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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  04/03/2010
Data da última atualização:  22/03/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SABBE, S.; VERBEKE, W.; DELIZA, R.; MATTA, V.; VAN DAMME, P.
Afiliação:  SARA SABBE, Ghent University; WIM VERBEKE, Ghent University; ROSIRES DELIZA, Labex Europa; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; PATRICK VAN DAMME, Ghent University.
Título:  Effect of a health claim on the acceptance of two açaí fruit juices with a low and high a priori overall liking.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON HUMAN HEALTH EFFECTS OF FRUITS AND VEGETABLES, 3., 2009, Avignon. FAV Health 2009: abstracts. Leuven: International Society for Horticultural Science, 2009. p. 51. Ref. S3C2.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fruit juices offering health benefits beyond basic nutrition are nowadays highly valued among European consumers. Given its nutritional value and concomitant health benefits, açaí (Euterpe oleracea Mart.) may offer perspectives when aiming at satisfying health-related consumer needs and wants. The present study aims at examining to what extent health information changes consumer responses and acceptance of two açaí fruit juices that have a low versus a high a priori overall liking. Hedonic and sensory measures as well as health and nutritional-related attribute perceptions are rated before and after the presence of health information by consumers who are unfamiliar with açaí. Differences in information effects due to interactions with background attitudes (general health interest and food neophobia) and socio-demographic characteristics (age and gender) are investigated. Findings indicate that the effect of information on the juices’ overall acceptability, on consumers’ perceptions about the juices’ healthiness and nutritional value and on their purchase intention is positive, though rather small. This implies that juices, which are perceived to be intrinsically healthy, do not benefit a lot from providing additional health information. Furthermore, results show that consumers’ purchase behaviour is most notably driven by their sensory pleasure and less by the perceived health benefits: consumers in this study expressed their preference for the good-tasting açaí juice, altho... Mostrar Tudo
Thesagro:  Açaí.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10226 - 1UPCSP - PP2009/1862010.00097
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  26/03/2008
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MARTINS, O. M.
Afiliação:  Olinda Maria Martins, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Título:  Murcha bacteriana, bausada por Xanthomonas campestris pv. Musacearum: sérios prejuízos para a cultura da banana na África.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007.
Série:  (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 215).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Musacearum; Xanthomonas campestris pv.
Thesagro:  Banana; Murcha Bacteriana.
Thesaurus NAL:  Africa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CENARGEN/29644/1/doc215.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN29644 - 1UMTFL - DDDOCT215
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