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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALZATE MARIN, A. L. Resistência à antracnose do feijoeiro (Phaseolus vulgaris L.): diversidade genética de raças de Colletotrichum lindemuthianum, herança da resistência e identificação de marcadores moleculares. 1996. 65 f. Tese (Doutorado em Genética e Melhoramento) - Universidade Federal de Viçosa, Viçosa, MG.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMARIN, A. A. Proyecto de automatizacion del sistema de bibliotecas, documentacion e informacion. San José: Universidad de Costa Rica, 1989. 66 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGRAF-MARIN, A. Studies on powdery mildew of cereals. Ithaca: Cornell University - Agricultural Experiment Station, 1934. 48 p. (Cornell University. Agricultural Experiment Station. Memoir, 157).

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMARIN, A.; SANTOS, D. M. M. dos. Interação da deficiência hídrica e da toxicidade do alumínio em guandu cultivado em hidroponia. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 10, p. 1267-1275, out. 2008. Título em inglês: Interaction of water stress and aluminum toxicity in pigeon pea cultivated in hydroponics.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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5.Imagem marcado/desmarcadoALZATE-MARIN, A. L.; SARTORATO, A. Analysis of the pathogenic variability of Colletotrichum lindemuthianum in Brazil. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, East Lansing, v. 47, p. 241-242, Mar. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSARTORATO, A.; ALZATE-MARIN, A. L. Analysis of the pathogenic variability of Phaeoisariopsis griseola in Brazil. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, East Lansing, v. 47, p. 235-236, Mar. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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7.Imagem marcado/desmarcadoAZCON, R.; MARIN, A. D.; BAREA, J. M. Comparative role of phosphate in soil or inside the host on the formation and effects of endomycorrhiza. Plant Soil, v.49, n.3, p.561-567, 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMARIN, A. R.; MASSCHELEYN, P. H.; PATRICK JR, W. H. The influence of chemical form and concentration of arsenic on rice growth and tissue arsenic concentration. Plant Soil, v. 139, n. 2, p. 175-183, 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoMARIN, A.; SANTOS, D. M. M. dos; BANZATTO, D. A.; CODOGNOTTO, L. M. Influência da disponibilidade hídrica e da acidez do solo no teor de prolina livre de guandu. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 2, p. 355-358, fev. 2006 Notas Científicas. Título em inglês: Influence of water availability and soil acidity on the level of free proline in pigeon pea.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. G. de MORAIS; ALZATE-MARIN, A. L.; MOREIRA, M. A.; BARROS, E. G. de. Association between RAPD marker OPAS13950C and anthracnose resistance allele Co-43 of common bean cultivar PI 207262. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 7, n. 1, p. 24-28, June 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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11.Imagem marcado/desmarcadoMARIN, A.; SANTOS, D. M. M. dos; MORO, F. V.; BANZATTO, D. A.; MADALENO, L. L. Alterações anatômicas em raízes de guandu sob influência da toxidade do alumínio no solo. Ecossistema, Espírito Santo do Pinhal, v. 33, n. 1/2, p. 5-10, jan./dez., 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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12.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, R. S. C.; SAMPAIO, E. V. S. B.; GIONGO, V.; PÉREZ-MARIN, A. M. Biogeochemical cycling in terrestrial ecosystems of the Caatinga Biome. Brazilian Journal of Biology, São Carlos, v. 72, n. 3, p. 643-653, 2012. Suplemento 3.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, T. L. P. O.; ALZATE-MARIN, A. L.; FALEIRO, F. G.; BARROS, E. G. de. Pathosystem common bean-uromyces appendiculatus: host resistance, pathogen specialization, and breeding for rust resistance. Pest Technology, v. 2, n. 2, p. 56-69, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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14.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, L.; BEN, R. L.; MARIN, A.; PERISSUTTI, G. E.; GUERRA, C. C. Estudo de procedimentos e parâmetros para a elaboração de vinhos tintos finos licorosos. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 59. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99)

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, A. F. dos; MENEZES, R. S. C.; FRAGA, V. S.; PÉREZ-MARIN, A. M. Efeito residual da adubação orgânica sobre a produtividade de milho em sistema agroflorestal. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v.14, n.12, p. 1267–1272, dez., 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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16.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, R. da C. C.; CAVALCANTE, A. de M. B.; MARIN, A. M. P. (ed.). Desertificação e mudanças climáticas no Semiárido brasileiro. Campina Grande: INSA, 2011. 209 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos / UEP-Recife.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMARIN, A. M. P.; MENEZES, R. S. C.; SALCEDO, I. H. Produtividade de milho solteiro ou em aléias de gliricídia adubado com duas fontes orgânicas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 5, p. 669-677, maio 2007 Título em inglês: Productivity of maize intercropped or not with gliricidia ammended with two organic fertilizers.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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18.Imagem marcado/desmarcadoMARIN, A.; SANTOS, D. M. M.; RODRIGUES, T. J. D.; BANZATTO, D. A. Efeito simultâneo do estresse hídrico e do alumínio na germinação e no estabelecimento de plântulas de duas cultivares de guandu (Cajanus cajan (L.) Millsp., Fabaceae.). Ecossistema, Espirito Santo do Pinhal, v. 26, n. 1, p. 91, jan./jul. 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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19.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, T. C.; RIBEIRO, F. S. S.; OLIVEIRA, M. R. G. de; PÉREZ-MARIN, A. M. Aspidosperma pyrifolium seeds treated with ultrasound and microwave. Pesquisa Florestal Brasileira, v. 43, e202002148, p. 1-6, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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20.Imagem marcado/desmarcadoALZATE-MARIN, A. L.; COSTA, M. R.; SARTORATO, A.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, A. M. Use of previously identified rapd molecular markers as a tool to verify presence of resistance genes in common bean. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 44, p. 123-124, Mar. 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  26/05/2009
Data da última atualização:  24/02/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  SOUZA, T. L. P. O.; ALZATE-MARIN, A. L.; FALEIRO, F. G.; BARROS, E. G. de.
Afiliação:  Thiago Lívio P. O. Souza, UFV; Ana L. Alzate-Marin, USP; Fábio Gelape Faleiro, CPAC; Everaldo G. de Barros, UFV.
Título:  Pathosystem common bean-uromyces appendiculatus: host resistance, pathogen specialization, and breeding for rust resistance.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Pest Technology, v. 2, n. 2, p. 56-69, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Common bean (Phaseolus vulgaris L.) is the world's most important food legume for direct human consumption. This new world crop is adapted to many niches and it is grown in distinct regions and different seasons around the world. The common bean crop is grown by subsistence levels farmers with little technology as well as by farmers in developed nations that use high input technologies. Unfortunately, common bean yields are quite low compared to other grain legumes; e.g., soybeans and peas. One of the several factors contributing to this situation is the high number of pathogens that cause common bean diseases. Among these diseases is the common bean rust, incited by the basidomycete fungus Uromyces appendiculatus F. Strauss (syn. U. Phaseoli G. Winter), which can cause great yield losses. We present here relevant information about the common bean rust including its etiology, epidemiology, the rust pathogen infection process, the symptomatology and genetic diversity of the pathogen. We also review progress on the control of the disease using cultural practices, biological and chemical methods. It is also reported and discussed the host resistance and pathogen specialization, genetics of host-pathogen interactions, the available molecular markers linked to rust resistance genes, and its utilization in marker assisted selection (MAS) for the development for rust resistance cultivars.
Thesagro:  Doença de planta.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
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