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Registros recuperados : 261 | |
161. | | MAIA, L. C. da; PALMIERI, D. A.; SOUZA, V. Q. de; MAGALHÃES JÚNIOR, A. M.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de. Estudo estrutural da ocorrência de SSRs (Simple squence repeats) no genoma do arroz: caracterização pós-seqüenciamento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 5.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 27., 2007, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. v. 1, p. 267-268 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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162. | | PEREIRA, A. M.; MAIA, L. R.; SANTOS, M. M. M.; VARGAS-SLÓRZANO; AREVALO, A. M.; ASCHERI, J. L. R.; ALMEIDA, F. Q.; SILVA, V. P. Densidade aparente de concentrados extrusados com casca de soja destinados a alimentação de equinos. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DO CAVALO ATLETA, 9.; FÓRUM DE GASTROENTEROLOGIA EQUINA, 19., 2019. Belo Horizonte. Resumos. Belo Horizonte: Equinova, 2019. p. 249-251. CMCAV, 25 A 27 de abril. Publicado na Revista Veterinária e Zootecnia em Minas, supl. especial, abr. 2019. V&Z em Minas. ISSN: 2179-9482. INCLUIR AUTORIA ASCHERI QUANDO O BUG ESTIVER CORRIGIDO, POSIÇÃO 6. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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163. | | BARRETO, J.; SANTOS, A.; FERREIRA, T.; MAIA, L. dos S.; DEMETRIO, W. C.; HERNANI, L. C.; BROWN, G. G.; BARTZ, M. L. C. Diversidade de minhocas em agroecossistemas e vegetação nativa de cinco áreas monitoradas pela rede de pesquisa SoloVivo. In: WORKSHOP DA REDE DE PESQUISA SOLOVIVO, 2018, Curitiba. Indicadores de qualidade da gestão de áreas com sistema plantio direto: palestras e resumos. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2019. E-book. (Embrapa Solos. Documentos, 212). Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Solos. |
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164. | | PONTES, J. S. de; OEHL, F.; PEREIRA, C. D.; MACHADO, C. T. de T.; COYNE, D.; SILVA, D. K. A. da; MAIA, L. C. Diversity of arbuscular mycorrhizal fungi in the Brazilian's Cerrado and in soybean under conservation and conventional tillage. Applied Soil Ecology, v. 117-118, p. 178-189, Set. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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165. | | MARQUES, A. L. A.; MAIA, L. A.; AGUIAR, G. M. N.; WEBER, M. N.; SIMÕES, S. V. D.; AZEVEDO, S. S. Detecção do virus 'HoBi-like (BVDV-3) em bovino no semiárido do Estado da Paraíba. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 11, p. 1081-1086, nov. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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166. | | SILVA, F. S. B.; MELO, A. M. Y.; MELO, N. F. de; RESENDE, G. M. de; CAMPOS, M. A. S.; MAIA, L. C. Evolução de CO2 na rizosfera de maracujazeiros-doce micorrizados em cultivo orgânico e convencional. In: ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 11.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, DO SOLO, 10; . 2008, Fortaleza. Resumos exandidos... Fortaleza: UFC, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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167. | | WAGNER, J. G.; FERRI, N. M. L.; LUCAS, J. V.; VAHL, B. R.; MAIA, L. C.; HEIDEN, G.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L. Evaluation of bioactive compounds in two natural populations of Butia catarinensis Noblick & Lorenzi. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, Ageing and Food Science: anais. ICBC. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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168. | | KOPP, M. M.; LUZ, V. K. da; MAIA, L. C. da; COIMBRA, J. L. M.; SOUSA, R. O. de; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. Avaliação de genótipos de arroz sob efeito do ácido butírico. Acta Botanica Brasilica, v. 24, n. 2, p. 578-584, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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169. | | KOPP, M. M.; LUZ, V. K. da; MAIA, L. C. da; SOUSA, R. O. de; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. Avaliação de genótipos de aveia branca sob estresse de ácidos orgânicos. Bragantia, Campinas, v. 68, n. 2, p. 329-338, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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170. | | MAIA, L. C. de; PALMIERI, D. A.; KOPP, M. M.; MAGALHÃES JÚNIOR, A. M.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de. Banco de dados de primers derivados de locos microssatélites de genoma estrutural do arroz (Oryza sativa L.) In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 5.