Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  11/09/2009
Data da última atualização:  11/09/2009
Autoria:  BATALHA, M. O.; SOUZA FILHO, H. M. de (org.).
Título:  Agronegócio no Mercosul: uma agenda para o desenvolvimento.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  São Paulo: Atlas, 2009.
Páginas:  377 p.
ISBN:  978-85-224-5354-2
Idioma:  Português
Conteúdo:  Analisando a competitividade de cadeias agroindustriais: uma proposição metodológica; Milho: Argentina e Brasil; Maçã: Argentina, Brasil e Chile; Laranja: Brasil; Soja: Brasil, Argentina, Paraguai, Bolívia e Uruguai; Açúcar: Brasil e Bolívia; Trigo: Argentina, Brasil e Uruguai; Leite: Argentina, Brasil, Chile e Uruguai; Arroz: Brasil e Uruguai; Frango: Argentina e Brasil.
Palavras-Chave:  Alimentos; Competitividade; Desenvolvimento.
Thesagro:  Agronegócio; Desenvolvimento econômico; Economia Agrícola; MERCOSUL.
Categoria do assunto:  --
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE46242 - 1ADCLV - PP338.1B328a2009.00540
CNPS17775 - 1ADDLV - PP338.1B328a13.00197
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  10/02/2009
Data da última atualização:  11/02/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PAUCAR-MENACHO, L. M.; MANDARINO, J. M. G.; CHANG, Y. K.
Afiliação:  Luz Maria Paucar-Menacho, Unicamp; José Marcos Gontijo Mandarino, CNPSo; Yoon Kil Chang, Unicamp.
Título:  Isoflavone content of germinated soybeans as a function of germination time and temperature.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, 14., 2008, Shanghai. Abstracts... Beijing: Chinese Institute of Food Science Technology, 2008. p.383.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The consumption of soybeans and soybean products has increased considerably in the last few years, due to the functional properties accounted to the presence of bioactive compounds, such as isoflavones, of which the most important forms are genistein and daidzein that, at determined concentrations, bring health benefits to consumers. The objective of this work was to evaluate the isoflavone content of whole and germinated soybeans of the cultivar BRS 133, developed by the genetic improvement program of Embrapa-Brazil. Germination was carried out in a germination chamber, with paper, and at the end of the time and temperatures of the experiment the samples were frozen at -30°C, and then freeze-dried. lsoflavone determinations were made through high performance liquid chromatography (HPLC). The effects of the variations in germination time and temperature were analyzed using the Response Surface Methodology (RSM), with a 22 central composite rotational design. The independent variables studied were: germination time (12, 21, 42, 63 and 72 h) and germination temperature (18, 20, 25, 30, 32°C).The total isoflavone content of the non germinated freeze-dried soybean flour was 390 mg/100 g, of which 6.48% was of the aglycones daizein and genistein. Even though the total isoflavone content decreased to 337.45 mg/100 g increasing germination time, the response surfaces for the germinated soybeans showed that there was a significant increase in the content of bioactive aglyc... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO28823 - 1UPCSP - --1146211462
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional