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Registros recuperados : 79 | |
21. | | OLIVEIRA, J. S. de; CARVALHO, H. W. L. de; DOURADO, V. V.; SAMPAIO, G. V.; OLIVEIRA, A. C. Comportamento de cultivares de milho nos cerrados do Oeste Baiano no ano agrícola de 2000/2001. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 24., 2002, Florianópolis, SC. Meio ambiente e a nova agenda para o agronegócio de milho e sorgo: [resumos expandidos]. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Florianópolis: Epagri, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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22. | | PARENTE, H. N.; ZANINE, A. de M.; SANTOS, E. M.; FERREIRA, D. de J.; OLIVEIRA, J. S. de. Comportamento ingestivo de ovinos em pastagem de tifton-85 (Cynodon ssp) na Região Nordeste do Brasil. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 38, n. 2, p. 210-215, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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23. | | ZAMBOLIM, L.; JUNQUEIRA, N. T. V.; CHAVES, G. M.; ROMEIRO, R. da S.; OLIVEIRA, J. S. de. Bioensaios para detecção de resíduos de componentes fungitóxicos pela técnica de bioautografia, bioeletroforese e difusão em camada fina. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.18, n.3, p. 229-234, mar. 1983. Título em inglês: Bioassays for detecting residues of fungitoxic compounds through bioautography, bioelectrophoresis and thin-layer diffusion. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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25. | | BELLON, P. P.; OLIVEIRA, H. N. de; SANTANA, D. R. S.; OLIVEIRA, J. S. de; QUERINO, R. B. Características biológicas de Trichogramma pretiosum (Hymenoptera: Trichogrammatidae) em ovos de Anagasta kuehniella (Lepidoptera: Pyralidae) e Diatraea saccharalis (Lepidoptera: Crambidae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 14., 2012, Curitiba. SEB-40 anos de avanços da Ciência Entomológica Brasileira: anais web. [S.l.]: SEB, 2012. Autoria: QUERINO [i.e. SILVA], R. B. Q. da. RANYSE BARBOSA QUERINO DA SILVA Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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27. | | OLIVEIRA, J. S. de; LEITE, P. M.; SOUZA, L. B. de; MELLO, V. M.; SILVA, E. C.; RUBIM, J. C. Óleos de Jatropha gossypiifolia e Jatropha curcas L. e seu potencial como matéria-prima para a produção do biodiesel. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 2., 2007, Brasília, DF. Anais...Brasília, DF: MCT/ABIPTI, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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28. | | DOURADO, V. V.; CARVALHO, H. W. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; MARQUES, H. da S.; SAMPAIO, G. V.; CARVALHO, B. C. L. de; SANTOS, M. X. dos. Comportamento de cultivares de milho na Região de Irece no Estado da Bahia no ano agrícola de 1999/2000. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 24., 2002, Florianópolis, SC. Meio ambiente e a nova agenda para o agronegócio de milho e sorgo: [resumos expandidos]. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Florianópolis: Epagri, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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30. | | SAMPAIO, G. V.; CARVALHO, H. W. L. de; DOURADO, V. V.; OLIVEIRA. J. S. de; CARVALHO, B. C. L. de; MARQUES, H. da S.; SANTOS, M. X. dos. Estabilidade de cultivares de milho no Estado da Bahia no triênio 1998/1999/2000. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 24., 2002, Florianópolis, SC. Meio ambiente e a nova agenda para o agronegócio de milho e sorgo: [resumos expandidos]. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Florianópolis: Epagri, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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31. | | SILVA, N. V. da; COSTA, R. G.; MEDEIROS, A. N. de; AZEVEDO, P. S. de; OLIVEIRA, J. S. de; TORRES, J. F.; CORDEIRO, A. G. P. C. Características de carcaça de cordeiros alimentados com cietas contendo Flor-de-Seda (Calotropis procera SW). In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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32. | | SANTOS, A. M. C.; OLIVEIRA, J. S. de; BITTAR, E. R.; SILVA, A. L. da; GUIA, M. L. dos; BEMQUERER, M. P.; SANTORO, M. M. Improved purification process of β- and α-tripsin isoforms by ion-exchange choromatography. Brazilian Archives of Biology and technologgy: an International Journal, v.51, n. 4, p. 711-721, jul.-ago., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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33. | | MORAIS, E. G. F. de; LEMOS, W. de P.; ACIOLI, A. N. S.; OLIVEIRA, J. S. de; ADAIME, R.; MARSARO JUNIOR, A. L. Maracujá. In: SILVA, N. M. da; ADAIME, R.; ZUCCHI, R. A. (Ed.). Pragas agrícolas e florestais na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2016. Pt. 1, cap. 11, p. 201-221. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Roraima. |
