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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  12/09/2007
Data da última atualização:  06/03/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FISCHER, D.; SCHMID, M.; ASIM, A.; THOMAS, H.; REIS, V. M.; HARTMANN, A.
Afiliação:  Doreen Fischer GSF AMP Ingolstädter Landstrabe Germany; Michael Schmid, GSF-National Research Center for Environmental and Health; Auti Asim University of Bremen Germany; Hurek Thomas University of Bremen Germany; Veronica Massena Reis, Embrapa Agrobiologia; Anton Hartmann GSF AMP Ingolstädter Landstrabe Germany.
Título:  In situ characterization of endophytic diazotrophs in sugar cane (Saccharum officinale) and the diversity of their nifH genes.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL RHIZOSPHERE , 2., 2007, France. Rhizosphere 2. Abstracts... Montpellier: INRA, 2007.
Páginas:  p. 101.
Descrição Física:  Session 6. Resumo P-637.
Idioma:  Inglês
Notas:  Parceria: GSF AMP, GSF National Research Center for Environment and Health, University of Bremen.
Palavras-Chave:  Bactéria diazotrófica endófitica; Cana-de-açúcar; Saccharum officinale.
Thesaurus Nal:  sugarcane.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB34359 - 1UPCSP - --0023895
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  31/03/2011
Data da última atualização:  11/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PESSOA, J. D. C.; ARDUIN, M.; MARTINS, M. A.; CARVALHO, J. E. U. de.
Afiliação:  JOSE DALTON CRUZ PESSOA, CNPDIA; MARCOS ARDUIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; MARIA ALICE MARTINS, CNPDIA; JOSE EDMAR URANO DE CARVALHO, CPATU.
Título:  Characterization of açaí (E. oleracea) fruits and its processing residues.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Brazilian archives of biology and technology, Curitiba, v. 53, n. 6, p. 1451-1460, Nov./Dec. 2010.
DOI:  10.1590/S1516-89132010000600022
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to study the source of the açaí residue for its possible commercial applications by characterizing the fruit (fresh and dry mass), and performing an anatomic study of the pericarp from which were identified the origin of the anthocyanins, and fatty acids, and fibers; also the vascular system, its fibers constituents and fibrils were characterized. It was concluded that anthocyanins were located on the epiderm and external parenchyma, and that solids retained on the sieve come from the sclerenchyma, and that the fatty acids come from the storage parenchyma. The vascular tissue was formed by the fibers around 20 mm length. The length distribution of the fibrils had a mean length of 580µm.
Thesagro:  Açaí; Euterpe Oleracea.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31803/1/a22v53n6.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU44225 - 1UPCAP - DD
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