products based on cooked pinhão that... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agrobiodiversidade.
Thesagro:  Araucária Angustifólia; Pinhão.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151794/1/Linking-geographical-origin-with-nutritional-Helm-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58498 - 1UPCAP - DD
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