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 27., 2007, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. v. 1, p. 264-266 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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171. | | PIMENTEL, L. A.; MAIA, L. A.; CAMPOS, E. M.; DANTAS, A. F. M.; MEDEIROS, R. M. T.; PFISTER, J. A.; COOK, D.; RIET-CORREA, F. Aversão alimentar condicionada no controle de surtos de intoxicações por Ipomoea carnea subsp. fistulosa e Turbina cordata em caprinos. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 32, n. 8, p. 707-714, ago. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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172. | | CAMPOS, M. A. S.; SILVA, F. S. B.; MELO, A. M. Y.; MELO, N. F. de; SILVA, D. K. A. da; MAIA, L. C. Atividade microbiana na rizosfera de goiabeiras micorrizadas e cultivadas em solo infestado com Meloidogyne mayaguensis Rammah & Hirschmann. In: ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 11.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, DO SOLO, 10; . 2008, Fortaleza. Resumos exandidos... Fortaleza: UFC, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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173. | | DEISS, L.; FAVARETT, N.; DIECKOW, J.; BROWN, G. G.; COBLINSKI, J. A.; AMADORI, C.; MAIA, L. dos S.; LUCCHESI, L. A. C.; MORAES, A. de. Atributos do solo e impactos ambientais de sistemas integrados de produção agropecuária em área de proteção ambiental. In: DOMINSCHEK, R.; KRUCHELSKI, S.; DEISS, L.; PORTUGAL, T. B.; DENARDIN, L. G.; MARTINS, A. P.; LANG, C. R.; ANIBAL DE MORAES, A. de (Ed.).Sistemas integrados de produção agropecuária na promoção da intensificação sustentável: boletim técnico do núcleo de inovação tecnológica em agropecuária. 2018. p. 19-34. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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174. | | BOBEDA, C. R. R.; MONTEIRO, S. P. P.; COSTA, A. S.; MAIA, L. L.; TEIXEIRA, F. T.; GODOY, R. L. de O.; TORQUILHO, H. S. Análise de hidrocarbonetos policíclicos aromáticos (HPAs) por cromatografia líquida de alta eficiência com detecção por ultravioleta e fuorescência (CLAE-UV-FLC) em amostras de salmão defumado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 55., 2015, Goiânia. Recursos renováveis: inovação e tecnologia. Rio de Janeiro: ABQ, 2015. 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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175. | | AGUIAR, G. A.; STRECK, E. A.; MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; FAGUNDES, P. R. R.; MAIA, L. C. da; HUBER, M. P.; KRÜGER, T. K. Capacidade de combinação e influência das condições ambientais na hibridação de arroz irrigado. CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 9., 2015, Pelotas. Ciência e tecnologia para otimização da orizicultura: anais. Brasília, DF: Embrapa; Pelotas: Sosbai, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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176. | | FIALHO, J. S.; PRIMO, A. A.; AGUIAR, M. I. de; MAGALHÃES, R. B.; MAIA, L. dos S.; CORREIA, M. E. F.; CAMPANHA, M. M.; OLIVEIRA, T. S. de. Pedofauna diversity in traditional and agroforestry systems of the Brazilian semi-arid region. Journal of Arid Environments, v. 184, 104315, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Milho e Sorgo. |
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177. | | PIASECKI, C.; CARVALHO, I. R.; CECHIN, J.; GOULART, F. A. P.; MAIA, L. C. da; AGOSTINETTO, D.; CAVERZAN, A.; STEWART JR, C. N.; VARGAS, L. Oxidative stress and differential antioxidant enzyme activity in glyphosate-resistant and -sensitive hairy fleabane in response to glyphosate treatment. Bragantia, v. 78, n. 3, p. 379-396, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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178. | | KÖPP, M. M.; LUZ, V. K. da; SOUSA, R. O. de; MAIA, L. C. da; SOUZA SOBRINHO, F. de; OLIVEIRA, A. C. de. Organic acid effects on nutrient uptake by rice. Communications in Soil Science and Plant Analysis, New York, v. 43, n. 19, p. 2512-2520, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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179. | | SILVA, E.; LEMOS, I.; MORAES, T.; MELO, N. F. de; ARAÚJO, F. P. de; MENDES, A. M. S.; MAIA, L.; MELO, A. Y. Influência de fungos micorrízicos arbusculares e da adubação fosfatada em acessos de Passiflora cincinnata mast. In: ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 11.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, DO SOLO, 10; . 2008, Fortaleza. Resumos exandidos... Fortaleza: UFC, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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180. | | AGUIAR, G. A.; STRECK, E. A.; FACCHINELLO, P. H. K.; GOULART, C.; MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; MAIA, L. C. da. Hyperthermotherapy in the Rice Emasculation Process. Journal of Experimental Agriculture International, v. 18, n. 4, p. 1-10, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 261 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
