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Registros recuperados : 19 | |
2. | | MACHADO, F. L. de C.; ALVES, R. E.; FIGUEIREDO, R. W. Application of 1-methylcyclopropene, calcium chloride and calcium amino acid chelate on fresh-cut cantaloupe muskmelon. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 5, p. 569-574, maio 2008 Título em português: Aplicação de 1-metilciclopropeno, cloreto de cálcio e quelato amino-cálcico em melão cantaloupe minimamente processado. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
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4. | | MACHADO, F. L. C.; ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C.; HAPONIK, C. A. V. Conservação de melão Cantaloupe Hy-Mark minimamente processado tratado com cálcio e submetido a aplicação de 1- metilciclopropeno. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 380, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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5. | | MACHADO, F. L. de C.; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E. Conservação de melão cantaloupe minimamente processado, após aplicação de 1-MCP. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 35, n. 2, p. 394-398, jul. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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12. | | MACHADO, F. L. C.; ALVES, R. E.; MENEZES, J. B.; SILVA, E. O.; ALMEIDA, A. S.; MIRANDA, R. A. Conservação de melão Cantaloupe Hy-Mark minimamente processado e submetido à aplicação de cálcio. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 384, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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13. | | MACHADO, F. L. de C.; MAIA, G. A.; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C. Conservação de melão Cantaloupe Hy-Mark submetido à aplicação pós-colheita de 1-MCP (1-Metilciclopropreno) e minimamente processado. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 329, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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15. | | MACHADO, F. L. de C.; LIMA, R. M. T.; SOUZA, K. O. de; FIGUEIREDO, R. W. de; TEIXEIRA, A. dos S.; ALVES, R. E.; SILVA, E. de O. Storability of "Golden" pineapple treated with 1-MCP and Wax. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON POSTHARVEST AND QUALITY MANAGEMENT OF HORTICULTURAL PRODUCTS OF INTEREST FOR TROPICAL REGIONS, 1., 2009, San José. Abstracts. Costa Rica: International Society Horticultural Science, 2009. p. 53. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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16. | | SILVA, E O.; BASTOS, M. S. R.; SOARES, N. F. F.; ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C.; MACHADO, F. L. C. Uso de atmosferas modificadas y 1-MCP para conservar la calidad de melao fresco cortado. In: CONFERENCIA INTERNACIONAL DE CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2005, La Habana, Cuba. Nuevas tcnologias de conservacion y envasado de frutas y hortalizas: vegetales frescos cortados - [anais]. La Habana: Conacyt: Cyted, 2005. p. 65-72 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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18. | | ALVES, R. E.; FILGUEIRA, H. A. C.; PEREIRA, M. E. C.; ALMEIDA, A. da S.; COCOZZA, F. del M.; MACHADO, F. L. de C.; MIRANDA, M. R. A. de. Tecnologia de aplicação de 1-MCP em manga e melão. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE PÓS-COLHEITA E PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 2002, Brasília. Anais... Brasília: Embrapa Hortaliças, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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19. | | ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C.; ALMEIDA, A. S. de; MACHADO, F. L. C.; BASTOS, M. do S. R.; LIMA, M. A. C. de; TERAO, D.; SILVA, E. O.; SANTOS, E. C.; PEREIRA, M. E. C.; MIRANDA, M. R. A. Postharvest use of 1-MCP to extend storage life of melon in Brazil - current research status. Acta Horticulturae, v. 3, n. 682, p. 2233-2237, 2005. Edição de Proceedings of the 5th International Postharvest Symposium, Verona, Italy, June 2004. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 19 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
18/07/2008 |
Data da última atualização: |
29/06/2018 |
Autoria: |
MACHADO, F. L. de C.; ALVES, R. E.; FIGUEIREDO, R. W. |
Afiliação: |
Francisca Ligia de Castro Machado, Universidade Federal Rural do Semi-Árido/Departamento de Fitotecnia; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT; Raimundo Wilane Figueiredo, Universidade Federal Rural do Semi-Árido/Departamento de Fitotecnia. |
