Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 63
Primeira ... 1234 ... Última
61.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, O. L. P. de; GONZAGA, S. S.; GONCALVES, J. O. N.; MUNIZ, E. N.; FREITAS, T. M. S.; GRANDO, L. P. Evaluation of fertilizing methods on the establisment of pasture species on native pasture by direct sowing. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 19., 2001, São Pedro, SP. Grassland ecosystems: an outlook into the 21st century: proceedings. Piracicaba: Fealq: SBZ, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
62.Imagem marcado/desmarcadoSEVERO, H. C.; GASTAL, E.; ACEVEDO, A. S.; PINHEIRO, A. da C.; CHAGAS, E. C.; JANTSEN, J. C. B.; LEAL, J. J. B.; GONCALVES, J. O. N.; GARCIA, J. T. C. Um sistema misto de produção: bovinos de corte e ovinos, para uma região do Estado do Rio Grande do Sul. Bagé: IPEAS, 1971. 13 p. (IPEAS. Indicação da pesquisa, 23).

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
63.Imagem marcado/desmarcadoSEVERO, H. C.; GASTAL, E.; PINHEIRO, A. da C.; ACEVEDO, A. S.; CHAGAS, E. C.; JANTZEN, J. C. B.; LEAL, J. J. B.; GONÇALVES, J. O. N.; GARCIA, J. T. C.; ARAÚJO, M. O. C. de; BRASIL, N. E. T.; CAGGIANO FILHO, P.; DIAS, T. S.; MACEDO, W. dos S. L. de. Um sistema de produção mista de bovinos de corte e ovinos para uma região do Rio Grande do Sul. Pelotas: IPEAS, 1973. 144 p. (Boletim técnico, 77).

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 63
Primeira ... 1234 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  16/08/2004
Data da última atualização:  05/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PAES, M. C. D.; MAGA, J.
Afiliação:  MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS.
Título:  Effect of extrusion on essential amino acids profile and color of whole-grain flours of quality protein maize (QPM) and normal maize cultivars.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 3, n. 1, p. 10-20, 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Whole-grain flours of Quality Protein Maize (QPM) and normal maize were extruded under controlled conditions in order to evaluate the effect of extrusion on the essential amino acids profile and color of the raw material used in the production of maize based extrudates. Flours were conditioned to 150g/kg moisture and processed in a single screw extruder at a screw compression ratio of 3: I, screw speed of 80 rpm, and die head temperature of 13Ooc, using two different die nozzle diameters (3 and 5 mm). Extrusion caused a diminishment in the contents of the essential amino acids isoleucine, leucine, lysine, threonine and valine when compared to their original flours (P<0.05). But, the contents ofhistidine, methionine, phenylalanine and tryptophan were not different for flours and extrudates of the same source (P>0.05). QPM samples, either raw ar extruded, were significantly higher in lysine, methionine and tryptophan compared to samples of normal maize (P<0.05). Extrudates produced with yellow QPM flours were lighter than their correspondent raw material (P<0.05), different from that of yellow normal maize. This trend was also observed for redness (a values) in extrudates. On the other hand, white and yellow extrudates presented higher b values (yellowness) than their correspond raw flour. Despite the adverse effect of extrusion in the amino acid retention, the use of QPM flours in replacement of normal maize fIours can provide maize extrudates with superior protein quality.
Palavras-Chave:  Alta qualidade proteica; Aminoacidos essenciais; QPM.
Thesagro:  Cor; Extrusão; Milho.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30712/1/Effect-extrusion.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS16609 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional