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25. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BALDISSERA, T. C.; MARÍN, A.; PINTO, C. E.; GARAGORRY, F. C.; BARBOSA, A. M.; CARVALHO, P. C. F. Altura adequada de pastejo maximiza ingestão de forragem e nutrientes. In: WORKSHOP DE CIÊNCIA E INOVAÇÃO EM PECUÁRIA, 1., 2020, Lages. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2020. p. 84. (Epagri. Documentos, 322). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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26. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FELDBERG, N. P.; DAAMEN, T. A. J.; MARIN, A. J.; BRUCKER, C. H.; SILVA, J. O. DA C. O cultivo do pessegueiro em novas regiões. In: RASEIRA, M. do C. B.; PEREIRA, J. F. M.; CARVALHO, F. L. C. (Ed.). Pessegueiro. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 675-686. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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27. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALZATE-MARIN, A. L.; ARRUDA, K. M.; SOUZA, K. A. de; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Introgression of Co-42 and Co-5 anthracnose resistance genes into 'Carioca' common bean cultivars. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 4, n. 4, p. 446-451, Dec. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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28. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FERES, J. M.; GUIDUGLI, M. C.; CIAMPI, A. Y.; MESTRINER, M. A.; SILVA, A. J.; ALZATE-MARIN, A. L. Estudos genéticos preliminares de populações da espécie florestal Hymenaea courbaril conservadas ex-situ no noroeste de são Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 52., 2006, Foz do Iguaçu, PR. Resumos... Ribeirão Preto, SP: Sociedade Brasileira de Genética, 2006. p. 1003. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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31. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALZATE-MARIN, A. L.; COSTA, M. R.; SARTORATO, A.; DEL PELOSO, M. J.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Genetic variability and pedigree analysis of brazilian common bean elite genotypes. Scientia Agricola, v. 60, n. 2, p. 283-290, abr./jun. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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32. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARTÍNEZ MARÍN, A. L.; SIGLER, A. I. G.; PEÑA BLANCO, F.; GARCÍA, V. D.; HERNÁNDEZ RUIPÉREZ, F. Metaanálisis del uso de semillas y aceites en la dieta de ovejas y cabras. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 9, p. 821-828, set. 2015. Título em inglês: Meta?analysis of the use of oilseeds and oils in ewe and goat diets. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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33. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FERES, J. M.; GUIDUGLI, M. C.; MESTRINER, M. A.; SEBBENN, A. M.; CIAMPI, A. Y.; ALZATE MARIN, A. L. Microsatellite diversity and effective population size in a germplasm bank of Hymenaea courbaril var. stilbocarpa (Leguminosae), an andangered tropical tree: recommendations for conservation. Genetic Resources and Crop Evolution, v. 56, p. 797-807, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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34. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARÍN, A.; BALDISSERA, T.; PINTO, C.; GARAGORRY, F. C.; ZUBIETA, A.; GIRALDO, L.; CHIRINDA, N.; ARANGO, J.; CARVALHO, P. Una innovación en el manejo del pastoreo como estrategia para mejorar la producción animal y reducir las emisiones de GEI. Wageningen: CGIAR: CCAFS, 2017. 4 p. (Info note). Research Program on Climate Change, Agriculture and Food Security. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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36. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALZATE-MARIN, A. L.; COSTA, M. R.; SARTORATO, A.; RAVA, C. A.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Use of markers as a tool to investigate the presence of disease resistance genes in common bean cultivars. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 1, n. 2, p. 125-133, June 2001. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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37. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALZATE-MARIN, A. L.; COSTA, M. R.; SARTORATO, A.; DEL PELOSO, M. J.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Variabilidade genética em genótipos de feijoeiro comum avaliada com marcadores moleculares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 1., 2001, Goiânia. Anais... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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38. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BEZERRA, B. G.; SANTOS, C. A. C. dos; SILVA, B. B. da; PEREZ-MARIN, A. M.; BEZERRA, M. V. C.; BEZERRA, J. R. C.; RAO, T. V. R. Estimation of soil moisture in the root-zone from remote sensing data. Revista Brasileira de Ciência Solo, v.37, n.3, p. 596-603, May/June. 2013 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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39. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GUIDUGLI, M. C.; HILDEBRAND, H. S.; CANAS, M. C. T.; PIMENTEL, A. L.; CIAMPI, A. Y.; MESTRINER, M. A.; SILVA, A. J.; ALZATE-MARIN, A. L. Diversidade genética de populações naturais da espécie florestal Hymenaea courbaril no noroeste de São Paulo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 52., 2006, Foz do Iguaçu, PR. Resumos... Ribeirão Preto, SP: Sociedade Brasileira de Genética, 2006. p. 1002. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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40. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, T. L. P. O. de; ALZATE-MARIN, A. L.; DESSAUNE, S. N.; NUNES, E. S.; QUEIROZ, V. T. de; MOREIRA, M. A.; BARROS, E. G. de. Inheritance study and validation of SCAR molecular marker for rust resistance in common bean. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 7, n. 1, p. 11-15, June 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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Registros recuperados : 55 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
24/03/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MIRANDA, M.; SUN, X.; MARÍN, A.; SANTOS L. C. dos; PLOTTO, A.; BAI, J.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E. |
Afiliação: |
ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Nano- and micro-sized carnauba wax emulsions-based coatings incorporated with ginger essential oil and hydroxypropyl methylcellulose on papaya: Preservation of quality and delay of post-harvest fruit decay. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry: X, v. 13, 100249, 2022. |
Páginas: |
13 p. |
ISSN: |
2590-1575 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.fochx.2022.100249 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Carnauba wax nano and micro-sized emulsions and hydroxypropyl methylcellulose coatings, alone or combined with ginger essential oils (GEO) were applied on papayas and evaluated under several storage conditions. In a first experiment, storage parameters were: 6 days at 22 ◦C, and 9 days at 13 ◦C followed by 5 days at 22 ◦C. In a second experiment, storage was: 5 days at 22 ◦C, and 10 days at 16 ◦C followed by 3 days at 22 ◦C. Coating effects were dependent on storage conditions. While fruits were in cold storage, there were few changes; however, at 22 ◦C, the differences between coatings became more evident. Nanoemulsions maintained papaya quality during storage by retarding firmness loss, color changes, and reducing respiration rates, resulting in delayed ripening.GEO exhibited some positive effect on fungal disease control. Nanoemulsion-based coatings improved shelf lifeby reducing weight loss, color development, and slowing ripening of papaya fruit |
Palavras-Chave: |
Edible coatings; Postharvest quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232903/1/P-Nano-and-micro-sized-carnauba-wax-emulsions-based-coatings.pdf
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Marc: |
LEADER 01879naa a2200277 a 4500 001 2141287 005 2024-01-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2590-1575 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.fochx.2022.100249$2DOI 100 1 $aMIRANDA, M. 245 $aNano- and micro-sized carnauba wax emulsions-based coatings incorporated with ginger essential oil and hydroxypropyl methylcellulose on papaya$bPreservation of quality and delay of post-harvest fruit decay.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a13 p. 520 $aCarnauba wax nano and micro-sized emulsions and hydroxypropyl methylcellulose coatings, alone or combined with ginger essential oils (GEO) were applied on papayas and evaluated under several storage conditions. In a first experiment, storage parameters were: 6 days at 22 ◦C, and 9 days at 13 ◦C followed by 5 days at 22 ◦C. In a second experiment, storage was: 5 days at 22 ◦C, and 10 days at 16 ◦C followed by 3 days at 22 ◦C. Coating effects were dependent on storage conditions. While fruits were in cold storage, there were few changes; however, at 22 ◦C, the differences between coatings became more evident. Nanoemulsions maintained papaya quality during storage by retarding firmness loss, color changes, and reducing respiration rates, resulting in delayed ripening.GEO exhibited some positive effect on fungal disease control. Nanoemulsion-based coatings improved shelf lifeby reducing weight loss, color development, and slowing ripening of papaya fruit 653 $aEdible coatings 653 $aPostharvest quality 700 1 $aSUN, X. 700 1 $aMARÍN, A. 700 1 $aSANTOS L. C. dos 700 1 $aPLOTTO, A. 700 1 $aBAI, J. 700 1 $aASSIS, O. B. G. de 700 1 $aFERREIRA, M. D. 700 1 $aBALDWIN, E. 773 $tFood Chemistry: X$gv. 13, 100249, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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