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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registros recuperados : 686
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141.Imagem marcado/desmarcadoFIDALGO, E. C. C.; DIAS, C.; MARTINS, A. L. da S. De onde vem a banana que comemos. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2015. 2 p. il. color.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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142.Imagem marcado/desmarcadoANDREOLI, A.; GOUVEIA, A. M. G.; MARTINS, A. de S.; PINHEIRO, R. R.; SANTOS, D. O. Fatores de risco na transmissão do lentivírus caprino pelo sêmen. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 8, p. 1313-1319, ago. 2006 Título em inglês: Risk factors in caprine lentivirus transmission through semen.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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143.Imagem marcado/desmarcadoANDRIOLI, A.; GOUVEIA, A. M. G.; MARTINS, A. de S.; PINHEIRO, R. R.; SANTOS, D. O. Fatores de risco na transmissão do lentivírus caprino pelo sêmen. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 8, p. 1313-1319, ago. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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144.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A. R. A.; MATOS, A. de O.; OLIVEIRA, R. P. de. Extração de nutrientes em caupi (Vigna unguiculata), cultivado em casa de vegetação: I. Variedade vita7. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 22., 1996, Manaus. Resumos expandidos. Manaus: Universidade do Amazonas, 1996. p. 144-145.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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145.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A. N.; FURLANETO, F. de P. B.; DIAS, N. M. S.; SUGUINO, E. Estudo econômico de sistemas fertirrigados na cultura da bananeira (Musa sp.), cultivar Willians. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 32, n. 4, p. 1018-1027, dez. 2010. Também disponível em:.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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146.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A. L. da S.; MOURA, E. G. de; CAMACHO-TAMAYO, J. H. Evaluation of corn production parameters and their spatial relatioship with chemical attributes of the soil. Agronomia Colombiana, v.29, n.1, p. 99-106, 2011. 7 p.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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147.Imagem marcado/desmarcadoFRANCO, D.; MARTINS, A. B. G.; STUCHI, E. S.; SILVA, S. R. da. Evaluation of six sweet oranges cultivars in Bebedouro, SP, Brazil. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 11., 2008, Wuhan, China. Program and abstracts... Wuhan: The International Society of Citriculture, 2008. p. 292. P515.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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148.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A.; KIMURA, O.; RIBEIRO, R. de L. D.; BALDANI, J. I. Efeito da microbiolização de sementes com rizobactérias fluorescenes do gênero Pseudomonas sobre a "murcha fusariana" do feijoeiro (Phaseolus vulgaris L.). Agronomia, Seropédica/RJ, v. 37, n. 1, p. 69-75, 2003. Effects of seed microbiolization with fluorescent rhizobacteria of the Pseudomonas genus on the control of Fusarium yellows in common beans (Phaseolus vulgaris L.).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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149.Imagem marcado/desmarcadoDONADIO, L. C.; MARTINS, A. B. G.; VALENTE, J. P. (ed.). Fruticultura tropical. Jaboticabal: FUNEP/FCAV/UNESP, 1992. 268p. Textos das palestras do Curso de Fruticultura Tropical da FCAV-UNESP.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Roraima.

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150.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. A. dos; MARTINS, A. A. M.; NEVES, J. P. das; LEAL, R.A.(org.). Geologia e recursos minerais do Estado de Sergipe:texto explicativo domapa geologico do Estado de Sergipe. Brasilia: CPRM; Aracaju: Codise, 1997. 156p.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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151.Imagem marcado/desmarcadoFARIA, D. A.; TANNO, P.; REIS, A.; MARTINS, A.; FERREIRA, M. E.; GRATTAPAGLIA, D. Genotyping-by-Sequencing (GbS) the highly heterozygous genome of eucalyptus provides large numbers of high quality genome-wide SNPs. In: INTERNATIONAL PLANT & ANIMAL GENOME, 20., 2012, San Diego. Abstract... Jersey City: Scherago International, 2012. P0521.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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152.Imagem marcado/desmarcadoROSA, A. P. S. A. da; EMYGDIO, B. M.; BARCELOS, L. M.; MARTINS, A. Incidência de Insetos na Cultura do Sorgo Sacarino em Terras Baixas de Clima Temperado: Prevalência de Spodoptera frugiperda. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2017. 7 p. (Embrapa Clima Temperado. Comunicado Técnico, 339).

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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153.Imagem marcado/desmarcadoMEDRADO, M. J. S.; BERNARDES, M. S.; COSTA, J. D.; MARTINS, A. N. (ed.). Formação de mudas e plantio de seringueira. Piracicaba: ESALQ, 1992. 158p.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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154.Imagem marcado/desmarcadoMEDRADO, M. J. S.; BERNARDES, M. S.; COSTA, J. D.; MARTINS, A. N. (ed.). Formação de mudas e plantio de seringueira. Piracicaba: ESALQ, 1992. 158 p. Curso de Formação de Mudas e Plantio de Seringueira, 1991, Piracicaba, SP.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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155.Imagem marcado/desmarcadoCAVALCANTE, I. H. L.; MARTINS, A. B. G.; STUCHI, E. S.; CAMPOS, M. C. C. Fruit maturation as a parameter for selection of sweet orange cultivars in Brazil. Journal of Food, Agriculture e Environment, Helsinki, v. 7, n. 3-4, p. 316-319, 2009. Disponível em: .Acesso em 05 mar. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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156.Imagem marcado/desmarcadoSTUCHI, E. S.; MARTINS, A. B. G.; LEMO, R. R.; CANTUARIAS-AVILÉS, T. Fruit quality of 'Tahiti' lime (Citrus latifolia Tanak) grafted on twelve different rootstocks. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v.31, n. 2, p. 454-460, jun. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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157.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. R.; MARTINS, A. C. M.; CARDOSO, E. M.; CASTRO, I. J. Guia de mamíferos do Estado do Amapá. Macapá: IEPA, 2012. 301

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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158.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A. L. C.; BEVILACQUA, H. E. C. de R.; SHIRAKI, J. N. (coord.). Horta: cultivo de hortaliças. São Paulo: Secretaria Municipal do Verde e Meio Ambiente, 2010. 89 p. il. Coleção Juliana Santilli: Biblioteca da Embrapa Sede.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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159.Imagem marcado/desmarcadoSAVY FILHO, A.; AMORIM, E. P.; RAMOS, N. P.; MARTINS, A. L. M.; CAVICHIOLI, J. C. IAC-2028: nova cultivar de mamona. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 3, p. 449-452, mar. 2007 Título em inglês: IAC-2028: new castor bean cultivar.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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160.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A. L. da S.; HERNANI, L. C.; PEETERS, C. L.; GONÇALO, T. P. (ed.). Índice de qualidade participativo do plantio direto para a região de Rio Verde, GO (IQP-RV). Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2019. E-book. (Embrapa Solos. Documentos, 209).

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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Registros recuperados : 686
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  13/12/2016
Data da última atualização:  13/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SOBREIRA, F. M.; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A.; MARTINS, A. G.; SAKIYAMA, N. S.
Afiliação:  FABRÍCIO MOREIRA SOBREIRA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Catarinense; ANTONIO CARLOS BAIAO DE OLIVEIRA, SAPC; ANTONIO ALVES PEREIRA, SAPC; ANDRÉ GUARÇONI MARTINS, INCAPER; NEY SUSSUMU SAKIYAMA, UFV.
Título:  Divergence among arabica coffee genotypes for sensory quality.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 10, n. 10, p. 1442-1448, out. 2016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The production of specialty coffees is the main criterion to add value to the product. However, there is a lack of information regarding genetic variability of C. arabica for quality improvement. The aim of this study was to analyze the genetic divergence among Coffee arabica genotypes regarding the potential cup quality, possible limitations and their potential use in breeding programs to improve quality. We evaluated 101 coffee genotypes from the Germplasm Active Bank of Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais, covering different groups of genealogical origin. A randomized block design was used with two replications. Sensory analysis of the beverage was performed by two tasters per sample (repetition), using the Cup of Excellence methodology enhanced by the Brazilian Specialty Coffee Association. The attributes assessed were clean cup, sweetness, acidity, body, flavor, aftertaste, balance, overall and final score. K-means and Ward clustering methods were used to study the genotypes divergence. Based on sensory scores, the formed clusters differed with regards to all sensory characteristics (P ≤ 0.01). Three K-means clusters were formed among 40, 45 and 16 genotypes, with final average scores of 80.11, 83.17 and 87.56 points, respectively. Ninety percent of the genotypes evaluated have the genetic potential to produce specialty coffees. The observed divergence indicates the potential of genetic gains for quality and the Híbrido de Timor germplasm can be used ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bourbon; Híbrido de timor; Specialty coffee.
Thesaurus NAL:  Genetic resources.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151659/1/Divergence-among-arabica-coffee.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1060 - 1UPCAP - DD
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