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1. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VIANA, E. S.; CAMPOS, M. E. M.; PONCE, A. R.; MANTOVANI, H. C.; VANETTI, M. C. D. Detecção de moléculas sinalizadoras de quorum sensing em biofilmes formados por Hafnia alvei isoladas de leite. In: SIMPÓSIO MINEIRO DE MICROBIOLOGIA DE ALIMENTOS, 3.; FÓRUM DE DEBATES SOBRE VIGILÂNCIA SANITÁRIA, 3., 2008, Viçosa, MG. Qualidade, segurança alimentar e sustentabilidade: quando? onde? como? por que?: anais. Viçosa, MG: sbCTA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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2. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LEOPOLDINO, W. M.; LANA, R. P.; EIFERT, E. da C.; ARCURI, P. B.; MANTOVANI, H. C.; MARTINS, R. G. R. Avaliação de ionóforos pela técnica da perda do potássio celular e produção de gases in vitro. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 59, n. 6, p. 1516-1522, dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DIAS, J.; MARCONDES, M. I.; NORONHA, M. F.; RESENDE, R. T.; MACHADO, F. S.; MANTOVANI, H. C.; DILL-McFARLAND, K. A.; SUEN, G. Effect of pre-weaning diet on the ruminal archaeal, bacterial, and fungal communities of dairy calves. Frontiers in Microbiology, v. 8, art. 1553, 2017. 17 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CUNHA, C. S.; MARCONDES MI; VELOSO, C. M.; MANTOVANI, H. C.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; DILL-MCFARLAND, K. A.; SUEN, G. Compositional and structural dynamics of the ruminal microbiota in dairy heifers and its relationship to methane production. Journal of the Science of Food and Agriculture, n. 99, p. 210-218, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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5. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BENTO, C. B. P.; SILVA, M. G. da; AZEVEDO, A. C. de; LOPES, D. R. G.; SOUZA, S. M.; PEREIRA, L. G. R.; MANTOVANI, H. C. Influência de diferentes antimicrobianos na digestibilidade in vitro de dietas ricas em forragem ou concentrado. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 52., 2015, Belo Horizonte. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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6. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. G.; BENTO, C. B. P.; AZEVEDO, A. C.; LOPES, D. R. G.; SOUZA, S. M.; MOREIRA, E. A.; PEREIRA, L. G. R.; MANTOVANI, H. C. In vitro activity of different antimicrobials on amino acid deamination in ruminal fluid from dairy cows fed corn silage or corn silage/concentrate diets. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BOVINOCULTURA LEITEIRA - SIMLEITE, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE BOVINOCULTURA LEITEIRA, 3., 2015, Viçosa, MG. Anais... Viçosa: UFV, 2015. p. 293-296. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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7. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUSA, A. R. de; MOREIRA, M. E. de C.; GRANCIERIA, M.; TOLEDO, R. C. L.; ARAÚJO, F. de O.; MANTOVANI, H. C.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Extruded sorghum (Sorghum bicolor L.) improves gut microbiota, reduces inflammation, and oxidative stress in obese rats fed a high-fat diet. Journal of Functional Foods, v. 58, p. 282-291, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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8. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; TOLEDO, R. C. L.; SÃO JOSÉ, V. P. B. DE; MANTOVANI, H. C.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. DA; MARTINO, H. S. D. Germinated millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) flour improved the gut function and its microbiota composition in rats fed with high-fat high-fructose diet. International Journal Of Environmental Research And Public Health, v. 19, n. 22, 15217, p. 1-14, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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9. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, B. P.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J.; TOLEDO, R. C.; SÃO JOSÉ, V. P. B.; MANTOVANI, H. C.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Germinated millet (Pennisetum Glaucum (L.) R. BR.) flour improved the gut function and its microbiota composition in rats fed with high-fat high frutose diet. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022. 15620. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, S. M. De; MOURA, A. M.; PEREIRA, L. G. R.; BENTO, C. B. P.; MANTOVANI, H. C.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; GONÇALVES, L. C.; CARMO, A. S. Grazing frequency effect of urochloa brizantha cv. Marandu on the diversity of the Archaea domain in dairy Brazilian cows. In: GREENHOUSE GAS AND ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 6., Melbourne, 2016. Anais... Melbourne: University of Melbourne, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | AZEVEDO, R. A.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; LOPES, D. R. G.; COSTA, S. F.; MANTOVANI, H. C.; LOPES, F. C. F.; MARCONDES, M. I.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; COELHO, S. G. The effects of increasing amounts of milk replacer powder added to whole milk on passage rate, nutrient digestibility, ruminal development, and body composition in dairy calves. Journal of Dairy Science, v. 99, n. 11, p. 8746-8758, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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12. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DIAS, J.; MARCONDES, M. I.; SOUZA, S. M. de; SILVA, B. C. da M. e; NORONHA, M. F.; RESENDE, R. T.; MACHADO, F. S.; MANTOVANI, H. C.; DILL-MCFARLAND, K. A.; SUEN, G. Bacterial Community Dynamics across the Gastrointestinal Tracts of Dairy Calves during Preweaning Development. Applied and Environmental Microbiology, v. 84, n. 9, p. e02675-17, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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13. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CUNHA, C. S.; VELOSO, C. M.; MARCONDES, M. I.; MANTOVANI, H. C.