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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoOBA, E. T.; CORREA, R. de O.; MARINHO, R. das G. B.; TOSTES, L. V.; SANTOS, J. S. dos; MEYER, G.; MARTINS JUNIOR, H. Avaliação hematológica de tambaqui (Colossoma macropomum ) após alimentação com torta de tucumã. In: CONFERÊNCIA LATINOAMERICANA SOBRE CULTIVO DE PEIXES NATIVOS, 3.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO DE PEIXES NATIVOS, 3., 2011, Lavras. Anais... Lavras: UFLA, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental.

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22.Imagem marcado/desmarcadoDUARTE, S. S.; YOSHIOKA, E. T. O.; MARINHO, R. das G. B.; MONTAGNER, D.; DAMASCENO, L. F.; LIMA, J. de F. Crescimento de juvenis de Macrobrachium Amazonicum (Heller, 1862) alimentado com dietas Isoproteicas substituindo farinha de peixe por farinha de castanha do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AQUICULTURA DE ESPÉCIES NATIVAS, 4., 2013, Belém, PA. [Resumos]. [Belém, PA: s.n.], 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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23.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, D. A.; SANTOS, E. F.; NEVES, L. R.; MARINHO, R. das G. B.; DIAS, M. W. R.; DIAS, M. K. R.; DIAS, M. T. Parasitos de híbridos de tambatinga cultivados em tanque-rede no rio Matapi, região do município de Santana, Estado do Amapá. In: AQUACIÊNCIA, 2010, Recife. Anais... Recife: AQUABIO, UFRPE, 2010. Resumo simples.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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24.Imagem marcado/desmarcadoHOSHINO, M. D. F. G.; MARINHO, R. das G. B.; PEREIRA, D. F.; YOSHIOKA, E. T. O.; TAVARES-DIAS, M.; OZORIO, R. O. de A.; RODRIGUEZ, A. F. R.; RIBEIRO, R. A.; FARIA, F. S. E. D. V. de. Hematological and biochemical responses of pirarucu (Arapaima gigas, Arapaimidae) fed with diets containing a glucomannan product derived from yeast and algae. Acta Amazonica, Manaus, v. 47, n. 2, p. 87-94, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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25.Imagem marcado/desmarcadoOBA, E. T.; CORREA, R. de O.; MARINHO, R. das G. B.; TOSTES, L. V.; SANTOS, J. S. dos; MEYER, G.; MARTINS JÚNIOR, H.; COSTA, S. M. da; SANTOS, C. P.; LIMA, G. R. Efeito da alimentação com torta de dendê sobre os parâmetros hematológicos de tambaqui (Colossoma macropomum). In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE AQUICULTURA E BIOLOGIA AQUÁTICA, 4., 2010, Recife. Anais... Jaboticabal: Sociedade Brasileira de Aquicultura, 2010. Resumo simples.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental.

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26.Imagem marcado/desmarcadoOBA, E. T.; CORREA, R. de O.; MARINHO, R. das G. B.; TOSTES, L. V.; SANTOS, J. S. dos; MEYER, G.; MARTINS JÚNIOR, H.; COSTA, S. M. da; SANTOS, C. P.; LIMA, G. R. Avaliação hematológica de tambaqui (Colossoma macropomum) após alimentação com torta de girassol. In: AQUACIÊNCIA, 2010, Recife. Anais... Recife: AQUABIO, UFRPE, 2010. Resumo simples.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  17/04/2017
Data da última atualização:  05/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  HOSHINO, M. D. F. G.; MARINHO, R. das G. B.; PEREIRA, D. F.; YOSHIOKA, E. T. O.; TAVARES-DIAS, M.; OZORIO, R. O. de A.; RODRIGUEZ, A. F. R.; RIBEIRO, R. A.; FARIA, F. S. E. D. V. de.
Afiliação:  MARIA DANIELLE FIGUEIREDO GUIMARÃES HOSHINO, Unifap; RENATA DAS GRAÇAS BARBOSA MARINHO, Pescap; DIOGLE FARIAS PEREIRA, Ueap; ELIANE TIE OBA YOSHIOKA, CPAF-AP; MARCOS TAVARES-DIAS, CPAF-AP; RODRIGO OTAVIO DE ALMEIDA OZORIO, CIIMAR; ANSELMO FORTUNATO RUIZ RODRIGUEZ, UFAC; RICARDO AMARAL RIBEIRO, UFAC; FERNANDO SÉRGIO ESCÓCIO DRUMMOND VIANA DE FARIA, UFAC.
Título:  Hematological and biochemical responses of pirarucu (Arapaima gigas, Arapaimidae) fed with diets containing a glucomannan product derived from yeast and algae.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Amazonica, Manaus, v. 47, n. 2, p. 87-94, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The hematological and biochemical responses of pirarucu fingerlings (Arapaima gigas) fed with diets containing different concentrations of a glucomannan product derived from yeast and algae were evaluated in order to ascertain the effect of these diets on fish physiology. Four treatments were conducted, with three replications, with 12 fish in each tank. The product evaluated (MycosorbA+®) was incorporated into the commercial diet, at four concentrations: 0, 1, 2 and 4 g.kg-1, called M0%, M0.1%, M0.2% and M0.4%, respectively. After 45 days of feeding, blood samples from six fish in each replicate were collected to perform the analyses. Their weight and length were determined to calculate the condition factor and weight gain, but no differences (P > 0.05) were observed among the treatments. No changes to the hematocrit, hemoglobin or erythrocyte levels or to the hematimetric indices of the pirarucus were observed. The glucose and triglyceride levels of the pirarucus in the M0.1% and M0.2% groups were significantly lower than those of the M0% group. The M0.2% group showed higher albumin levels (P < 0.05) than M0% and M0.4%. The M0.4% group showed a total cholesterol level that was significantly higher than in all other treatments. MycosorbA+® contributed towards increasing the levels of defense cells in A. gigas. It would be possible to use this product at concentrations of between 0.1% and 0.2%, given that they increase the levels of some defense cells and plasma albumin conc... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Albumin; White blood cell.
Thesagro:  Albumina; Glóbulo branco; Peixe de água doce.
Thesaurus NAL:  Chlorella vulgaris; Freshwater fish.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/159065/1/CPAF-AP-2017-Hematological-and-biochemical-responses-of-pirarucu.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
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CPAF-AP17715 - 1UPCAP - DD
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