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35. | | LANA, R. de P.; CAMARDELLI, M. M. L.; RODRIGUES, M. T.; EIFERT, E. da C.; OLIVEIRA, M. V. M. de; STRADIOTTI JÚNIOR, D.; OLIVEIRA, J. S. de. Óleo de soja e própolis na alimentação de cabras leiteiras: consumo de matéria seca e de nutrientes e parâmetros de fermentação ruminal. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 36, n. 1, p. 191-197, jan./fev. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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36. | | BASTOS, S. M. S. L.; SILVA, S. A. C. G. da; SANTOS, A. G. dos; OLIVEIRA, J. S. de; SOUZA, F. H. D. de; LOGES, V. Qualidade ornamental de gramas Axonopus e Paspalum spp. In: SIMPÓSIO DA REDE DE RECURSOS GENÉTICOS VEGETAIS DO NORDESTE, 2., 2015, Fortaleza. Anais... Fortaleza: Embrapa Agroindustria Tropical, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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37. | | OLIVEIRA, J. S. de; CARVALHO, H. W. L. de; LEAL, M. de L. da S.; SANTOS, M. X. dos; SAMPAIO, G. V.; MARQUES, H. da S.; DOURADO, V. V.; OLIVEIRA, A. C.; CARVALHO, B. C. L. de. Adaptabilidade e estabilidade de híbridos de milho no Estado da Bahia no ano agrícola de 1999/2000. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 1., 2001, Santo Antônio de Goiás, GO. Anais... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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38. | | OLIVEIRA, J. S. de; CARVALHO, H. W. L. de; LEAL, M. de L. da S.; SANTOS, M. X. dos; DOURADO, V. V.; MARQUES, H. da S.; SAMPAIO, G. V.; CARVALHO, B. C. L. de. Adaptabilidade e estabilidade de variedades e híbridos de milho no Estado da Bahia no ano agrícola de 1999/2000. Agrotrópica, Ilhéus, v. 13, n. 3, p. 91-100, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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39. | | MARQUES, H. da S.; CARVALHO, H. W. L. de; LEAL, M. de L. da S.; SANTOS, M. X. dos; OLIVEIRA, J. S. de; DOURADO, V. V.; SAMPAIO, G. V.; CARVALHO, B. C. L. de. Comportamento de cultivares de milho no Estado da Bahia no ano agrícola de 1999/2000. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS,1., 2001, Santo Antonio de Goias, GO. Anais... Santo Antonio de Goias: Embrapa Arroz e Feijao, 2001. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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40. | | LEAL, M. de L. da S.; CARVALHO, H. W. L. de; CARDOSO, M. J.; SANTOS, M. X. dos; LIRA, M. A.; SANTOS, D. M. dos; OLIVEIRA, J. S. de; OLIVEIRA, A. C. de. Comportamento de cultivares de milho no Nordeste brasileiro no ano agrícola de 1999/2000. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 1., 2001, Santo Antônio de Goiás, GO. Anais... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijao, 2001. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 79 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/07/2012 |
Data da última atualização: |
20/10/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
TONIETTO, J.; SOTÉS RUIZ, V.; MONTES, C.; MARTÍN ULIARTE, E.; ANTELO BRUNO, L.; CLÍMACO, P.; PÉREZ ACEVEDO, Y.; VALENZUELA-SOLANO, C.; HATTA SAKODA, B.; CARBONNEAU, A. |
Afiliação: |
JORGE TONIETTO, CNPUV; Vicente SOTÉS RUIZ, UPM - Universidad Politécnica de Madrid, Spain; Carlo MONTES, CEAZA - Centro de Estudios Avanzados en Zonas Áridas, Chile; Ernesto MARTÍN ULIARTE, INTA - EEA Mendoza, Argentina; Luis ANTELO BRUNO, PFCUVS-FAUTAPO, Desarrollo de Mercados, Bolivia; Pedro CLÍMACO, Instituto Nacional de Recursos Biológicos, I.P., INIA - Dois Portos, Portugal; Yenia PÉREZ ACEVEDO, Instituto de Investigaciones en Fruticultura Tropical, Cuba; César VALENZUELA-SOLANO, Instituto Nacional de Investigaciones Forestales, Agrícolas y Pecuarias – INIFAP, México; Beatriz HATTA SAKODA, Universidad Nacional Agraria La Molina, Peru; Alain CARBONNEAU, AGRO Montpellier, France. |
Título: |
Climatic groups in Ibero-America viticulture compared to worldwide wine producer regions. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRES DES TERROIRS VITIVINICOLES, 9., 2012, Bourgogne/Champagne. [Annales...] [S.l.: s.n.], 2012. |
Descrição Física: |
1 pendrive. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The wine production is an important activity in many Ibero-American countries. The wine producer regions of these countries configure a large use of different climate types and viticultural climates. In a vitivinicultural zoning project of CYTED (Ibero-American Program for Science, Technology and Development), a viticultural climatic characterization was done in this macro viticultural region. The project have assembled a climatic database that characterizes the viticultural regions, including relevant variables for viticulture: air temperature (mean, maximum, and minimum), precipitation, relative humidity, solar radiation, number of sunshine hours, wind speed, and evapotranspiration. Using indices of the Geoviticulture MCC System (HI, CI and DI), more than 70 viticultural regions in different countries (Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Cuba, Spain, Mexico, Peru, Portugal and Uruguay) were characterized according to its viticultural climatic. The results, which will be integrated to the worldwide database of the MCC System, showed that the Ibero-American viticulture is placed in a wide range of climatic groups of the wine producing regions around the world. This article presents the