08/09/2015 |
Data da última atualização: |
25/05/2017 |
Autoria: |
NORNBERG, R.; SILVA, J. A. G. da; LUCHE, H. de S.; TESSMANN, E. W.; KAVALCO, S. A. F.; ZIMMER, C. M.; BARETTA, D.; MAIA, L. C. da; OLIVEIRA, A. C. de. |
Afiliação: |
RAFAEL NORNBERG, UFPEL; JOSÉ ANTONIO GONZALEZ DA SILVA, Universidade Regional do Noroeste do Estado do rio Grande do Sul; HENRIQUE DE SOUZA LUCHE, UFPEL; ELISANE WEBER TESSMANN, UFPEL; SYDNEY ANTONIO FREHNER KAVALCO, UFPEL; CRISTIANO MATHIAS ZIMMER, UFPEL; DIEGO BARETTA, UFPEL; LUCIANO CARLOS DA MAIA, UFPEL; ANTONIO COSTA DE OLIVEIRA, UFPEL. |
Título: |
Tolerance to preharvest sprouting and yield of wheat genotypes from different breeding programs. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 8, p. 698-706, ago. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Tolerância à germinação na pré?colheita e produtividade de genótipos de trigo de diferentes programas de melhoramento. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to characterize the performance of elite wheat genotypes from different Brazilian breeding programs for traits associated with grain yield and preharvest sprouting. The study was conducted in 2010 and 2011 in the municipality of Capão do Leão, in the state of Rio Grande do Sul, Brazil, in a randomized complete block design with three replicates. Thirty?three wheat genotypes were evaluated for traits related to preharvest sprouting and grain yield. The estimate of genetic distance was used to predict potential combinations for selection of plants with high grain yield and tolerance to preharvest sprouting. The combined analysis of sprouted grains and falling number shows that the TBIO Alvorada, TBIO Mestre, Frontana, Fundacep Raízes, Fundacep Cristalino, and BRSGuamirim genotypes are tolerant to preharvest sprouting. Combinations of TBIO Alvorada and TBIO Mestre with Fundacep Cristalino show high potential for recovering superior genotypes for high grain yield and tolerance to preharvest sprouting |
Palavras-Chave: |
Ear sprouting; Parental selection. |
Thesagro: |
Triticum Aestivum. |
Thesaurus NAL: |
Falling number; Genetic variation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129165/1/Tolerance-to-preharvest.pdf
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Marc: |
LEADER 02034naa a2200289 a 4500 001 2023449 005 2017-05-25 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNORNBERG, R. 245 $aTolerance to preharvest sprouting and yield of wheat genotypes from different breeding programs. 260 $c2015 500 $aTítulo em português: Tolerância à germinação na pré?colheita e produtividade de genótipos de trigo de diferentes programas de melhoramento. 520 $aThe objective of this work was to characterize the performance of elite wheat genotypes from different Brazilian breeding programs for traits associated with grain yield and preharvest sprouting. The study was conducted in 2010 and 2011 in the municipality of Capão do Leão, in the state of Rio Grande do Sul, Brazil, in a randomized complete block design with three replicates. Thirty?three wheat genotypes were evaluated for traits related to preharvest sprouting and grain yield. The estimate of genetic distance was used to predict potential combinations for selection of plants with high grain yield and tolerance to preharvest sprouting. The combined analysis of sprouted grains and falling number shows that the TBIO Alvorada, TBIO Mestre, Frontana, Fundacep Raízes, Fundacep Cristalino, and BRSGuamirim genotypes are tolerant to preharvest sprouting. Combinations of TBIO Alvorada and TBIO Mestre with Fundacep Cristalino show high potential for recovering superior genotypes for high grain yield and tolerance to preharvest sprouting 650 $aFalling number 650 $aGenetic variation 650 $aTriticum Aestivum 653 $aEar sprouting 653 $aParental selection 700 1 $aSILVA, J. A. G. da 700 1 $aLUCHE, H. de S. 700 1 $aTESSMANN, E. W. 700 1 $aKAVALCO, S. A. F. 700 1 $aZIMMER, C. M. 700 1 $aBARETTA, D. 700 1 $aMAIA, L. C. da 700 1 $aOLIVEIRA, A. C. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 50, n. 8, p. 698-706, ago. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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