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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPORDESIMO, L. O.; ONWULATA, C. I.; CARVALHO, C. W. P. Food powder delivery through a feeder system: effect of physicochemical properties. International Journal of Food Properties, v. 12, n. 3, p. 556-570, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPORDESIMO, L. O.; ONWULATA, C. I.; CARVALHO, C. W. P. de. Food powder delivery through a feeder system: effect of physico-chemical properties. In: ASABE ANNUAL INTERNATIONAL MEETING, 2007, Minneapolis, Minnesota. Papers... St. Joseph, Mich: ASABE, 2007. Paper n. 076189.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, C. W. P.; TAKEITI, C. Y.; ONWULATA, C. I.; PORDESIMO, L. O. Relative effect of particle size on the physical properties of corn meal extrudates: effect of particle size on the extrusion of corn meal. Journal of Food Engineering, v. 98, n. 1, p. 103-109, may 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoORTIZ, J. A. R.; CARVALHO, C. W. P.; ASCHERI, J. L. R.; ONWULATA, C. I.; PORDESIMO, L. O. Effect of particle size on the expansion and specific mechanical energy of puffed maize extrudates. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  29/01/1998
Data da última atualização:  13/07/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MAGNAVACA, R.; GARDNER, C. D.; CLARK, R. B.
Afiliação:  EMBRAPA/CNPMS.
Título:  Comparisons of maize populations for aluminum tolerance in nutrient solutions.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GENETIC ASPECTS OF PLANT MINERAL NUTRITION, 2., 1985, Madison. Proceedings. Dordrecht: Martinus Nifhoff, 1987. p. 189-199.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The original Brazilian base population Composto Amplo (CA) and a population (4CA) from the 4th cycle of selection from it for Al tolerance on an acid Brazilian Oxisol soil were compared with the population Hays Golden, Nebraska B Synthetic, Corn Belt X Brazilian and Corn Belt X Caribbean when grown in nutrient solutions containing 241 umol Al/litre Root length was slightly greater in CA than in 4CA and both had considerably longer roots than the other populations. The selection of CA for Al tolerance decreased the frequency of the most tolerant plants in favour of plants of intermediate tolerance. The CA and 4CA populations had a higher frequency of genes for Al tolerance than the other populations. The Corn Belt X Brazilian population consistently ranked higher in Al tolerance than Hays Golden and Nebrasla B synthetic, indicating that the introgression of Brazilian germplasm increased tolerance. CA and 4CA roots had lower Al concentrations, but similar Al contents to those of Hays Golden and Nebraska B Synthetic. Other differences in element concentrations and contents between the 2 sets of populations were observed, while the hybrid populations were intermediate between their tropical and temperate parental populations for these factors.
Palavras-Chave:  Aluminium; Maize; Tolerance; Tolerancia.
Thesagro:  Alumínio; Milho; Zea Mays.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/47188/1/Comparisons-maize.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS7421 - 1UPCAA - DD
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