climatic groups found in Ibero-America, identifying also some new climatic groups not yet found in other regions of the world. This work also identifies some climatic groups not found in Ibero-America viticulture. The research has also highlighted viticultural areas characterized by climates with ?intra-annual climatic variability?, with the potential to produce more than one growing cycle per year. The results allow to conclude that the wide variability and climatic diversity present in Ibero-America may be one of the reasons to explain the diversity in terms of wine types, sensorial characteristics, typicity and uniqueness of wines produced on this macro-region. MenosThe wine production is an important activity in many Ibero-American countries. The wine producer regions of these countries configure a large use of different climate types and viticultural climates. In a vitivinicultural zoning project of CYTED (Ibero-American Program for Science, Technology and Development), a viticultural climatic characterization was done in this macro viticultural region. The project have assembled a climatic database that characterizes the viticultural regions, including relevant variables for viticulture: air temperature (mean, maximum, and minimum), precipitation, relative humidity, solar radiation, number of sunshine hours, wind speed, and evapotranspiration. Using indices of the Geoviticulture MCC System (HI, CI and DI), more than 70 viticultural regions in different countries (Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Cuba, Spain, Mexico, Peru, Portugal and Uruguay) were characterized according to its viticultural climatic. The results, which will be integrated to the worldwide database of the MCC System, showed that the Ibero-American viticulture is placed in a wide range of climatic groups of the wine producing regions around the world. This article presents the climatic groups found in Ibero-America, identifying also some new climatic groups not yet found in other regions of the world. This work also identifies some climatic groups not found in Ibero-America viticulture. The research has also highlighted viticultural areas characterized by climates wi... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Iberoamérica; Produção mundial. |
Thesagro: |
Clima; Mercado; Producao; Uva; Vinho; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61777/1/03-TONIETTO.pdf
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Marc: |
LEADER 02820nam a2200325 a 4500 001 1927783 005 2016-10-20 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aTONIETTO, J. 245 $aClimatic groups in Ibero-America viticulture compared to worldwide wine producer regions.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRES DES TERROIRS VITIVINICOLES, 9., 2012, Bourgogne/Champagne. [Annales...] [S.l.: s.n.]$c2012 300 $c1 pendrive. 520 $aThe wine production is an important activity in many Ibero-American countries. The wine producer regions of these countries configure a large use of different climate types and viticultural climates. In a vitivinicultural zoning project of CYTED (Ibero-American Program for Science, Technology and Development), a viticultural climatic characterization was done in this macro viticultural region. The project have assembled a climatic database that characterizes the viticultural regions, including relevant variables for viticulture: air temperature (mean, maximum, and minimum), precipitation, relative humidity, solar radiation, number of sunshine hours, wind speed, and evapotranspiration. Using indices of the Geoviticulture MCC System (HI, CI and DI), more than 70 viticultural regions in different countries (Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Cuba, Spain, Mexico, Peru, Portugal and Uruguay) were characterized according to its viticultural climatic. The results, which will be integrated to the worldwide database of the MCC System, showed that the Ibero-American viticulture is placed in a wide range of climatic groups of the wine producing regions around the world. This article presents the climatic groups found in Ibero-America, identifying also some new climatic groups not yet found in other regions of the world. This work also identifies some climatic groups not found in Ibero-America viticulture. The research has also highlighted viticultural areas characterized by climates with ?intra-annual climatic variability?, with the potential to produce more than one growing cycle per year. The results allow to conclude that the wide variability and climatic diversity present in Ibero-America may be one of the reasons to explain the diversity in terms of wine types, sensorial characteristics, typicity and uniqueness of wines produced on this macro-region. 650 $aClima 650 $aMercado 650 $aProducao 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aIberoamérica 653 $aProdução mundial 700 1 $aSOTÉS RUIZ, V. 700 1 $aMONTES, C. 700 1 $aMARTÍN ULIARTE, E. 700 1 $aANTELO BRUNO, L. 700 1 $aCLÍMACO, P. 700 1 $aPÉREZ ACEVEDO, Y. 700 1 $aVALENZUELA-SOLANO, C. 700 1 $aHATTA SAKODA, B. 700 1 $aCARBONNEAU, A.
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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