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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
06/01/1999 |
Data da última atualização: |
06/01/1999 |
Autoria: |
MEDEIROS, L. F. D.; QUINTANILHA, J. R. SCHERER, P. O.; VIEIRA, D. H. |
Título: |
Reacoes fisiologicas de caprinos de diferentes racas mantidos a sombra, ao sol e em ambiente parcialmente sombreado. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 35., 1998, Botucatu, SP. Anais... Botucatu: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1998. |
Volume: |
v.4 |
Páginas: |
p.91-93. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do trabalho foi estudar os efeitos do estresse termico sobre algumas respostas fisiologicas termorreguladoras (TR, FR e FC) de cabras das racas Parda Alema, de clima temperado e da Anglo-nubiana, de clima tropical, mantida a sombra, ao sol e em ambiente parcialmente sombreado. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Goat; Rio de Janeiro; Tolerancia ao calor. |
Thesagro: |
Caprino. |
Thesaurus Nal: |
heat tolerance; tropics. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01092naa a2200253 a 4500 001 1515629 005 1999-01-06 008 1998 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMEDEIROS, L. F. D. 245 $aReacoes fisiologicas de caprinos de diferentes racas mantidos a sombra, ao sol e em ambiente parcialmente sombreado. 260 $c1998 300 $ap.91-93. v.4 490 $vv.4 520 $aO objetivo do trabalho foi estudar os efeitos do estresse termico sobre algumas respostas fisiologicas termorreguladoras (TR, FR e FC) de cabras das racas Parda Alema, de clima temperado e da Anglo-nubiana, de clima tropical, mantida a sombra, ao sol e em ambiente parcialmente sombreado. 650 $aheat tolerance 650 $atropics 650 $aCaprino 653 $aBrasil 653 $aGoat 653 $aRio de Janeiro 653 $aTolerancia ao calor 700 1 $aQUINTANILHA, J. R. SCHERER, P. O. 700 1 $aVIEIRA, D. H. 773 $tIn: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 35., 1998, Botucatu, SP. Anais... Botucatu: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1998.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
03/02/2014 |
Data da última atualização: |
07/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
COSTA, G. N.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; VILAS-BÔAS, G. T.; MATSUO, T.; MIGLIORANZA, L. H. S. |
Afiliação: |
GISELLE NOBRE COSTA, UEL; FRANCISMAR CORREA MARCELINO GUIMARÃES, CNPSO; GISLAYNE TRINDADE VILAS-BÔAS, UEL; TIEMI MATSUO, UEL; LUCIA HELENA S. MIGLIORANZA, UEL. |
Título: |
Potential fate of ingested Lactobacillus plantarum and its occurrence in human feces. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Applied and Environmental Microbiology, Washington, DC, v. 80, n. 3, p. 1013-1019, Feb. 2014. |
DOI: |
10.1128/AEM.02588-13 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lactobacillus plantarum has been used in human clinical trials to promote beneficial effects in the immune system, to alleviate intestinal disorders, and to reduce the risk of cardiovascular disease. It is also involved in many fermentation processes in the food industry. However, information on the fate of ingested L. plantarum is limited. In this study, 61 subjects received daily doses of fermented milk containing 21011 cells of L. plantarum Lp115 for different periods of time. The target microorganism was monitored in the fecal microbiota via quantitative PCR (qPCR). L. plantarum was detected and quantified in all of the subjects during the ingestion periods. The differences between the L. plantarum levels at time zero and during all the different ingestion periods were statistically significant (P0.001). However, at 15 and 45 days after discontinuing supplementation, the number of lactobacilli was reduced to the baseline level (those at time zero). A longer period with L. plantarum in the diet did not result in increased levels of this bacterium in the stool, based on postconsumption evaluations (P0.001). The qPCR method was specific and sensitive for L. plantarum quantification in such a complex microbial environment as the gastrointestinal tract. |
Palavras-Chave: |
Quantitative PCR. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01915naa a2200193 a 4500 001 1978330 005 2022-04-07 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1128/AEM.02588-13$2DOI 100 1 $aCOSTA, G. N. 245 $aPotential fate of ingested Lactobacillus plantarum and its occurrence in human feces.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aLactobacillus plantarum has been used in human clinical trials to promote beneficial effects in the immune system, to alleviate intestinal disorders, and to reduce the risk of cardiovascular disease. It is also involved in many fermentation processes in the food industry. However, information on the fate of ingested L. plantarum is limited. In this study, 61 subjects received daily doses of fermented milk containing 21011 cells of L. plantarum Lp115 for different periods of time. The target microorganism was monitored in the fecal microbiota via quantitative PCR (qPCR). L. plantarum was detected and quantified in all of the subjects during the ingestion periods. The differences between the L. plantarum levels at time zero and during all the different ingestion periods were statistically significant (P0.001). However, at 15 and 45 days after discontinuing supplementation, the number of lactobacilli was reduced to the baseline level (those at time zero). A longer period with L. plantarum in the diet did not result in increased levels of this bacterium in the stool, based on postconsumption evaluations (P0.001). The qPCR method was specific and sensitive for L. plantarum quantification in such a complex microbial environment as the gastrointestinal tract. 653 $aQuantitative PCR 700 1 $aMARCELINO-GUIMARÃES, F. C. 700 1 $aVILAS-BÔAS, G. T. 700 1 $aMATSUO, T. 700 1 $aMIGLIORANZA, L. H. S. 773 $tApplied and Environmental Microbiology, Washington, DC$gv. 80, n. 3, p. 1013-1019, Feb. 2014.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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