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Registros recuperados : 527 | |
47. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BENTO, J. A. C.; MÉNDEZ, I.; GULARTE, M. A.; BASSINELLO, P. Z. Feijão geneticamente modificado: percepção dos consumidores brasileiros. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 30. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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51. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEREIRA, J. A.; BASSINELLO, P. Z.; CUTRIM, V. dos A.; RIBEIRO, V. Q. Produtividade de grãos e características culinárias do arroz branco e do vermelho nos Estados do Piauí e Ceará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA CADEIA PRODUTIVA DE ARROZ, 2.; REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ, 8., 2006, Brasília, DF. Anais... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2006. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 196). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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52. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEREIRA, J. A.; CUTRIM, V. dos A.; BASSINELLO, P. Z.; RIBEIRO, V. Q. Produtividade e qualidade de grãos em cultivares de arroz branco e vermelho em dois Estados do Nordeste. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 5.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 27., 2007, Pelotas. Arroz irrigado: avaliando o presente, pensando o futuro: anais. Pelotas: SOSBAI, 2007. p.153-155 Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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54. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TEIXEIRA, W. G.; PEREIRA, H. S.; BASSINELLO, P. Z.; TORGA, P. P.; MELO, L. C. Tempo de cocção em genótipos de feijoeiro comum com grãos preto em diferentes ambientes. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 4., 2010, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2010. p. 38. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 257). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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55. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BORBA, T. C. de O.; PEREIRA, H. S.; VIANELLO, R. P.; BASSINELLO, P. Z.; MATSUSHIGE, I. Identificação de regiões genômicas associadas a zinco e ferro em feijoeiro comum. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. [Anais]... Brasília, DF: Embrapa; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2015. p. 180-181. Editora técnica: Marília Regini Nutti. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 527 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
17/09/2018 |
Data da última atualização: |
17/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
BENAVIDES, M. V.; MAHER, A. P. |
Afiliação: |
MAGDA VIEIRA BENAVIDES, CPPSUL; A. P. Maher. |
Título: |
Indirect selection criteria against clean wool colour in Corriedale sheep and their effects on wool production traits. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Biology, v. 25, n. 2, p. 139-145, 2002. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The potential of greasy wool colour subjective assessment Visual Colour Score (VCS) and the yellow predictive test (YPC) as indirect selection criteria for reduction of clean wool colour (CWC) in Corriedale sheep was examined. The heritability of these wool colour traits and the wool production traits, greasy (GFW) and clean fleece weights (CFW), and mean fibre diameter (MFD) and the phenotypic and genetic correlations among these traits were estimated from a Corriedale flock using AIREML procedures. A high genetic correlation between YPC and CWC was observed, indicating that YPC could be a suitable indirect selection criterium for CWC. However, direct selection against CWC was predicted to produce faster genetic improvements in CWC than that expected under indirect selection via YPC. Single trait selection based on VCS or YPC were expected to reduce the response in CWC to 51% and 49% of that estimated for direct selection. The positive genetic correlations of CWC, YPC and VCS with CFW and MFD would cause a reduction in both MFD and CFW to result from selection that reduces wool colour. The results showed that the most effective way to genetically improve CWC was through indirect selection to reduce MFD, CFW or GFW, followed by direct selection, but the premiums for CWC in the Corriedale breed may not be sufficient to justify the expected losses in CFW. |
Thesagro: |
Lã; Ovino; Parâmetro Genético; Seleção. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183083/1/11545.pdf
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Marc: |
LEADER 01939naa a2200181 a 4500 001 2095839 005 2018-09-17 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBENAVIDES, M. V. 245 $aIndirect selection criteria against clean wool colour in Corriedale sheep and their effects on wool production traits.$h[electronic resource] 260 $c2002 520 $aThe potential of greasy wool colour subjective assessment Visual Colour Score (VCS) and the yellow predictive test (YPC) as indirect selection criteria for reduction of clean wool colour (CWC) in Corriedale sheep was examined. The heritability of these wool colour traits and the wool production traits, greasy (GFW) and clean fleece weights (CFW), and mean fibre diameter (MFD) and the phenotypic and genetic correlations among these traits were estimated from a Corriedale flock using AIREML procedures. A high genetic correlation between YPC and CWC was observed, indicating that YPC could be a suitable indirect selection criterium for CWC. However, direct selection against CWC was predicted to produce faster genetic improvements in CWC than that expected under indirect selection via YPC. Single trait selection based on VCS or YPC were expected to reduce the response in CWC to 51% and 49% of that estimated for direct selection. The positive genetic correlations of CWC, YPC and VCS with CFW and MFD would cause a reduction in both MFD and CFW to result from selection that reduces wool colour. The results showed that the most effective way to genetically improve CWC was through indirect selection to reduce MFD, CFW or GFW, followed by direct selection, but the premiums for CWC in the Corriedale breed may not be sufficient to justify the expected losses in CFW. 650 $aLã 650 $aOvino 650 $aParâmetro Genético 650 $aSeleção 700 1 $aMAHER, A. P. 773 $tGenetics and Molecular Biology$gv. 25, n. 2, p. 139-145, 2002.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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