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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
02/12/2020 |
Data da última atualização: |
02/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ÁVILA, B. P.; CARDOZO, L. O.; ALVES, G. D.; PEREIRA, A. M.; GULARTE, M. A.; OLIVEIRA, R. P. de. |
Afiliação: |
BIANCA PIO ÁVILA, UFPEL; L. O. CARDOZO, IFSUL; G. D. ALVES, IFSUL; A. M. PEREIRA, UFPEL; M. A. GULARTE, UFPEL; ROBERTO PEDROSO DE OLIVEIRA, CPACT. |
Título: |
Targeted chemical and sensory profiling to guide consumption of blood orange. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Culinary Science & Technology, 2020. |
DOI: |
doi.org/10.1080/15428052.2020.184358 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to identify the perception of consumers regarding the consumption of blood oranges as well as to generate information that helps in their greater consump-tion. The physical-chemical characterization of the blood orange, cultivar Cara Cara, and the yellow-pulp orange, cultivar Bahia, was carried out, drawing a parallel between them that indicated their potential nutritional benefits. Both samples showed desirable characteristics, Cara Cara has higher levels of carotenoids, flavonoids and total phenols. The sensorial analysis revealed important descriptors of differences between oranges and was possible to identify factors that characterized the mar-keting and consumption of blood oranges, which were related to the consumption, quality, health and, perception of this type of fruit. It was concluded that these evaluations were able to indicate important characteristics to be used in marketing stra-tegies in order to promote the greater consumption of oranges with red pulp, exploring their bioactive benefits. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Blood orange; Cultivar Bahia; Cultivar Cara Cara. |
Thesagro: |
Laranja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218575/1/Targeted-Chemical-and-Sensory-Profiling-to-Guide-Consumption-of-Blood-Orange.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pantanal. Para informações adicionais entre em contato com cpap.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
28/02/2013 |
Data da última atualização: |
28/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, V. S.; PELLEGRIN, A. O.; MOURAO, G. de M.; TOMAS, W. M.; CAMPOS, Z. M. da S.; RECH, R. R.; TREVISOL, I. M.; ESTEVES, P. A.; JULIANO, R. S.; PIOVEZAN, U.; PANDOLFI, J. R. C.; DALMEDICO, G.; DAMBROS JUNIOR, D.; FERREIRA, F.; FONTANA, I.; GONÇALVES, V. S. P.; COBERLLINI, L. G.; MARQUES, J. R. M.; SCHAEFER, R.; PEIXOTO, J. de O.; FILIPPINI, A.; SALVADOR, C. H.; TORTATO, M.; JORGE, R. S. P.; SANTOS, F.; CELANT, T. M. B.; VILLAS BOAS, J.; SOUZA, G. N. de; GATTO, L.; VESCHI, J. L. A.; GULIAS-GOMES, C. C.; ROSOT, M. A. D. |
Afiliação: |
VIRGINIA SANTIAGO SILVA, CNPSA; AIESCA OLIVEIRA PELLEGRIN, CPAP; GUILHERME DE MIRANDA MOURAO, CPAP; WALFRIDO MORAES TOMAS, CPAP; ZILCA MARIA DA SILVA CAMPOS, CPAP; RAQUEL RUBIA RECH, CNPSA; IARA MARIA TREVISOL, CNPSA; PAULO AUGUSTO ESTEVES, CNPSA; RAQUEL SOARES JULIANO, CPAP; UBIRATAN PIOVEZAN, CPAP; JOSE RODRIGO CLAUDIO PANDOLFI, CNPSA; GEORDANO DALMEDICO, CNPSA; DARCI DAMBROS JUNIOR, CNPSA; F. FERREIRA, USP; I. FONTANA, USP; V. S. P. GONÇALVES, UNB; L. G. COBERLLINI, UFRS; J. R. M. MARQUES; REJANE SCHAEFER, CNPSA; JANE DE OLIVEIRA PEIXOTO, CNPSA; A. FILIPPINI, IBAMA; C. H. SALVADOR, COOPERATIVA CAIPORA; M. TORTATO, INSTITUTO JAVALI BRASIL; R. S. P. JORGE, INSTITUTO CHICO MENDES; F. SANTOS; TANIA MARIA BIAVATTI CELANT, CNPSA; J. VILLAS BOAS; GUILHERME NUNES DE SOUZA, CNPGL; LUCIA GATTO, CNPGC; JOSIR LAINE APARECIDA VESCHI, CPATSA; CLAUDIA CRISTINA GULIAS GOMES, CPPSUL; MARIA AUGUSTA DOETZER ROSOT, CNPF. |
Título: |
Disease surveillance and population management structuration programs of wild boar (Sus scrofa) in the classical swine fever free area in Brazil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO EMBRAPA LABEX EUA DE SANIDADE ANIMAL, 2., Brasília, 2012. Proceedings... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012. |
Páginas: |
p. 91-92. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Control; Disease; Dooença; Pigs; Porcos selvagem; Surveillance; Vigilância; Wild pigs. |
Thesagro: |
Epidemiologia; Peste Suína; Porco; Suíno. |
Thesaurus NAL: |
epidemiology. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01836naa a2200649 a 4500 001 1951609 005 2013-02-28 008 2012 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSILVA, V. S. 245 $aDisease surveillance and population management structuration programs of wild boar (Sus scrofa) in the classical swine fever free area in Brazil. 260 $c2012 300 $ap. 91-92. 650 $aepidemiology 650 $aEpidemiologia 650 $aPeste Suína 650 $aPorco 650 $aSuíno 653 $aControl 653 $aDisease 653 $aDooença 653 $aPigs 653 $aPorcos selvagem 653 $aSurveillance 653 $aVigilância 653 $aWild pigs 700 1 $aPELLEGRIN, A. O. 700 1 $aMOURAO, G. de M. 700 1 $aTOMAS, W. M. 700 1 $aCAMPOS, Z. M. da S. 700 1 $aRECH, R. R. 700 1 $aTREVISOL, I. M. 700 1 $aESTEVES, P. A. 700 1 $aJULIANO, R. S. 700 1 $aPIOVEZAN, U. 700 1 $aPANDOLFI, J. R. C. 700 1 $aDALMEDICO, G. 700 1 $aDAMBROS JUNIOR, D. 700 1 $aFERREIRA, F. 700 1 $aFONTANA, I. 700 1 $aGONÇALVES, V. S. P. 700 1 $aCOBERLLINI, L. G. 700 1 $aMARQUES, J. R. M. 700 1 $aSCHAEFER, R. 700 1 $aPEIXOTO, J. de O. 700 1 $aFILIPPINI, A. 700 1 $aSALVADOR, C. H. 700 1 $aTORTATO, M. 700 1 $aJORGE, R. S. P. 700 1 $aSANTOS, F. 700 1 $aCELANT, T. M. B. 700 1 $aVILLAS BOAS, J. 700 1 $aSOUZA, G. N. de 700 1 $aGATTO, L. 700 1 $aVESCHI, J. L. A. 700 1 $aGULIAS-GOMES, C. C. 700 1 $aROSOT, M. A. D. 773 $tIn: SIMPÓSIO EMBRAPA LABEX EUA DE SANIDADE ANIMAL, 2., Brasília, 2012. Proceedings... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012.
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