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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
23/01/2016 |
Data da última atualização: |
12/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
OLIVEIRA, J. S. e; MIRANDA, J. E. C. de; CARNEIRO, J. da C.; OLIVEIRA, P. S. d'; MAGALHAES, V. M. A. de. |
Afiliação: |
JACKSON SILVA E OLIVEIRA, CNPGL; JOAO EUSTAQUIO CABRAL DE MIRANDA, CNPGL; JAILTON DA COSTA CARNEIRO, CNPGL; PERSIO SANDIR DOLIVEIRA, CNPGL; VANESSA MAIA AGUIAR DE MAGALHAES, CNPGL. |
Título: |
Como medir a matéria seca (MS%) em forragem utilizando forno de micro-ondas. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. |
Páginas: |
6 p. |
Descrição Física: |
il. color |
Série: |
(Embrapa Gado de Leite. Comunicado técnico, 77). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Apresentar detalhadamente um método rápido, de baixo custo para o produtores com boa eficiência para medir o teor de matéria seca da forragem. |
Palavras-Chave: |
Qualidade da silagem; Teor de matéria seca. |
Thesagro: |
Forragem; Matéria seca. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137606/1/COT-77-Teor-mat-seca.pdf
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Marc: |
LEADER 00845nam a2200229 a 4500 001 2034878 005 2022-12-12 008 2015 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, J. S. e 245 $aComo medir a matéria seca (MS%) em forragem utilizando forno de micro-ondas. 260 $aJuiz de Fora: Embrapa Gado de Leite$c2015 300 $a6 p.$cil. color 490 $a(Embrapa Gado de Leite. Comunicado técnico, 77). 520 $aApresentar detalhadamente um método rápido, de baixo custo para o produtores com boa eficiência para medir o teor de matéria seca da forragem. 650 $aForragem 650 $aMatéria seca 653 $aQualidade da silagem 653 $aTeor de matéria seca 700 1 $aMIRANDA, J. E. C. de 700 1 $aCARNEIRO, J. da C. 700 1 $aOLIVEIRA, P. S. d' 700 1 $aMAGALHAES, V. M. A. de
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
03/04/2023 |
Data da última atualização: |
03/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CROSA, C. F. R.; MARCO, R. DE; BARRETO, C. F.; SOUZA, R. S. de; YAMAMOTO, R. R.; MARTINS, C. R. |
Afiliação: |
CLAUDIA FARELA RIBEIRO CROSA; RUDINEI DE MARCO; CAROLINE FARIAS BARRETO; RAFAELA SCHMIDT DE SOUZA; ROBSON RYU YAMAMOTO; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT. |
Título: |
Budbreak of pecan cultivars subject to artificial chill. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ceres, Viçosa, v. 70, n. 1, p. 42-50, jan./feb. 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Chill is a limiting factor in commercial production of temperate fruit due to their dormancy mechanism. Thus, knowledge of chill requirements of cultivars is important to reach successful production. This study aimed at evaluating responses given by different pecan cultivars subject to artificial chill. Pecan branches were collected from twelve 9-yearold cultivars ? Success, Shoshoni, Farley, Elliott, Mohawk, Jackson, Desirable, Barton, Importada, Shawnee, Choctaw and Melhorada ? in two orchards located in Canguçu, Rio Grande do Sul (RS) state, Brazil, in 2017 and 2018. Treatments consisted in exposing branches to 0, 250, 500, 750 and 1,000 chill hours in a cold chamber (4.0 ± 0.5 °C) and then taking them to the germination chamber (25 ± 0.5 °C and photoperiod of 16 hours of light) until the end of the evaluations. Final budbreak rate (FBR) of every cultivar and the number of days required to reach 50% of budbreak (DD50%) were evaluated. Chill required by cultivars to start budbreak varied in both years under evaluation. Both FBR and DD50 were higher in 2017 than in 2018. Due to high variation in FBR and DD50, chill requirements of pecan cultivars could not be clearly determined by the biological method. |
Thesagro: |
Frio; Noz Peca. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152922/1/Artigo-Claudia.pdf
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Marc: |
LEADER 01796naa a2200205 a 4500 001 2152922 005 2023-04-03 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCROSA, C. F. R. 245 $aBudbreak of pecan cultivars subject to artificial chill.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aChill is a limiting factor in commercial production of temperate fruit due to their dormancy mechanism. Thus, knowledge of chill requirements of cultivars is important to reach successful production. This study aimed at evaluating responses given by different pecan cultivars subject to artificial chill. Pecan branches were collected from twelve 9-yearold cultivars ? Success, Shoshoni, Farley, Elliott, Mohawk, Jackson, Desirable, Barton, Importada, Shawnee, Choctaw and Melhorada ? in two orchards located in Canguçu, Rio Grande do Sul (RS) state, Brazil, in 2017 and 2018. Treatments consisted in exposing branches to 0, 250, 500, 750 and 1,000 chill hours in a cold chamber (4.0 ± 0.5 °C) and then taking them to the germination chamber (25 ± 0.5 °C and photoperiod of 16 hours of light) until the end of the evaluations. Final budbreak rate (FBR) of every cultivar and the number of days required to reach 50% of budbreak (DD50%) were evaluated. Chill required by cultivars to start budbreak varied in both years under evaluation. Both FBR and DD50 were higher in 2017 than in 2018. Due to high variation in FBR and DD50, chill requirements of pecan cultivars could not be clearly determined by the biological method. 650 $aFrio 650 $aNoz Peca 700 1 $aMARCO, R. DE 700 1 $aBARRETO, C. F. 700 1 $aSOUZA, R. S. de 700 1 $aYAMAMOTO, R. R. 700 1 $aMARTINS, C. R. 773 $tRevista Ceres, Viçosa$gv. 70, n. 1, p. 42-50, jan./feb. 2023.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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