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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoROBERT, J. V.; GOIS, J. S. de; ROCHA, R. B.; LUNA, A. S. Direct solid sample analysis using synchronous fluorescence spectroscopy coupled with chemometric tools for the geographical discrimination of coffee samples. Food Chemistry, v. 371, 131063, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, C. L. O.; LUNA, A. S.; PENHA, E. das M.; GOTTSCHALK, L. M. F. Determinação de acrilamida por espectrofluorêscencia em amostras de café. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA S CAFEEIRAS, 44., 2018, Franca, SP. O Nosso café, melhorados desde o pé: Trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2018. p. 182-183 23 a 26 out. 2018. Seção 4.5. Colheita, preparo, qualidade do café, consumo e saúde.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, C. L. O.; PENHA, E. das M.; FREITAS-SILVA, O.; LUNA, A. S.; GOTTSCHALK, L. M. F. Enzymatic Technology Application on Coffee co-products products: A Review. Waste and Biomass Valorization, 2020. 22 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLUNA, A. S.; SILVA, A. P. da; ALVES, E. A.; ROCHA, R. B.; LIMA, I. C. A.; GOIS, J. S. de. Evaluation of chemometric methodologies for the classification of Coffea canephora cultivars via FT-NIR spectroscopy and direct sample analysis. Analytical Methods, v. 9, p. 4255-4260, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, C. L. O.; PENHA, E. das M.; ANJOS, M. R. dos; PACHECO, S.; FREITAS-SILVA, O.; LUNA, A. S.; GOTTSCHALK, L. M. F. Use of asparaginase for acrylamide mitigation in coffee and its influence on the content of caffeine, chlorogenic acid, and caffeic acid. Food Chemistry, v. 338, 128045, 6 p., fev. 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  16/12/2021
Data da última atualização:  15/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ROBERT, J. V.; GOIS, J. S. de; ROCHA, R. B.; LUNA, A. S.
Afiliação:  JARBAS VERISSIMO ROBERT, Rio de Janeiro State University; JEFFERSON S. DE GOIS, Rio de Janeiro State University; RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO; ADERVAL S. LUNA, Rio de Janeiro State University.
Título:  Direct solid sample analysis using synchronous fluorescence spectroscopy coupled with chemometric tools for the geographical discrimination of coffee samples.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 371, 131063, 2022.
ISSN:  0308-8146
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.131063
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aims the study chemometric methods for the classification of the origin of coffee samples. Samples of finely pulverized coffee grains were analyzed by synchronous molecular fluorescence spectroscopy to carry out the classification. The spectral data of the samples were obtained in triplicate in two offsets: 10 nm (with emission wavelengths from 240 nm to 600 nm) and 40 nm (from 240 nm to 560 nm), all with 1 nm resolution. Different strategies were performed using the spectra obtained with the offsets of 10 nm and 40 nm and fused data at mid-level (10 nm + 40 nm). The performances of linear and nonlinear methods were compared, the best results were obtained from the raw data from the fusion at low-level of the 10 nm and 40 nm offset spectra with the Pareto optimization criterion.
Palavras-Chave:  Amazônia Ocidental; Rondônia; Western Amazon.
Thesagro:  Café; Coffea Canephora; Composição Química; Distribuição Geográfica; Método de Análise.
Thesaurus NAL:  Chemical analysis; Chemical composition; Geographical distribution; X-ray fluorescence spectroscopy.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO18652 - 1UPAAP - DD
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