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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/04/2018 |
Data da última atualização: |
02/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, R. de C. B. da; ARAÚJO, M. do N.; ORNELLAS, F. L. S.; DANTAS, B. F. |
Afiliação: |
RITA DE CÁSSIA BARBOSA DA SILVA; MARCELO DO NASCIMENTO ARAUJO; FÁBIO LUIZ SANTOS ORNELLAS, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, BA; BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA. |
Título: |
Thermal stress and physiological changes in watermelon seeds. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Tropical, Goiânia, v. 48, n. 1, p. 66-74, jan./mar. 2018. |
ISSN: |
1983-4063 |
DOI: |
10.1590/1983-40632018v4850404 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Given that watermelon is a crop widespread around the world, there is considerable interest in verifying how its seeds physiologically behave under unfavorable temperature conditions. This study aimed to evaluate the biochemical changes mobilization and reserves degradation, as well as the enzyme activity, during seed germination and initial growth of watermelon seedlings subjected to thermal stress, using temperature, germination percentage, germination rate and relative germination frequency over the incubation time as evaluation parameters. The experimental design was completely randomized, in a 5 x 3 factorial scheme, with five temperatures (17 ºC, 20 ºC, 25 ºC, 30 ºC and 35 ºC) and three cultivars (Charleston Gray, Fairfax and Crimson Sweet), with 4 replicates of 50 seeds. Germination, seedling growth, reserve degradation and stress protection system were evaluated. Thermal stress caused deleterious effects on watermelon seeds with germination capacity at well defined temperature limits, being 25 ºC the ideal temperature, with the highest percentage of normal seedlings. Sub- (17 ºC) and supra-optimal (30 ºC) temperatures presented more than 80 % of abnormal seedlings. The α-amylase enzyme activity is intense only at the beginning of germination. Under thermal stress, the proline contents increase mainly in the cotyledons. |
Palavras-Chave: |
Enzymatic activity. |
Thesagro: |
Atividade Enzimática; Citrullus Lanatus; Fisiologia; Germinação; Melancia; Semente. |
Thesaurus Nal: |
Germination. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176020/1/Barbara-2018.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
08/11/1993 |
Data da última atualização: |
25/05/2017 |
Autoria: |
MANZANO, A. |
Afiliação: |
AIRTON MANZANO, PESQUISADOR - EMBRAPA/UEPAE DE SÃO CARLOS, SP. |
Título: |
Comparacao entre racao completa peletizada e arrocoamento tradicional na alimentacao de equinos. |
Ano de publicação: |
1977 |
Fonte/Imprenta: |
Piracicaba: Escola Superior de Agricultura "Luiz de Queiroz", 1977. |
Páginas: |
81p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Tese Mestrado. |
Conteúdo: |
Esse trabalho foi desenvolvido na Unidade de Execucao de Pesquisa de Ambito Estadual de Sao Carlos, pertencente a EMBRAPA. Seu objetivo foi comparar uma racao completa peletizada com o arracoamento tradicional na performance dos animais durante 63 dias e os coeficientes de digestabilidade das racoes no periodo de 7 dias. Foram utilizadas 14 femeas em crescimento, sendo 5 puras da raca Arabe, 7 Arabes por cruzamento e 2 mesticas (15/16), com idade media de 888, 78 dias e peso medio de 255,00kg aproximadamente. |
Palavras-Chave: |
Alimentation; equine; Equinos; Racao peletizada. |
Thesagro: |
Alimentação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPPSE/1779/1/TS01.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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