BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  29/06/2023
Autoria:  BORUT, A.; DMI'EL, R.; SHKOLNIK, A.
Título:  Heat balance of resting and walking goats: comparison of climatic chamber and exposure in the desert.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  Physiological Zoology, v. 52, n. 2, p. 105-112, 1979.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In this study we compared heat-balance experiments carried out under standardized and defined conditions-i.e., climatic chamber-with those performed under the complexity of natural conditions, using identical methodology and instrumentation. Heat production and the partitioning of evaporative cooling were measured in the black bedouin goat from the Sinai desert when the goats rested or walked on a treadmill in a climatic chamber (26 C and 40 C, relative humidity 30%). These were measured in the same goats while they were fully exposed to desert conditions. Heat production of resting goats was 2 kcal (kg.h)⁻¹ at 26 C and morning experiments in the field and 2.5 kcal (kg·h)⁻¹ at 40 C and noon experiments. Heat production of goats walking at a speed of 2.60-2.95 km·h⁻¹ was 4.1-4.9 kcal (g·h)⁻¹ in both climatic chamber and field experiments. Under mild conditions, 26 C and morning, evaporation dissipated up to 50% of the heat produced. At 40 C in climatic chamber, evaporation equaled heat production, but at noon in the desert it increased twofold. Under these desert conditions both resting and walking goats had the same excess, 1.72 kcal (kg·h)⁻¹, of evaporative heat loss over heat production. This represents the net heat load imposed by the desert environment; its magnitude approximately equals the goat's resting metabolism. In the climatic chamber the goats used mostly panting to dissipate heat. In the desert, however, the amounts of heat dissipated by sweating were ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bioclimatologia; Caprino; Fisiologia.
Thesaurus Nal:  Animal physiology; Bioclimatology; Deserts; Goats.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC6271 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMASSARIOLI, A. P.; JULIANO, F. F.; SANTOS, R. C. dos; ALENCAR, S. M. Optimization of phenolic compounds extraction from peanuts seeds using response surface methodology. IN: INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYPHENOLS, 28., 2016. Vienna, Austria. Anais...
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMELO, P. S.; BERGAMASCHI, K. B.; TIVERON, A. P.; MASSARIOLI, A. P.; OLDONI, T. L. C.; ZANUS, M. C.; PEREIRA, G. E.; ALENCAR, S. M. de. Composição fenólica e atividade antioxidante de resíduos agroindustriais. Ciência Rural, Santa Maria, v. 41, n. 6, p. 1088-1093, jun. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMASSARIOLI, A. P.; SARTORI, A. G. de O.; JULIANO, F. F.; SANTOS, R. C. dos; RAMOS, J. P. C.; LIMA, L. M. de L.; ALENCAR, S. M. de. Optimizing procedures for antioxidant phenolics extraction from skin and kernel of peanuts with contrasting levels of drought tolerance. Foods, v. 11, n. 3, 449, p. 2-14, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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4.Imagem marcado/desmarcadoDENNY, C.; LAZARINI, J. G.; FRANCHIN, M.; MELO, P. S.; PEREIRA, G. E.; MASSARIOLI, A. P.; MORENO, I. A. M.; PASCHOAL, J. A. R.; ALENCAR, S. M.; ROSALEN, P. L. Bioprospection of Petit Verdot grape pomace as a source of anti-inflammatory compounds. Journal of Functional Foods, v. 8, p. 292-300, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMASSARIOLI, A. P.; SARTORI, A. G. de O.; JULIANO, F. F.; AMARAL, J. E. P. G. do; SANTOS, R. C. dos; LIMA, L. M. de; ALENCAR, S. M. de. Simulated gastrointestinal digestion/Caco-2 cell model to predict bioaccessibility and intestinal permeability of p-coumaric acid and p-coumaroyl derivatives in peanut. Food Chemistry, v. 400, 134036, p. 1-8, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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6.Imagem marcado/desmarcadoMELO, P. S.; MASSARIOLI, A. P.; DENNY, C.; SANTOS, L. F. dos; FRANCHIN, M.; PEREIRA, G. E.; VIEIRA, T. M. F. de S.; ROSALEN, P. L.; ALENCAR, S. M. de. Winery by-products: extraction optimization, phenolic composition and cytotoxic evaluation to act as a new source of scavenging of reactive oxygen species. Food Chemistry, v. 181, p. 160-169, Aug. 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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