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, M. F. L.; DILL-MCFARLAND, K. A.; SUEN, G. Assessing the impact of rumen microbial communities on methane emissions and production traits in Holstein cows in a tropical climate. Systematic and Applied Microbiology, v. 40, n. 8, p. 492-499, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LOPES, R. de C. S. O.; THEODORO, J. M. V.; SILVA, B. P. da; QUEIROZ, V. A. V.; MOREIRA, M. E. de C.; MANTOVANI, H. C.; HERMSDORFF, H. H.; MARTINO, H. S. D. Synbiotic meal decreases uremic toxins in hemodialysis individuals: a placebo-controlled trial. Food Research International, v. 116, p. 241-248, 2019. Publicado online em 9 ago. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, R. S.; TERRY, S. A.; SACRAMENTO, J. P.; SILVEIRA, S. R. e; BENTO, C. B. P.; SILVA, E. F. da; MANTOVANI, H. C.; GAMA, M. A. S. da; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V. Tithonia diversifolia as a supplementary feed for dairy cows. PLoS ONE, v. 11, n. 12, e0165751, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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16. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, S. M. de; OSS, D. B.; PEREIRA, L. G. R.; BENTO, C. B. P.; MANTOVANI, H. C.; MARCONDES, M. I.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; CARMO, A. S.; MOREIRA, E. de A.; MOREIRA, S. A. T.; ARCURI, P. B. Relationship between rumen methanogens and methane production in crossbred Holstein-Gyr steers In: ADSA ASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2015, Orlando. Proceedings... Orlando: ADSA: ASAS, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
31/01/2019 |
Data da última atualização: |
24/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LOPES, R. de C. S. O.; THEODORO, J. M. V.; SILVA, B. P. da; QUEIROZ, V. A. V.; MOREIRA, M. E. de C.; MANTOVANI, H. C.; HERMSDORFF, H. H.; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
Rita de Cássia Stampini Oliveira Lopes, Universidade Federal de Viçosa; Jaqueline Maciel Vieira Theodoro, Universidade Federal de Viçosa; Bárbara Pereira da Silva, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Maria Eliza de Castro Moreira, Universidade Federal de Viçosa; Hilário Cuquetto Mantovani, Universidade Federal de Viçosa; Helen Hermana Hermsdor?, Universidade Federal de Viçosa; Hércia Stampini Duarte Martino, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Synbiotic meal decreases uremic toxins in hemodialysis individuals: a placebo-controlled trial. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 116, p. 241-248, 2019. |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2018.08.024 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Publicado online em 9 ago. 2018. |
Conteúdo: |
Generation of uremic toxins p-cresylsulfate (p-CS), indoxyl sulfate (IS) and indole 3-acetic acid (IAA) in hemodialysis (HD) individuals may be associated with the gut flora and recognized markers of disease progression. This study investigated the effect of synbiotic meal on uremic toxins in HD individuals. We conducted randomized singleblind and placebo-controlled intervention study with 58 HD subjects (20F/38M, 63.1 ± 10.9-old) who were randomly allocated in synbiotic group (SG, 40g of extruded sorghum plus 100mL of unfermented probiotic milk) or control group (CG, 40g of extruded corn plus 100mL of pasteurized milk), during 7-wk Metabolic markers anduremictoxins,fecalconcentration ofshortchainfattyacidandpHvalue wasdetermined. The SG group had decreased serum p-CS and IS, as well as decreased urea concentration (p < .05) compared to CG. SG showed higher fecal butyric acid and lower pH compared to baseline and SC (p < .05). In addition, serum p-CS and fecal pH were positively correlated to urea concentration in SG participants at the endpoint. The consumption of the synbiotic meal during 7-wk reduced colonic pH, and reduced serum uremic (p-CS and IS) toxins and urea in HD subjects. |
Thesagro: |
Toxina; Uréia. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191721/1/Symbiotic-meal-.pdf
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Marc: |
LEADER 02008naa a2200253 a 4500 001 2105164 005 2020-01-24 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodres.2018.08.024$2DOI 100 1 $aLOPES, R. de C. S. O. 245 $aSynbiotic meal decreases uremic toxins in hemodialysis individuals$ba placebo-controlled trial.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aPublicado online em 9 ago. 2018. 520 $aGeneration of uremic toxins p-cresylsulfate (p-CS), indoxyl sulfate (IS) and indole 3-acetic acid (IAA) in hemodialysis (HD) individuals may be associated with the gut flora and recognized markers of disease progression. This study investigated the effect of synbiotic meal on uremic toxins in HD individuals. We conducted randomized singleblind and placebo-controlled intervention study with 58 HD subjects (20F/38M, 63.1 ± 10.9-old) who were randomly allocated in synbiotic group (SG, 40g of extruded sorghum plus 100mL of unfermented probiotic milk) or control group (CG, 40g of extruded corn plus 100mL of pasteurized milk), during 7-wk Metabolic markers anduremictoxins,fecalconcentration ofshortchainfattyacidandpHvalue wasdetermined. The SG group had decreased serum p-CS and IS, as well as decreased urea concentration (p < .05) compared to CG. SG showed higher fecal butyric acid and lower pH compared to baseline and SC (p < .05). In addition, serum p-CS and fecal pH were positively correlated to urea concentration in SG participants at the endpoint. The consumption of the synbiotic meal during 7-wk reduced colonic pH, and reduced serum uremic (p-CS and IS) toxins and urea in HD subjects. 650 $aToxina 650 $aUréia 700 1 $aTHEODORO, J. M. V. 700 1 $aSILVA, B. P. da 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aMOREIRA, M. E. de C. 700 1 $aMANTOVANI, H. C. 700 1 $aHERMSDORFF, H. H. 700 1 $aMARTINO, H. S. D 773 $tFood Research International$gv. 116, p. 241-248, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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