Título: |
Application of 1-methylcyclopropene, calcium chloride and calcium amino acid chelate on fresh-cut cantaloupe muskmelon. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 5, p. 569-574, maio 2008 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Aplicação de 1-metilciclopropeno, cloreto de cálcio e quelato amino-cálcico em melão cantaloupe minimamente processado. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the effects of postharvest application of 1-methylcyclopropene (1-MCP) and two calcium salts, applied individually or combined, on firmness and visual quality of fresh-cut muskmelon stored in air, for 18 days. Two sets of fruits, one of them exposed to 1-MCP at 300 nL L-1, were cut into cubes, dipped in deionized water, or in 1% Ca solutions as CaCl2, or in calcium amino acid chelate (Ca-chelate), placed in clamshell containers, and stored in air at 5±1oC and 90±5% RH, for 18 days. The assay was conducted using an entirely randomized design, with three replications, in a split plot array. Evaluation of visual appearance, color, flesh firmness, total soluble solids, titratable acidity, and pH was performed right after treatments, and every period of three days, up to eighteen days. Application of 1-MCP at 300 nL L-1, calcium chloride or Ca-chelate, or the combination 1-MCP and calcium, preserved initial freshness and reduced softening of the samples. Ca-chelate synergistically enhanced the effect of 1-MCP on firmness after nine days of storage, while calcium chloride improved firmness of the samples throughout storage. Ca-chelate may serve as an alternative for shelf life extension of cantaloupe fresh-cut muskmelon. |
Palavras-Chave: |
1-MCP; 1-metilciclopropeno; Acidez titulável; Amino-cálcio; Coloração; Firmeza; firmeza da polpa; Produto minimamente processado; quality; Quelato; Sólidos solúveis; Vida útil; Vida-de-prateleira. |
Thesagro: |
Armazenamento; Cloreto de Cálcio; Cor; Cucumis Melo; Melão; Ph; Processamento Mínimo; Qualidade; Vida de Prateleira. |
Thesaurus NAL: |
firmness; shelf life; storage. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/44189/1/43n05a03.pdf
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Marc: |
LEADER 02671naa a2200457 a 4500 001 1124994 005 2018-06-29 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMACHADO, F. L. de C. 245 $aApplication of 1-methylcyclopropene, calcium chloride and calcium amino acid chelate on fresh-cut cantaloupe muskmelon. 260 $c2008 500 $aTítulo em português: Aplicação de 1-metilciclopropeno, cloreto de cálcio e quelato amino-cálcico em melão cantaloupe minimamente processado. 520 $aThe objective of this work was to determine the effects of postharvest application of 1-methylcyclopropene (1-MCP) and two calcium salts, applied individually or combined, on firmness and visual quality of fresh-cut muskmelon stored in air, for 18 days. Two sets of fruits, one of them exposed to 1-MCP at 300 nL L-1, were cut into cubes, dipped in deionized water, or in 1% Ca solutions as CaCl2, or in calcium amino acid chelate (Ca-chelate), placed in clamshell containers, and stored in air at 5±1oC and 90±5% RH, for 18 days. The assay was conducted using an entirely randomized design, with three replications, in a split plot array. Evaluation of visual appearance, color, flesh firmness, total soluble solids, titratable acidity, and pH was performed right after treatments, and every period of three days, up to eighteen days. Application of 1-MCP at 300 nL L-1, calcium chloride or Ca-chelate, or the combination 1-MCP and calcium, preserved initial freshness and reduced softening of the samples. Ca-chelate synergistically enhanced the effect of 1-MCP on firmness after nine days of storage, while calcium chloride improved firmness of the samples throughout storage. Ca-chelate may serve as an alternative for shelf life extension of cantaloupe fresh-cut muskmelon. 650 $afirmness 650 $ashelf life 650 $astorage 650 $aArmazenamento 650 $aCloreto de Cálcio 650 $aCor 650 $aCucumis Melo 650 $aMelão 650 $aPh 650 $aProcessamento Mínimo 650 $aQualidade 650 $aVida de Prateleira 653 $a1-MCP 653 $a1-metilciclopropeno 653 $aAcidez titulável 653 $aAmino-cálcio 653 $aColoração 653 $aFirmeza 653 $afirmeza da polpa 653 $aProduto minimamente processado 653 $aquality 653 $aQuelato 653 $aSólidos solúveis 653 $aVida útil 653 $aVida-de-prateleira 700 1 $aALVES, R. E. 700 1 $aFIGUEIREDO, R. W. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 43, n. 5, p. 569-574, maio 2008
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