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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMAMEDE, M. E. O.; MIRANDA, M. P. S.; RITZINGER, R.; GODOY, R. C. B. de; VELOZO, E. S. Physico-chemical and sensorial evaluation of new varieties of acerola. British Food Journal,United Kingdom, v. 111, n. 4, p. 387-395, 2009. DOI 10.1108/00070700910951867

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, E. S. S.; AMORIM, M. D.; SOUZA, T.; MAMEDE, M. E. O.; BARROS, P A.; LEAO, P. C. de S.; PEREIRA, G. E.; BIASOTO, A. C. T. Influência do sistema de condução e porta enxerto sob a qualidade do vinho Syrah produzidos no Submédio do Vale do São Francisco na 1º safra do ano. In: ENCONTRO NACIONAL DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 19.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 5., 2015, Natal. Desafios analíticos e segurança alimentar. Natal: LACEN-RN: SESAP: UFRN, 2015. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  26/02/2010
Data da última atualização:  14/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MAMEDE, M. E. O.; MIRANDA, M. P. S.; RITZINGER, R.; GODOY, R. C. B. de; VELOZO, E. S.
Afiliação:  MARIA EUGÊNIA DE OLIVEIRA MAMEDE, UFBA; MARCOS PAULO DE SOUZA MIRANDA, UFBA; ROGERIO RITZINGER, CNPMF; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; EUDES DA SILVA VELOZO, UFBA.
Título:  Physico-chemical and sensorial evaluation of new varieties of acerola.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  British Food Journal,United Kingdom, v. 111, n. 4, p. 387-395, 2009.
ISSN:  0007-070X
Idioma:  Inglês
Notas:  DOI 10.1108/00070700910951867
Conteúdo:  Purpose ? The purpose of this paper is to evaluate the chemical, physical and sensory composition of three new varieties of acerola (Rubra, Cabocla and CMF 017). Design/methodology/approach ? The samples of ripe acerola were collected from the Active Germoplasm Bank of Embrapa Cassava and Tropical Fruits ? Cruz das Almas/Bahia, from the species Malpighia emarginata DC and analyzed by using standard methods. Findings ? The findings were that the Rubra variety stood out among the others in terms of flavour and purchasing intention, probably due to its pH 3.60, total acid (0.83 percent malic acid) and Vitamin C (911.97 g ascorbic acid/100 g) which gave the variety a less acidic flavour. As regards size, the average acceptability of this variety was 6.01, statistically different from Cabocla (8.08). Total anthocyanins were also found to be the highest, 76.7 mg/100 g and therefore the antioxidant activity of the peel was greater (85 percent) compared with the other varieties, though not differing statistically from the CMF 017 variety. According to these results, the Rubra variety is the one which should be of most interest to producers. Practical implications ? The new variety often fails to exceed nutritional and organoleptic characteristics of existing varieties in the market with established acceptance levels. The paper evaluates the chemical and sensorial composition of new varieties of acerola fruit, which could be launched on to the market. It was observed that one particu... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Brazil; fruits; vitamins.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF26634 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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